Feel no fear – Binta is here!

jag-o-flickorna.jpg

Jag har berättat om att vi var i Stockholm hos min bror i förrgår. Tidsoptimisten Binta stannade då kvar i Stockholm för att gå ut och festa med en kompis och några släktingar.

Jag: Men, alltså, Binta, om du ska komma hem och fira jul hos oss, så skulle det vara bra om vi fick lite hjälp att förbereda julen också.

Binta: Ja, men asså, vi ska ju ut ikväll, så jag kommer i morgon.

Jag: Okej, men försök komma ganska tidigt då, så det är någon poäng med att du kommer, liksom…!

Binta: Javisst, jag kommer till Uppsala och hem till dig, så fort jag vaknar!

Igår skulle hon alltså ha kommit hem hit. För att hjälpa till. Jag, Jai (16), Isa (14) och Mabou (5 ½) städade, tvättade, storhandlade, städade kylskåp, frysen, bokhyllan, akvariumet, köksskåpen, slog in julklappar, kokade knäck etc. Vid 18-tiden kom Binta hit. Med två kompisar. Hjälpte till att ställa in maten i kyl och frys. Satte sig vid datorn. Med sina kompisar. Hennes ena kompis hjälpte till lite med knäcken, Binta hjälpte Isa att plocka in kläder från tvättstugan.

Sedan började Binta byta om. Sminka sig. Fixa håret.

Jag: Meeh! Vart ska du?

Binta: Ut! Jag ska på fest!

Jag: I kväll?

Binta: Ja…?! Vaddå då?

Jag: Men jag trodde du skulle hjälpa till att ordna jul här hemma.

Binta: Ja, men lugn, mamma, vi har ju i morgon på oss också, det är ju inte julafton förrän på Måndag…!

Varför känner jag mig allt utom lugn? Varför blir jag stressad när jag tänker på att vi fortfarande ska städa mer, göra i ordning kalkonen, rulla köttbullar, ställa fram granen, slå in mer julklappar, dekorera pepparkakshuset, baka chokladbiskvier etc. etc.

Nåja, när Binta kommer så ordnar sig allt! (Eller inte)

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , , , ,

Social comments

Loading Facebook Comments ...

5 svar på ”Feel no fear – Binta is here!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

No Trackbacks.