Avslöjade sig själv!

img_44ecac3386632.jpg

Typ förra året, eller nå ´t, köpte jag en ny hemtelefon. En rosa. Den har fungerat felfritt under hela denna tid, trots att telefonen antagligen är den mest nyttjade prylen hemma hos oss, med alla dessa tonåringar. Det enda jag inte gillat med telefonen är att den inte har högtalarfunktion. Just de där högtalarfunktioner tycker jag är toppen bl.a. när man står i långa telefonköer och vill göra annat än att ha en lur i örat. Inte för att det är värsta viktiga grejen, men ändå…

Hur som helst, jag har varit nöjd med min telefon, framför allt för att den är just ROSA!

Härom dagen slutade telefonen helt plötsligt att ladda. Jag hade inte märkt att den hade något som helst problem innan, så jag försökte lista ut vad felet var. Drog ut sladdarna, satte i dem igen, kollade batteriet, kollade laddarenheten etc.

Isa (14) var också ganska engagerad och försökte kolla vad som var felet. Jai (16) däremot, satt lugnt kvar vid köksbordet. Inte ett dugg engagerad, trots att hon antagligen är den som använder telefonen mest.

Igår tog jag åter upp detta med att det är så konstigt att telefonen inte fungerar, att den bara la av helt, sådär. Då säger Jai:

”Ja, det är konstigt! Det är precis som om någon tappat den i vatten eller något…!”

Jag: Men Jaaaai…

Jai: Ja, men asså, den råkade ramla i kastrullen, när jag pratade…!

Jag: Men varför sa du inget?

Jai: Men jag tänkte att du skulle bli arg då!

Jag: Ja, fast om du hade sagt något, så hade jag kunnat plocka isär den och sedan låtit den torka, som jag gjorde förut med min förra mobil, så kanske jag kunnat rädda den!

Nåja, idag är det julafton och jag har fått en ny telefon (Klickbart till min nya telefon) av mina fyra barn och Binta ´s pojkvän. En med högtalarfunktion. Jag klagar inte mer.

Men jag skrattar fortfarande när jag tänker på hur hon avslöjade sig själv; ”Det är precis som om någon tappat den i vatten…!”

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , ,

Social comments

Loading Facebook Comments ...

12 svar på ”Avslöjade sig själv!

 1. Kalmar, Julafton 01.00

  ”Midnatt råder, tyst det är i huset, tyst i huset , alla sover, släckta äro ljusen….äro ljusen…

  Tipp tapp tipp tapp….hästgnägg!

  Well, well, det VAR tyst i huset tills jag läser ditt , i vanlig ordning, alldeles fenomenala inlägg…

  För ut från rummet kommer Carolina 15 med Christoffer 17 hack i häl och undrar vad fasiken som står på ????

  – ”Jamen, asså, det är inte JAG, det är FATOU….liksom….ehum…” svarar jag…

  Då suckar Carolina ljudligt och bara sådär demonstrativt som en tonåring kan…

  -”Ã…hhhhhh, HON nu igen…vi trodde något hade hänt!! ”

  Ja och visst har det, som alltid i det FATOUSKA hushållet!!

  You made my day- AGAIN!!

  Love you!

  GOD ( J-vla ) JUL och GOTT NYTT Ã…R!

  Kramar

  KalmarLinda & The Brat Pack

 2. Skratt! Ja det var ju bra sagt av henne!
  Hoppas din julafton var härlig tillsammans med nära och kära. God fortsättning.
  Kram

 3. Jag har en telefon som jag har headset till, mycket smart. Jag har den i förklädesfickan när jag lagar mat och kan då snacka hejvilt med kompisarna samtidigt som jag gräddar pannkakor.

  Mycket praktiskt.

 4. Ister: Låter som en suverän lösning!! 😀 Måste nog kolla om nya telefonen har headset att köpa till…! 😉

  Mindy: Haha, stackars Jai? 😀 Jag tycker et var mest synd om mig, i alla fall tills jag fick den nya telefonen…! 😉

 5. ett helt annat ämne, men jag behöver pepp!

  är 19 år och ska om 4 dagar åka på min hett efterlängtade senegal-resa för att dansa…
  men nu har resnerverna börjatt sätta in! Jag har ingen tidigare erfarenhet av afrika,
  och känner mej helt enkelt lite nervös nu. man hör så många skräckhistorier om allt möjligt. Men dy bodde ju där i nästan ett halvår och överlevde, righ? 🙂

 6. sofia: Hej Sofia! Förstår att du är oerhört nervös. På sätt och vis med all rätt. Denna resa kommer nämligen att bli något utöver det du tidigare varit med om. Nu är det så att alla inte älskar Afrika även om de flesta som väl åker dit verkar bli både nöjda och förtjusta. Nu har jag inte så mycket erfarenhet av just Senegal, eftersom jag bara varit där en gång och det var för väldigt många år sedan, men det man kan säga generellt är att man ska ha i baktanke att man reser till ett u-land, samtidigt som det är svårt att finna mer levnadsglada människor än just västafrikaner, så är det ju ändå så att man måste akta de ägodelar man vill behålla. Däremot så ska man inte tro att alla vill en ont. Tvärt om så är min erfarenhet att det är ett gästvänligt folk med öppet sinne. Det bästa brukar vara att liera sig och bli vän med några från det landet och sedan rådfråga hela tiden. De brukar vara måna om att ta hand om gäster.

  Hoppas du läst mina gamla bloggar om just Senegal och dans. Där finns många intressanta video-länkar från just Senegal.
  http://fatou.se/2007/06/17/spannande-lasning-om-sabar/
  http://fatou.se/2007/06/17/att-ova-pa-afrikansk-dans/#cooliris
  Maila mig gärna på tonarsmorsa@gmail.com

  Önskar dig en trevlig resa kram!

 7. Eva: Ja, det är klart din funkar, det är väl ingen som testat om den är vattentät hemma hos dig?! 🙁 Nåja, jag tycker den nya är snyggare, fast den hade förstås gärna fått vara rosa…! 😉 Kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

No Trackbacks.