Julbak (och nu snackar vi inte rumpor)

dscn1024.JPG (Klickbar bild)

Idag har vi julbakat. Eller kanske borde jag säga att vi gjorde ett gott försök?! På eftermiddagen åkte jag och Isa (14) ner till ICA för att köpa ingredienser. Ja, det är inte billigt med jul (tell me all about it…!) Nästan 400 spänn fattigare, gick jag besviken ut från ICA. Det verkar som om ALLA i mitt område ska baka EXAKT samma saker som mig, med EXAKT samma jäkla ingredienser.

Vi skulle försöka oss på tre recept och att bygga ihop ett pepparkakshus:

Till Rocky Road behövdes bl.a. mashmallows, dumlekola, varav båda naturligtvis var slut. (Men fiffig som jag är, lyckades jag pussla ihop bra alternativ) Till pepparkakshuset behövde jag bomull och florsocker (att dekorera med), men de var slut. Biskvierna skulle också ha florsocker, så dem fick vi hoppa över helt. Pepparkakshuset byggde Isa ihop, men vi får vänta med att dekorera tills vi får tag på rätt grejer.

Nåja, jag är nöjd med… typ Rocky Road i alla fall…! Tror chokladkolorna kan bli skapliga också. Det andra lämnar jag åt er fantasi…

dscn1025.JPG(Klickbar bild)

Rocky Road är i och för sig vansinnigt gott, men jag måste nog erkänna att det är det dyraste godis jag gjort, så det här blir nog ingen bestående tradition.

Minst en bakkväll till måste jag hinna med innan jul, för då ska jag slutföra det som inte hanns med idag + att jag ska göra massor av knäck. De vågar jag inte göra så här tidigt, för då brukar det inte finnas några kvar till julen!

Vilket är ert favorit julgodis? Dela gärna med er av goda recept!

Andra bloggar om: , , , , , , , , ,

Social comments

Loading Facebook Comments ...

4 svar på ”Julbak (och nu snackar vi inte rumpor)

 1. Pingback: Ego-Fatou kommer till insikt!

 2. Hej hej,
  Litet tips jag fått av min mamma en gång i tiden. Florsocker kan man göra om man tar vanligt strösocker och mixar i mixer… Blir kanske inte exakt lika finmalet som florsocker, men bra substitut ifall man inte har nått annat 🙂
  Lycka till med julbaket och God jul!!

 3. Hej! Tänkte också prova på rocky road efter jag sett det på tv4.se men sedan insåg jag smörkolan skulle bli snällare mot min plåmbok och det blev verkligen jätte lyckat!
  ett tips 🙂 Julkram Malin

  ps. min syssling carro ska ha barn med bintas kusin fick jag veta i förrgår ^^

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

 1. […] att jag kommer att få behålla alla mina svindyra Rocky-Road (Klickbar länk) julgodisbitar för mig själv. Ungarna totaldissar dem och kommer med all […]