Ingen vila, ingen ro!

dscn0946.JPG

Äntligen! Jag har lite semester just nu. Helt underbart känns det! Visserligen har jag en del att göra som jag kategoriserar som jobb, även om det inte är det i ordets rätta bemärkelse.

Nåja, första dagen. Det kändes helt underbart att vakna med en känsla av att ha semester. Tills jag skulle upp ur sängen: Fort, fort, in i duschen, på med kläderna, duscha Mabou, fixa frukost, sätta på honom tomtedräkten. Sen, sen… skynda på, upp på cykeln, stress till dagis. Tittade på det vackra luciatåget, med de små sötnosarna! Såg några pytte-små bebisar och blev lite nostalgisk och började längta efter… Ja, efter vad? Vaknätter? Babyspyor? Noll minuter i egentid? Nerbajsade babybyxor? Överhettade barnvagnar i julhandlingsträngseln?

Nej, inte direkt. Fikade på dagis efter luciatåget, pussade min älsklingstomte och stressade vidare. Till Gränby Centrum och handlade lite saker, eftersom råttorna satt på kylskåps hyllorna och grät av hunger. Lassade (as usual) min älskade cykel (Gamla Bettan) överfull och vinglade hem med grejerna. Snabbt in med kassarna, borstade håret, upp på Gamla Bettan igen och cykla ner på stan, iväg till jobbet på arbetsintervju (För samma jobb som jag redan har, men med chans till nya anställningsförhållanden.) *Nervös, nervös* Varför kommer man alltid på EFTERÃ…T vad man BORDE ha sagt, när man ska ha något viktigt möte?

Klart, pustar ut, man kan inte göra mer än sitt bästa, även om man borde ha kommit på vad man borde ha sagt, medan det pågick!

Upp på Gamla Bettan igen (ni kanske börjar inse varför hon är min allra trognaste vän nu?!) *tramp, tramp* in till stan, in och ut ur diverse affärer, på jakt över hjälpmedel att göra mig vacker, vilket är en fysisk omöjlighet, i dagens läge (I ´m not even gonna go there)…!

Sedan upp på Gamla Bettan igen… *tramp, tramp* bara ett par kilometer, sedan är jag vid Isa ´s (14 år) skola.

Isa (chockad): Mamma! Vad gör du på min skola NU?

Jag: Vaddå? Vi ska ju ha utvecklingssamtal om en kvart…?

Isa: Ja, om en kvart, ja! Det måste vara första gången du inte är sen…!

Jag: Va? Jag? Sen? No way! Mitt andra namn är Mr. Always in Time!

Isa: Skulle inte tro det, va?!

Utvecklingssamtalet går fint. Något har hänt i år och mina utvecklingssamtal går som smort. Kan det bero på att en viss envis dotter inte längre bor hemma och inte längre har utvecklingssamtal?

*Tramp, tramp* Flyger fram med Gamla Bettan. Hämtar upp min älsklingstomte på dagis, trampar vidare till fiskaffären och köper lite grodmat till våran grodis, köper lite växter och ett par nya fiskar*Tramp, tramp* Klockan är nu 17.00 och jag är hemma igen, efter att ha stressat sedan klockan sju i morse, men stressen är knappast slut, för nu ska vi sätta igång att storstäda.

Eftersom detta var min lediga dag, så vill ni knappast veta hur mina arbetsdagar är…!

Glöm inte RÖSTA (klickbart) på min blogg, Tusen tack i förhand!

Slutligen: En riktigt mysig lucia önskar jag mina läsare!

Andra bloggar om: , , , , , , , , , ,

Social comments

Loading Facebook Comments ...

1 svar på ”Ingen vila, ingen ro!

  1. Pingback: Bildbevis på Gamla Bettan… » Tonårsmorsa

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.