Köp Situation Stockholm i Uppsala!

Aftonbladet skriver (klickbart) om att man nu ska börja sälja Situation Stockholm (mer klickbart) även i Uppsala. Det tycker jag är toppen. Jag gillar den där tidningen, som skriver om annat än mode och skönhet och sex och snygga tjejer och kåta killar. Som skriver annat än om kultur på det ”fisförnäma” sättet. Jag gillar att köpa en tidning för text innehållets skull och inte för att man får ett gratis läppglans på köpet!

Kort och gott, jag gillar att köpa tidningen Situation Stockholm. Men den har, som sagt bara gått att få tag på i Stockholm. (Fast tidigt en morgon förra året, köpte jag den faktiskt på stationen i Enköping, hur nu det kom sig?) Jag gillar att köpa tidningen av en person på perrongen, någon att byta några ord med i pendelstressen.

Jag gillar hela tanken bakom Situation Stockholm (klickbart), tanken på att inte söka allmosor, utan på en vilja och ett försök för människor att hjälpa sig själv. Jag köper inte tidningen för att ”stilla mitt samvete” för andra människor, jag köper tidningen för att jag vill ha produkten och för att jag uppskattar sättet jag köper produkten på, men också för att stödja en god sak som jag tror på! Jag hoppas den kommer att sälja i massor i Uppsala!

Andra bloggar om: , , , , , , ,

Social comments

Loading Facebook Comments ...

6 svar på ”Köp Situation Stockholm i Uppsala!

 1. Ja det är väl bra men det måste vara lite drygt att stå där och visa upp sin jobbiga situation för alla människor, vore väl bättre om det fanns nån central lösning på de hemlösas problem? Jag har då rakt ingen lust att stå på stan och beckna tidningar iaf. B(

 2. Föreningen Stockholms hemlösas idoga kämpande för att ”rätten till bostad” ska gälla alla Sveriges medborgare mottas väldigt olika utifrån vilket syfte som ligger bakom. Denna gång har det överraskande nog tagit mig som ordförande så långt som till att vara kandidat till årets utdelning av ”bängkäppen” som för andra året delas ut av situation Stockholm. ”Bängkäpp är östgötska för knäppskalle, och delas ut till någon de på tidningen tycker kvalificerat sig särskilt väl”. Förra året som var premiär för ”bängkäppen” blev vår Kung Carl XVI Gustav utsedd till vinnare med motiveringen ”för att kungen inte upplåter alla outnyttjade rum på slottet till människor att bo i”. Detta att bli nominerad till ”bängkäppen” av situation Stockholm ser jag som en komplimang, då frågan vi alltid drivit utgår ifrån alla människors ”rätt till bostad”. Den motiveringen för min uttagning lyder:: ”det går inte bo i en insändare”, vilket måste ses som en av årets mest berikande insikter. Men då jag varken skrivit eller påstått detta skulle det bara skapa skuldkänslor och en ångest inom mig om jag vinner. Detta skulle bero på att den rättmätige vinnaren inte får motta detta eminenta pris som ändå ”bängkäppen” måste anses vara. Men någon på situationens redaktionen kanske vet vem som skrivit orden och då kanske kan vara mig behjälplig med överlämnandet av priset till den laglige vinnaren.

  Rolf Nilsson
  Föreningen Stockholms hemlösa

 3. Rolf Nilsson: Tilläggskommentar, efter att ha läst fler av dina inlägg:
  Ser i ett annat inlägg att du är kritisk till Situation Stockholm och jag är övertygad om att de flesta organisationer förtjänar viss kritik. Jag vet inte vilken intervju du hänvisar till i ett av dina inlägg, eftersom du inte länkar till den, däremot så läser jag dessa inlägg och tänker så här: nej, det är sant att det inte går att bo i en insändare, men däremot så kan en insändare starta debatt och en insändare kan få folk att ta ställning och att uppmärksamhet i olika frågor, därför tror jag att det är viktigt att båda finns. Både de som konkret ordnar bostäder, men också de som vill väcka opinion och debattera, för att väcka frågan.

  Du verkar dock väldigt mycket mer insatt än mig, så det är möjligt att jag missat viktiga aspekter. Mvh.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

No Trackbacks.