Tips till vår nya ICA-handlare:

Idag skulle det shoppas julklappar. Det skulle bli hårda julklappar, mjuka klappar, stora klappar, små klappar… Framför allt skulle det bli många klappar som skulle inhandlas på minimalt kort tid!

Först in på Clas Olsson. Fast egentligen skulle jag bara kolla vad de hade där. Eventuellt köpa en ny cykellampa till mig själv. Men så råkade jag få syn på blå julgransdioder (eller vad det heter, det jag menar är i alla fall blå lampor). Det skulle ju kunna bli fint… fast inte till de julgranspynt som jag har i dagsläget… men om jag köper silverfärgade och vita grejer att hänga i granen, så skulle det ju matcha de blå lamporna… Hmmm… fast det har jag förstås inte råd med så här innan jul. Ã… andra sidan så är det ju alltid så här innan jul man kan handla julpynt… hmmm… tänker man efter så har jag ju sparat BRA så många kronor på att jag nu varit rökfri i tjugo dagar och dessutom håller på att trappa ner på nikotinersättningsmedlen… tänker man efter ÄNNU mer noga så har jag ju också semester just nu… hmmm… tänker man efter så det knakar så tycker jag faktiskt att jag förtjänar att klä min gran så att jag trivs med den och tycker den är fin, så jag orkar stå ut med den tills efter nyårsafton i alla fall. (Det brukar vara då någon gång jag slänger ut julen, eftersom jag inte brukar stå ut längre än så.) Nåja, det blev ett och annat julpynt och några små julklappar också på Clas Olsson. Jag har blivit väldigt inspirerad av juldekorationer från diverse media i år. Kommer fram till kassan:

Kassörskan: 981.50, tack.

Jag: Okej. (Försöker upprätthålla leendet, trots att det kändes som det stelnade helt i samma ögonblick som jag hörde kassörskan kräva denna ofattbara summa av mig. Låtsas som att det var precis vad jag väntat att få höra, kommer ju ändå lusläsa kvittot i efterhand, för att se vart i hela världen det blev fel, så jag kan le lite överseende mot kassörskan och säga typ: ”Oups, you did it again…! Du har slagit in en vara för 500 spänn, som jag inte ens har handlat…! Hö-hö” )

Plockar lugnt ihop mina varor, tar emot kvittot. Ställer mig lite vid sidan av för att kolla kvittot. Jag hade faktiskt bara köpt lite nytt julgranspynt. Typ två paket glitter för en tia per paket och lite blå ljus, lite kulor för tjugonio och nånting… och annat som kostade ”nästan ingenting!” Men ta mig faaan, det är precis som när man handlar på IKEA (Klickbar länk). När man handlar dessa varor för ”nästan ingenting och nästan ingenting” så blir det en himla massa pengar i slutänden.

Med nedtyngda armar, jag fattar bara inte hur några futtiga julgranskulor kan väga så förbaskat mycket, lämnar jag snopen Clas Olsson. Vidare springer jag runt, packar på mig så mycket det bara går, rafsar åt mig varor på vart och vartannat ställe. En julklapp här och en julklapp där blir en himla massa julklappar och påsar. Till slut sjunker jag ner på en stol på MAX, för att äta en frunsch och hämta lite nya krafter. Jai (16) dyker upp, hon och hennes kompis hänger med en stund för att hjälpa mig julhandla.

Sedan händer något underligt! Typ varannan affär blir helt mörklagd och stängs. Jag har inte tid att fundera utan slänger mig snabbt in i de affärer som ändå är öppna. Tills de affärerna också stängs. Då står vi där, men armarna övertyngda av kassar och julklappar. Ser oss omkring, hör någon nämna ordet strömavbrott!

Så himla olägligt för alla handlare i stan, fyra dagar före julafton, mitt i julshoppings-ruschen! Vi springer förbi alla affärer, lyckas komma förbi just Forssa Hembageri och ser att det visserligen är mörkt där inne, men att dörren ändå står öppen. Smiter in där och får den brillianta idén att om det ändå är strömavbrott i hela stan, så kan jag köpa med fikabröd och gå till jobbet och bjuda på en och annan bullbit. Det finns inga färdiga längder, så jag blir erbjuden att köpa några frysta. Biträdet lyser på brödlängderna och knappar smidigt på räkneapparaten, jag betalar och går därifrån.

Går upp på gågatan men inser att strömavbrottet kommer att hålla i sig något. Bestämmer mig för att gå till jobbet och fika en stund, för att sedan åka hem. Jag cyklar hem, på väg hem, kommer jag på att jag måste handla lite livsmedel och bestämmer mig för att cykla förbi ICA Samköp, trots all uppståndelse sedan igår.

När jag kommer in på ICA är allt till synes som förut. Men ändå är något väldigt annorlunda. Stämningen är låg. Personalen hälsar som vanligt, men deras huvuden är något böjda. Det känns faktiskt direkt att något är annorlunda, även om det vid en första anblick inte ser så ut. Jag plockar åt mig lite mjölk, bröd, (smiter förbi köttdisken och försöker se helt oskyldig ut, som att jag ändå inte behöver handla något från charken). Jag tycker faktiskt riktigt synd om personalen nu!! Det kan inte vara roligt för dem att jobba en sån här dag. När jag kommer fram till läskhyllorna och upptäcker att cocacola på burk inte finns, att det som vanligt är slut, både enstaka burkar och i flerpack, blir jag sur, jag vet inte hur många gånger jag påtalat att de köper in för lite cola på burk, eftersom det nästan konstant är slut. När en ny sändning väl kommer, så tar den slut lika snabbt igen! Bittert tänker jag nu att om de köpte in mindre kött och mer cola (cola går ju i alla fall inte datumet ut på så snabbt), så slapp vi alla detta! Jag hade sluppit att cykla till Gränby, som ligger en bra bit bort att cykla till på vintern och de kunde ha fortsatt driva sin trevliga butik.

Well, well… det vissa inte har i huvudet, får andra ha i kroppen, eller nå ´t! Jag går och ställer tillbaka ALLA mina varor, går ut från affären, åker och lämnar mina kassar hemma och cyklar sedan för att hämta Mabou och sedan åker vi tillsammans och handlar både cola, mat och julklappar på Gränby Centrum.

Oavsett vem den nya handlaren blir på ICA, så hoppas jag de inser hur viktigt det är med storpack Cocacola på burk!!

Och mitt i denna stressiga och händelserika dag, så budades mitt PRIS hem, för bloggtävlingen jag vann!! Tack för det Olsson & Barck!!

Jag hade planerat att ta det lugnt när jag fick semester. Jag kan säga att jag inte stressat så som jag gjort sedan min semester började, det senaste året i alla fall…! Okej, jag kommer fortsätta stressa några dagar till, men den som stör mig julafton, juldagen eller annandagen, den ligger väldigt risigt till för nästa års julklappar!

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Social comments

Loading Facebook Comments ...

9 svar på ”Tips till vår nya ICA-handlare:

 1. Hej tjejen! Grattis till vinsten. Jättegrattis!!! Tack för att
  du kikat in på min nya sida. När jag fått inloggningsuppgifterna
  för niki-loong.se så kommer den att ligga där.

  Fy vad du har slitit och släpat. Själv ligger jag efter i
  förberedelserna. Har ju varit sjuk. Men idag har det vänt.

  Kram

 2. Tittar in för att tacka för alla roande rörande bloggar under året….och önska er alla en riktigt GOD JUL och Gott Nytt Ã…r!

 3. Niki Loong: Ja, jag ligger också efter. det är därför jag får stressa som en galning nu! Ska bli spännande att se när du fått ordning på din nya sida! 😉 Kram!

  Redtopp: Tusen tack!! Önskar dig ett toppen nytt år och hoppas allt blir som du önskar! Kram!

 4. Hej. Tänkte bara önska God Jul och ett riktigt Gott Nytt Ã…r, nu när man har lite tid mitt i all julyra. Tack (igen) för en blogg man längtar efter att läsa!

  Kram
  //Sarah

 5. Sarah: Tack för din härliga, upplyftande kommentar!! Kram och GOD JUL till dig!

  mesmerized: Ja, jag tycker också synd om personalen, men tycker ändå det är dåligt gjort av de som är skyldiga till fusket. (Även om jag antar att det är ledningen.)

 6. Pingback: Jag och min flashiga julgran.

 7. Pingback: Hur dum får man bli?

 8. Pingback: Ny läskansvarig på ICA som förtjänar löneförhöjning

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

 1. […] i år var jag trött på traditionellt. Jag köpte nytt granpynt (Klickbart) Först köpte jag blå ljus, såna där ljusdioder, eller vad de heter. Sedan köpte […]

 2. […] Nu är jag inte ens mest förbannad över att man lurar oss i Affärerna, nu är jag mer förbannad över att man kan vara så jävla DUM!! Snälla! Med dessa bevis om dumhet i våra livsmedelsaffärer, snälla inför någon typ av intelligenstest för att få jobba på ICA. […]

 3. […] blir glad bara av att komma in där och strosa runt. Jag har också skrivit vad jag tycker om att de ofta har slut på coca-cola i storpack. Det är väl ingen fara på taket, kanske någon tänker, men det är ju just det det […]