Mera sluta röka!

I går var det två veckor sedan jag blev rökfri. I dag är det alltså 15 dagar.

Sakta med säkert förstärks mina sinnen, steg för steg. I går stod jag brevid min bror och kände tydligt hur han luktade snus. När folk kom in från en rökpaus på julfesten, kände jag på långt håll hur de luktade rök, det var ingen trevlig lukt vill jag lova och jag glädjs så mycket åt att inte längre stinka på det där viset.

När jag klarat mina första dagar som rökfri hade jag bestämt mig för att röka ett litet paket cigg på julfesten, bara för att ha något att se fram emot. Efter ytterligare några dagar bestämde jag min för att röka EN cigg på julfesten. I går var det julfest och jag måste säga att jag inte ens övervägde att röka en cigg. Alla stinkande rökare fick mig att tappa sugen totalt! Nu försår jag verkligen att det är sant att rökare stinker illa och att jag också gjort det i alla år, tills för drygt två veckor sedan.

De första rökfria dagarna tyckte jag cigarettrök luktade helt underbart. Tre dagar efter att jag slutat röka, cyklade jag till stan. Framför mig cyklade en person som rökte. Jag upptäckte att jag cyklade snabbare och snabbare för att komma ikapp personen framför mig och dra i mig röklukten. Det luktade goooott. Nu när jag har en rökare framför mig, så går jag omvägar, för att slippa känna stanken röklukten.

Att sluta röka är en det utan tvekan bästa jag gjort detta år och det ända som gör mig riktigt rädd är att jag ska börja igen. Ã… andra sidan vet jag inte vad i hela världen som skulle kunna få mig att börja igen?

Hur som helst, så är det toppen att slippa vara slav under detta förbannade gift!!

Nu känner jag så mycket tacksamhet att jag blir alldelens varm i hela kroppen!

Andra bloggar om: , , , , , , , ,

Social comments

Loading Facebook Comments ...

15 svar på ”Mera sluta röka!

 1. Härligt att du slutat röka. Jag bolmade som bara den innan jag fick barn Trodde aldrig att jag skulle sluta. Ville inte sluta, men när jag blev gravid så var jag ju tvungen. Har varit rökfri i 8 år nu. Har inte en ett sug efter det. Det är superhärligt.
  Lycka till…det här kommer du klara!

 2. Du är helt BÄST som har varit rökfri i 15 dagar.
  Jag är också stolt över dig och jag hoppas att du är riktigt sjukt stolt över dig själv.
  Håll i och, som Puppe säger, ta en dag i taget.
  Kram
  🙂

 3. Jag slutade röka genom att inte räkna dagar, för det är som att man saknar det och tycker det är såå svårt utan, när det egentligen borde vara jättelätt att klara sig utan när man tänker på vad det egentligen är.
  Jag kände mig lika sugen på att ta upp lera från marken och äta det som jag var på att ta upp en cigg och röka den.

  Sen för att inte tänka att jag saknade det så mycket och alla stunder med ciggen, tex när man väntar på bussen, när man har rast, det sociala när man är ute och dricker med folk och tar en cigg med dom så tänkte jag på tiden innan jag rökte. Det fanns faktist en tid när jag inte rökte och då funkade det hur bra somhelst att vänta på bussen osv. Man har bara blivit van att röka och glömt bort den här tiden. MInns den istället. Det är mina tips. Jag har inte rökt på runt 4,5 år. Slutade när jag var 18.

 4. Och jag håller inte med folk om att det är svårt att sluta röka. Det blir svårt om man tror det är svårt. Det blir det man gör det till 😉 kram

 5. Man ska inte sluta röka för att det kostar eller för att det är ohälsosamt, det har man alltid vetat så det kommer inte hålla. Man kommer börja igen som dom flesta eftersom VILJAN är där.

  Man ska sluta när man inte vill röka, och inte har nåt sug eller nån längtan till att röka. Det ska vara lika lockande som att ta upp skit från marken. Och om man tänker efter vad en cigg egentligen är och vad det innehåller är det inte alls svårt att inte vilja göra det. Att röka är dumt och ologiskt, man inbillar sig själv saker.

  När man inte vill och inte längtar, då är man redo att sluta för gott =)
  Jag borde bli en sån här ”hjälpa folk att sluta röka kvinna” 😀

  aja cigg är inget man egentligen borde längta till om man tänkte logiskt och rationellt. Man inbillar sig själv att det är det. TÄNK efter… är det verkligen det?? nej nej.. människan lurar sig själv.

 6. Jag fattar att du är stolt, med all rätta.Men du är lite väl dämande mot oss, hur vi stinker.Du vänjer dig med tiden, precis som vårdpersonal som har patienter som pinkar och skiter på sig.Första tiden är värst.

  Men du är jätteduktig.

 7. Vill bara säga att du är en duktig ”rökare” som klarar detta, Har jag klarat det så klarar alla det om man bara vill.

  Kraaaam vännen

 8. Annica: *S* Ja, du ska nog se att jag hittar ett och annat hål att stoppa dem i. 😉 Kram!

  jessiejones: Skönt att äntligen höra någon som INTE längre har sug efter det. Det låter annars som alla f.d. rökare fortfarande har suget i sig, oavsett hr många år sedan det var de slutade! 🙁 Då blir man ju rädd att sluta själv, för det är just det där suget man är rädd för att inte bli av med! Kram och grattis till alla rökfria år! 😉

  Soulsister: Tack! Ja, det är jag med! 🙂

  Veronika : Tack! Ja, jag håller också tummarna! Vill INTE börja röka igen! 🙂

  Eva: *S* Ja, det ska jag göra! Tusen tack till dig! Förresten, hörde ryktas om en bloggbaby!! GRATTIS till den! 😉 Kram!

  Jag: Ja, tack för alla dina tips!! Nu tror jag att olika saker funkar för olika människor. Min farfar och mina föräldrar slutade röka för att de hade ett oöppnat ciggpaket hemma, för att de inte skulle känna att de ”inte kunde” att de var ”helt utan cigg”, testade också det där, men det slutade med att jag satt och kedjerökte upp dem, så snart jag kom hem från jobbet. Min farfar sa alltid att man inte kunde trappa ner, utan måste tvärsluta, det funkade inte heller för mig, jag var tvungen att trappa ner lite först. Så, som sagt, jag tror olika saker fungerar för olika personer. För mig är det inga problem att räkna dagarna sedan jag slutat, tvärt om, det peppar mig ännu mer!! Kan man säga 16 dagar, så kan man också säga 16 veckor, 16 månader…etc. så tänker jag!

  Det där med varför man slutar, tror jag också kan vara individuellt, däremot så tror jag sällan det funkar med ”skrämselpropaganda” såsom bilder på svarta lungor etc. Själv slutade jag i första hand för att jag kände mig som en icke fri person. Rökare spenderar oerhört mycket mer tid än vad man tror, på att tänka på cigg. Allt för mycket i livet kretsar helt enkelt runt cigg när man är rökare. Men sedan måste jag säga att ekonomin är en stark bidragande morot till att fortsätta hålla sig rökfri!

  När det gäller ditt tips om att man hade ett liv innan rökningen så funkar den tyvärr inte heller på mig, eftersom jag inte haft något vuxet liv innan rökningen, då jag var ca: 11 år när jag började röka och jag snart är 37 år nu, jag har inga minnen av ett liv innan rökningen. Men dina tips kan säkert vara guld värt för någon annan som vill sluta röka, eftersom de funkat för dig så är jag säker på att de funkar för andra personer med. Därför tackar jag massor för dina små tips och ideér för att hålla sig rökfri. Kanske du och jag skulle starta en egen sluta-röka-tips-blogg?!! *S* 😉 How ever: tusen tack för dina kommentarer!

  Vb: Nej, vännen jag vill inte döma, därför talar jag inte heller om att eller när andra ska sluta, för det skulle ha fått mig personligen att röka dubbelt så mycket den dagen, om det varit för några veckor sedan. Men med stanken: det är ett faktum! Jävlar vad det stinker! Det har man ju alltid fått höra som rökare och inte är det särskilt kul heller, men jag trodde nog, i ärlighetens namn att det var lite överdrivet! Nu vet jag att det inte är det! Sedan brukar man alltid höra att de f.d. rökarna är de som är värst, både vad gäller att klaga på rökningen, att känna lukten av rökning etc. Sorry to say: men nu förstår jag faktiskt varför. Om det är så här det känns, förstår jag att det är svårt att hålla tyst! 😉 Kram och din dag kommer också! Jag är säker på det!! 🙂

  Ann.C: Ja, fast nu låter du som mig: kunde JAG klara det, så kan ALLA klara det! Kram! 😀

 9. Hej! Sista puffen togs fred 30/11 Vill inte veta hur många dagar det är. Har tuggummin tillhands som gör att jag rapar värre än nånsin. Har redan gått upp 4 kilo. Tycker inte att jag äter oftare eller mer, det är nog bara ändrat ämnesomsättning. Känner mig kluven. Ska jag hålla ut eller ska jag göra som vanligt? Vill inte vara en rapande tjockis. Tips någon?
  / Susanne

 10. Susanne: Ska inte berätta hur länge det är, men det är riktigt TOPPEN gjort, så pass länge kan jag säga att det är i alla fall! Men vikten vet jag inte vad jag ska säga, men om tuggummi inte funkar så bra, så prova sugtabletterna, de finns i två styrkor och de funkar toppen för mig. Man suger så länge man känner röksuget, sedan kan man ta ut och spara, eller kasta eller suga klart på den. Den första kanske känns lite stark i halsen, men sedan så vänjer man sig och känner hur det lilla nikotinet man får i sig, tar den yttersta udden av röksuget. Kram och lycka till!

 11. Men när vi lyckas pussla ihop ett möte igen, när du kommer hit till bonnhålan, så får du inte säga att jag stinker…*hänger lite läpp*

  Äh, du vet….Puss påre!

 12. Vb: Nej, det skulle jag aldrig säga, jag väntar tills jag kommer hem, så skriver jag om det i bloggen i stället…! *Asg* 😀 Nej, skämt åsido, du kanske inte stinker lika mycket som de andra rökarna? Hehe, vi gör så här: om du låter bli att fresta mig, så låter jag bli att nämna vad du luktar! OK? 😉 Kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

No Trackbacks.