Faaan! Det är MIN ICA som fuskar med köttet!

objects_256.gif

Jag har skrivit om ”min” ICA många gånger (Klickbart) i min blogg. Jag har varit väldigt förtjust i just ICA Sam-köp, som är min närmsta livsmedelsbutik. Nu är butiken uthängd i media för att ha fuskat med datummärkning.

Det ironiska i hela denna sorgliga historia är att just denna ICA-butik har varit ”känd” för sin goda chark. Jag vet inte om man ska skratta eller gråta, men det enda jag själv reagerat på i ”min ICA” är att sortimentet är lite litet, att det nästan ALLTID är slut på coca-cola i flerpack och att det är relativt dyrt.

Jag ska erkänna att jag faktiskt aldrig reagerat på att kvalitén på maten är dålig. Vilket får mig att fundera på om jag missat just det kött som man fuskmärkt, eller om mitt omdöme är väldigt dåligt? Särskilt kalvstekarna tycker jag har varit av god kvalité och i perioder har de även haft bra pris på det, vilket i sin tur får mig att fundera på om priset varit bra, för att det varit gammalt kött?

Nu ska ”min ICA” säljas, själv ska jag cykla till en livsmedelsaffär bra mycket längre bort för att inhandla min julmat. Även om jag är sur på att man blir lurad, så kommer jag nog ändå fortsätta handla på ”min ICA”. Dels av praktiska skäl, men även för att jag tycker personalen är väldigt trevlig där nere. Usch, vad trist det är med fuskare! Och usch vad trist det är att jag känner att jag borde vara jättearg och vilja bojkotta min ICA för all framtid och jag borde trissa upp den rådande ”lynch-stämningen”, men mest av allt är jag ledsen för att jag inte kan få fram de känslorna…! Sorry!

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , , , ,

Social comments

Loading Facebook Comments ...

10 svar på ”Faaan! Det är MIN ICA som fuskar med köttet!

 1. Visst är det tråkigt att just Samköp visade sig vara en fuskar-butik, vilket iofs var otroligt korkat efter de senaste dagarnas skriverier, men de är knappast ensamma om det. Jag tror inte att du får bättre kött för att du cyklar lite längre bort. Nu, om aldrig förr, så lär väl även Samköp ha lärt sig sin läxa, så att hitta ommärkt kött där nu borde vara omöjligt.

  Jag är också besviken på fusket, men samtidigt så tänker jag på allt trevligt bemötande och den servicekänsla man alltid fått där, och på det faktum att fusket nog finns överallt, så jag lär fortsätta handla där även i fortsättningen…

 2. Vår Ica, Ica i Botkyrka har också fuskat. Alla fick ett förlåt brev hemskickat med lite extra rabatt. Men ingen lär ju handla kött där på ett tag, men snart glömmer väl alla de. 🙂

 3. Ja, visst är det tråkigt det med ICA Samköp. Men jag tror inte att dom är ensamma om att packetera om kött och annat också för den delen.Jag har handlat i den butiken i många år och jag litar på att dom INTE har dåliga varor til försäljning. Jag har ALDRIG blivit sjuk pga dåliga varor jag har köpt där. Kött har en ganska lång hållbarhetstid om det förvaras rätt vill säga.Antalet dagar mellan packdag o bäst före datum är för korta, jag tror att köttet klarar sig mycket längre tid än så. Jag försvarar handlarna inte på något sett, men man kanske ska se över reglerna kring antalet dagar som ska gälla.
  Varför ska man kasta felfritt kött?? Det är väl slöseri? Men nu har dessa handlare inte följt vad reglerna säger och då får dom stå för konsekvenserna. Men som sagt dom är inte ensamma.

 4. Men nog visste ”alla” att Samköp fuskade? Man har väl inte
  undgått att se Mamma Scans köttbullar med nedsatt pris på sista
  förbrukningsdag för att dagen därpå se butikspackade köttbullar?
  Ost som fått nya etiketter och grilla kyckling utanför värme/kyl-
  disk eller en halvpall smör som står utanför kyldisken.
  För att inte tala om när de hade plus 15 grader i den ena kyldisken
  i flera dagar utan att något hände. Det rann om ädelosten. Äckligt!
  Nä, det var rätt att det kom fram men jag är oskyldig till tipset.

 5. Pingback: Tips till vår nya ICA-handlare:

 6. Aggeman: Kan bara instämma i det du skriver!! Tack för din kommentar som egentligen säger precis det jag tänker! Att cykla lite längre bort (till Gränby, för min del) handlar mer om ett ställningstagande, än hopp om bättre kött. Ett ställningstagande, som jag närapå svek första dagen (om de bara haft cocacola hemma!) 😉 Kram!

  Jenna: Ja, vi glömmer fort. Ã… andra sidan tror jag det är lite som Aggeman skriver i kommentaren ovan: det är nog nu det är som säkrast att köpa kött från dessa butiker…! 🙂

  Cina: Till viss del håller jag med dig. Det är ju vansinnigt att slänga mat som inte är dålig eller farlig att äta, fast att medvetet fuska,, som man gjort i dessa fall, tycker jag ändå är illa, eftersom man faktiskt gjort det för att lura kunderna och tjäna på det själv. Däremot hade det varit okej att sälja ut det billigt p.g.a. ”Kort datum”, som man ibland gör med smör, margarin, mjölk, eller andra varor där datumet är på väg att utgå! Jag tycker det är ganska stor skillnad. Om reglerna sedan är felaktiga, så kan man ju trycka på lagstiftarna i denna fråga.

  Också samköpskund: Jag må vara naiv, eller ignorant, men jag har faktiskt aldrig tänkt tanken. Omd et är så det gått till, så är det självklart bra att det kommit fram, det tycker jag förresten att det är oavsett, eftersom det nu visat sig vad som pågått! Men när du skriver det så här, känns det självklart, men som sagt, jag har faktiskt inte tänkt på det tidigare! Du är väldigt uppmärksam! Mvh. 🙂

 7. Pingback: Uppriktighet suger!

 8. Pingback: Hur dum får man bli?

 9. Pingback: Tonårsmorsa » Min nya idol

 10. Pingback: Fusket på Mc Donalds

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

 1. […] hem, på väg hem, kommer jag på att jag måste handla lite livsmedel och bestämmer mig för att cykla förbi ICA Samköp, trots all uppståndelse sedan […]

 2. […] alla barnen gått hemifrån, iväg på sina egna små äventyr. Sedan åkte jag ner på ICA (Ja, DEN ICA!) och köpte glass. Närmare bestämt två paket glass och en tub kolasås. Sedan åkte jag hem, […]

 3. […] Om en massa affärer just åkt fast för att de fuskat med märkningen av köttet, GÖR INTE SAMMA SAK! […]

 4. […] har många gånger gett “ris och ros” till “min” ICA. Ris när det gällde köttfärsen och cocacolan. Ros när jag berättat om vardagshändelser där min ICA haft huvudrollen. Ibland […]

 5. […] över huvudtaget med falska förseglingar, på samma sätt som jag retade upp mig på ICA när man sålde köttfärs med falska förespeglingar. Jag är säker på att “Donkens” hamburgare är lika […]