Magdans, Dancehall, Streetdance, Dutty Wine, You name it…

5_1_102.gif

Igår var jag på Grand där bl.a. Binta hade uppvisning. Hon är med i två olika dansgrupper på DansCenter och ytterligare några privata dansgrupper.

Igår hade de uppvisning på Grand här i Uppsala. Det var några timmars trevlig underhållning och jag måste erkänna att det spratt i benen även på en gammal morsa som mig, när jag till slut gick därifrån…!

Jag filmade några av uppträdanden, håll till godo (Ber om ursäkt för dålig bildkvalité) :

Orientalisk dans/Magdans (Binta näst längst till höger)

Dancehall/Ragga (Binta längst fram, längst till vänster i bild)

Danslärarnas uppvisning/Alternativt Luciatåg (Olika Dansstilar)

Tycker danslärarnas dansuppvisning var riktigt bra!

Kanske finns det någon som undrar hur många dansgrupper Binta är med i och det undrar jag också!

Jag vet i alla fall att hon dansar med minst två grupper på DansCenter (de två ovan nämnda), hon och hennes vän Vendela har en grupp där de dansar pardans och det är de som hittills vunnit de tävlingar de tävlat i. Sedan är Binta och Vendela med i en större grupp som också brukar tävla (men som det tyvärr inte går riktigt lika bra för). Sedan tränar Binta ett gäng yngre tjejer i Streetdance. Sedan lattjar hon också själv Dutty Wine. Sen är det inte helt ovanligt att hon och hennes syrra shakar loss lite här hemma också, men jag tror inte de fortfarande dansar i den grupp de ifjol brukade uppträda med. Ibland verkar hon hoppa in i massa andra battles och uppträdanden också… Ja, det kan faktiskt hända att hon är med i ytterligare någon grupp som jag missat.

Nu när jag sitter här och frossar i youtube, hittat jag av en händelse en video med Alter Ego ´s son Citruz (klickbar länk) som verkar vara från förra året runt jul. Det går snabbt framåt för honom och helt plötsligt slår det mig att det är synd att vi bor så långt ifrån varandra, för det hade ju varit kul om de slagit sina talanger i hop och Binta t.ex. dansat bakgrund när Citruz uppträder! (Tillägg: CitruZmusik nyare inspelning)

Puuh! Den här bloggen gör mig helt anfådd att skriva, tur jag slipper dansa allt detta för att visa då…! *Torkar svetten ur pannan*

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , ,

Social comments

Loading Facebook Comments ...

9 svar på ”Magdans, Dancehall, Streetdance, Dutty Wine, You name it…

 1. Tänk vad duktiga barn vi har !!!
  Skrattar för mig själv och hoppas han inte ser att du länkat till hans allra första framträdande. Hans youtubesida heter ju CitruZmusik numera 🙂 Men nog har han växt sedan dess. Igår spelades första musikvideon in.
  Jag har varit inne på samma idé själv och presenterat den för producenten. Vem vet de kanske får uppträda tillsammans framöver 🙂

 2. ida: Det är drygt ett år sedan Aftonbladet intervjuade mig senast, men den artikeln handlade just om kvinnornas dominans på bloggen:
  http://www.aftonbladet.se/kvinna/article439154.ab
  Jag tror inte det förändrats så mycket sedan dess. Av de 10 av Aftonbladets bloggar som listades som ”toppbloggar” eller mest besökta bloggar just då, är endast två skrivna av män, vad jag vet, det är nummer tre och nio. Tror det säger en del! Jo, jag tror vi kvinnor toppar i denna skrivform! På gott och ont, skulle jag vilja säga! 😉

 3. Danslärarna!!! Tänk om man kunde få vara tonåring igen och ha dessa duktiga lärare! Supersnyggt dansat av Binta!
  God Jul på dig,kram

 4. sari: Ja, fast de har faktiskt kurser för vuxna. De har t.o.m. kurser för både 40+ och 60+. I magdansen gick det en kvinna som Binta hävdar var jättegammal och jättcool. Vadnu jättegammal är för henne? Typ 25? Hehe… 😉 Det är bara att boka! 🙂

 5. Pingback: Morfar och Binta. » Tonårsmorsa

 6. Hej! jag skulle vilja börja i din dansgrupp jag själv kan dansa lite av allt som hip hop house salsa reggaeton nästan allt möjlig hoppas du hör av dej 🙂

 7. Luis Fernando: Oj, jag tror nog du förväxlat mig med min dotter. Det är alltså min dotter, INTE JAG som dansar. 😉 Ska meddela henne om din kommentar, dock! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

 1. […] Jag ska uppträda på Grand […]