Förena nytta med nöje.

miscellaneous_165.gif

Genom Facebook hamnade jag på DENNA VIDEO. Efter att ha mått illa en stund, fortsatte jag att läsa lite kommentarer och följde lite olika länkar. Läste information som sa att om man klickade in på Freerice.com så kunde man genom att svara på olika ordliknelser vinna. Vinsten är att olika framgångsrika företag skänker en viss mängd ris till ett fattigt land, om man svarar rätt. (Om jag är rätt informerad nu?!)

Det kändes först lite absurt, tycker jag. Att sitta här i ett välbärgat land och klicka på en dator så *vips* får något fattigt barn lite ris. Sedan slog det mig att just nu sitter många av oss ändå och klickar UTAN att något barn får något ris.

Så jag ser inget negativt i sig att klicka på lite svar, det känns som att man kanske kan förena nytta med nöje. Problemet är snarast att kunna sluta, när man väl börjat och har i bakhuvudet vad priset är…!

Andra bloggar om: , , , , , , , , ,

Social comments

Loading Facebook Comments ...

2 svar på ”Förena nytta med nöje.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

No Trackbacks.