Elbolagsängeln, du har just räddat julen…!

17_1_12v.gif

Jag har haft problem med posten ett bra tag nu. Först reagerade jag på att flera privata brev inte kom fram. Så småningom började det droppa in påminnelser, som jag fick väldigt bråttom att betala, eftersom jag aldrig fått själva räkningen.

Jag har naturligtvis ringt posten och bett om skärpning. I veckan kom det ett brev från elverket. ”Äh! Det är lugnt”, tänkte jag, ”jag kan betala nästa månad”. Men nej, det gick inte, för nu i helgen öppnade jag brevet och det var en PÃ…MINNELSE!! Det är PRECIS såna här inslagna överraskningar jag INTE vill ha veckan innan jul. Visserligen har jag förberett ungarna och släkten på att det blir en återhållsam jul i år, men jag hade inte förberett varken dem eller mig själv på att det skulle bli en jul med bara vatten och knäckebröd…

Hela helgen har jag gått och funderat på hur jag ska få elbolaget att förstå att det går lika bra att betala min elräkning i Januari. Visserligen har jag inte fått själva räkningen, men jag vågar inte låtsas som att jag tror att det är elbolagets fel, när jag i själva verket är ganska övertygad om att det är postens fel. Hur som helst, så har jag gått här och funderat på hur jag ska ta mig igenom julen. Till saken hör att jag har ganska höga elräkningar också.

Nu hade jag äntligen samlat kraft och mod att ringa upp. Jag sa helt enkelt som det var. Väntade på ”dödsstöten”. D.v.s. att jag skulle betala omgående eller sitta utan el på julafton. (Stearinljus är i och för sig en TOPPEN uppfinning, men endast kall julmat och ingen knäck, är en mindre rolig uppfinning).

Men dödsstöten kom aldrig:

Elbolagstjejen: Vill du betala allt i Januari eller en del nu?

Jag: Eeeh, öh, jag betalar en del nu…!

Sedan fortsätter ängeln från elbolaget babbla på om en massa saker om elpriser och allt möjligt…!

Själv skulle jag vilja skicka henne den fetaste jäkla julklappen jag kan komma på! (Typ matolja, ister, eller något annat riktigt fett, typ fettet på julskinkan) Eller så skulle jag bara vilja skicka henne en väldoftande hyacint som doftar underbart, som tack för att hon räddat julen!

img_459771232847f.gif

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , ,

Social comments

Loading Facebook Comments ...

4 svar på ”Elbolagsängeln, du har just räddat julen…!

 1. hej vännen. de här med posten måste du verkligen ringa till
  postens kontor och fråga vad som händer för så här får de
  verkligen inte gå till. Med tanke på att du inte får vissa
  räkningar/brev så är de ju något som inte stämmer kanske är
  de just eran brevbärare som inte är 100% ärlig och ger sina
  kunder dvs dig och dina grannar i omgivning all den post ni
  ska ha. Hoppas de löser sig för så här får de inte vara helt
  enkelt. Kram

 2. Vilken tur att hon var resonabel.Så här har vi med kvarskrivning ofta, för att inte säga jämt.Och vem får betala påminnelseavgifterna?

  Grattis till vinsten!._)

 3. sanna: Ja, jag har naturligtvis redan gjort det, men du har rätt, det verkar vara dags att ta en ny dust med dem! 🙂 Tack för tipset! Kram!

  Vb: Helt galet, det måste gå att lösa på ett bättre sätt?!! Kram!

  Cel’Dara: Ja, det har du rätt i. Fast duger det inte med en ros här, i min blogg…? 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

No Trackbacks.