Nikotin och jag!

askkopp.jpg

*Dam-bi-dam-bi-dam* Spelar jag trummor? Nej, jag trummar med fingrarna mot bordsskivan. Jag är uttråkad. Jag är trött. Trött i kroppen, men inte i knoppen!

Efter gårdagens hit och dit, upp och ner, sedan hem och gjorde en rejäl storstädning, deckade jag i min säng runt tolvsnåret. Jag hade ordnat så jag skulle få sovmorgon idag. Skulle lyssna mig till sömns av min ljudbok. Det tog typ fem minuter, så sov jag som en stock i min nybäddade säng. För att sedan vakna varje timme och titta på klockan.

Vid 5-tiden i morse, satte jag på ljudboken igen. Då hade jag legat och stirrat i taket en timme redan. Helt slut i kroppen, faktiskt så pass slut att fötterna ömmade fortfarande, men helt klarvaken i huvudet. Nu har jag varit uppe i drygt en timme. Det är ju helt otroligt vad irriterande det är när man vill sova och det verkligen inte går!

Sitter och suger på en nikotintablett. ”Nikotikotin och jag, vi for till stjärnorna en dag, nikotikotin tiralla, nikotikotin tiralla, nikotikotin tiralla och jag…” Hmmm… fick nyligen veta att det är vanligt med sömnproblem när man slutar röka. Att man har svårt att sova på nättern. När jag hörde det tänkte jag: ”Moahahaha… skulle inte tro att jag behöver oroa mig i alla fall…!”

Jag är en sådan där människa som kan somna PRECIS VART SOM HELST! Är jag bara trött, så ramlar ögonen igen. I bilar, framför TV ´n och när jag blir uttråkad, behöver jag inte ens vara trött. Jag bara slocknar, hur mycket jag än försöker hålla mig vaken. Det är HELT OMÖJLIGT!!

Inte nu i somras, men förra sommaren när Alter Ego (klickbar länk) var här för första gången, så kunde hon bara inte FATTA hur jag kunde sova så hårt. Det fanns nätter när barnen hade mer eller mindre små fester, det fanns andra nätter när döttrarna blev osams mitt i natten med kompisar eller varandra etc. då hade det varit livat, garanterade Alter Ego. Hon satt vid frukosten och gnuggade ögonen av trötthet. Själv hade jag ingen aaaaning om vad hon talade om. Jag hade sovit som en stock!

Nu vaknar jag om en knappnål faller i golvet. Klockan fyra i morse föll det ingen knappnål och jag vaknade ändå. En timmes vridande och vändande i sängen, två timmars lyssnande på ljudbok, en timmes filosoferande…

Varför ska just jag drabbas av sömnsvårigheter för att jag slutat röka? Räcker det inte med den dagliga kamp man har för att hålla sig undan cigaretterna?

Är det någon som vet hur länge sådana här sömnproblem, relaterade till sluta röka, håller i sig?

Och, ja, jag blir väldigt glad om du vill rösta på min blogg i Allt om barn, klicka bara HÄR!

Andra bloggar om: , , , , , , , , , ,

Social comments

Loading Facebook Comments ...

8 svar på ”Nikotin och jag!

 1. Kan bara tala om att jag vaknade titt som tätt när jag skulle ge upp snuset. Kroppen bara skrek efter gift! Men ,det är bara att hålla i.
  Försökte med nikotintabletter, men spottade ut den efter 2 minuter. Tabletthelvetet smakade ju gammal fimp! Så det fick bli papper under läppen och att dricka mycket vatten.
  Keep up the good work!
  /Thomas

 2. Thomas: Ja, det här med sömnproblem är verkligen en ny upptäckt för mig. Den första sugtabletten jag tog, tyckte jag brände så i halsen, men så småningom vande jag mig med dem och nu uppskattar jag den lilla mängd nikotin det trots allt ger. Men det var ju egentligen ännu bättre att du klarade det med vatten och papperslappar! 🙂 Kram!

  Annica: Toppen! 🙂 Kram!

 3. Jo, jag sov snordåligt under mitt senaste rökstopp – i a f de tre första veckorna. Nu var det här ett tag sen, men jag kan rekommendera att testa naturmedel om det är jättejobbigt, har ett svagt minne av att det funkade för mig.

  Sen vet du ju att det kommer att gå över så småningom, håll ut bara!

  jag tänker på dig och håller tummarna.

 4. Kei: Jag ska absolut hålla ut! jag vet egentligen inte om sömnförlusten är något större problem just nu när jag har semester. Snarare så att jag har mer tid till roliga saker nu…! 😉 Tack ändå för tipset, om det blir värre, eller håller i sig efter semestern…! 🙁 Kram!

 5. Pingback: Som förbytt!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

 1. Som förbytt!! skriver:

  […] Där snackar vi ännu mer waaaay backckckckck! Vi snackar barndom-way-back. Vi snackar också väääldigt beroende. Vi snackar hade-svårt-att-se-en-hel-film-på-bio-utan-att-smita-ut-och-röka-emellan, vi snackar […]