Problemen i Kenya.

africa-map.gif

Jag tror ingen har kunnat undgå att läsa om problemen i Kenya. Har fått lite inside-information av min bästa väninna, som tidigare bott i Kenya, men nu bor i grannlandet Tanzania.

Får veta att situationen inte bara är så våldsam som medierna uppger, men att det också råder akut brist på dagligvaror. Alla bankomater och dyl. är stängda, de få som har pengar hamstrar och handlar upp sig på de få varor som finns kvar i de affärer som fortfarande är öppna.

Det trista är att när jag läst klart mailen från min väninna, kom jag på att en annan av mina bästa väninnor faktiskt är i Kenya med sina barn dessutom, på semester. Jag tror dessutom att hon är på landsbygden, där jag också hört att situationen ska vara mest kritisk! Jag oroar mig naturligtvis och ska försöka få någon kontakt med någon som vet mer än mig…! Tänk att även det som händer så långt borta, kan komma så väldigt nära oss!

Ännu en gång kan man konstatera att giriga ledare styr in ett land mot oro och våldsamheter, utan att egentligen göra något konkret för att stävja våldet!

Andra bloggar om: , , , , , , , ,

Social comments

Loading Facebook Comments ...

9 svar på ”Problemen i Kenya.

 1. Ja usch, det är ett trist konstaterande! Det som retar mig är
  att måänga gånger har dessa makthavare våra pengar i ryggen.
  Pengar som skulle gå till att förbättra livsvillkoren för
  befolkningen, men som i stället gjort vissa väldigt rika.
  Jag hoppas att eländet snart tar slut, att så få som möjligt
  kommer till skada och att vi vi väst kraftfullt tar avstånd
  från sånt här.

  Varma kramar till dig och din familj

 2. Ja, visst är det hemskt hur de har det i vissa delar av världen. Hoppas på det bästa för din väninna och hennes barn! Tack förresten för kommentaren om min syster och mig, den var snäll 😀 Även fast jag är halvchilenare har jag aldrig varit i Chile, så jag vet väl inte riktigt vad jag missar. Är väl därför jag inte är så avis, hehe. Har mest hört om små jordbävningar och maneter som flyter upp på land och sticker på hela kroppen, alltså inte så farliga att man dör av dem men.. Får väl se någon gång själv kanske.

  Och så har jag antagit din utmaning nu, även fast det tog lite tid. Men är man seg så är man… Kram!

 3. ja,fy……det händer alldeles för mycket skit runt om i världen! Man blir mörkrädd. var ska allt sluta????
  Hoppas dina vänner har det ok!
  natti och kram!

 4. Egoina: 🙂

  Niki Loong: Ja, det är sant att det endast verkar vara makthavarna som drar några vinster ur detta, samtidigt som de också är de som tar beslut som drabbar en massa människor.

  Mindy: Har inte heller varit i Chile, men skulle inte ha något emot att åka dit heller…! 😉

  Neverstop: Ja, det hoppas jag med!

 5. Pingback: Tonårsmorsa » Fatou ´s Nyårskrönika del: 1

 6. Pingback: Tonårsmorsa » Fatou´s Nyårskrönika del: 1

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

 1. […] Ã…ret började med att The Real Mymlan gjorde en rolig musikutmaning. I Kenya rådde det våldsamheter och oroliga tider. Jai hade svårt att skilja på “ditt” och “mitt”. Mabou funderade på om […]

 2. […] Året började med att The Real Mymlan gjorde en rolig musikutmaning. I Kenya rådde det våldsamheter och oroliga tider. Jai hade svårt att skilja på “ditt” och “mitt”. Mabou funderade på om […]