Hög temperatur på humöret!

I bland går det ganska hett till hemma hos oss. Det kan ju vara lätt att tro att det är när jag får ett sånt där LOV-utbrott. Ett lovutbrott är alltså när jag får ett utbrott för att ett skollov gjort mina barn understimulerade, uttråkade, lata och framför allt går varandra och mig på nerverna!!

Nu är det inte ett sådant tillfälle jag vill berätta om, för det är inte den situation som råder hemma hos oss just nu. Jag är lugn som en liten filbunke och det enda som är lite i uppror i mig, handlar om min mage, som ännu inte helt stabiliserat sig för den där hemska vinterkräksjukan. Det som verkligen är i uppror här hemma är hälften av mina barn. Man kan då använda uteslutningsmetoden och tänka att det måste vara mina två yngsta (barnen är alltså 5, 14, 16 och 18 år) eftersom de två äldsta borde vara så pass mogna och gamla att de inte skapade krig mot varandra längre.

Så är dock inte läget. Mina två äldsta, som borde visa ett gott föredöme och borde föregå med gott exempel och borde kunna resonera med varandra vid eventuell osämja, de är vansinnigt arga på varandra och de har det lite svårare än att de lyckas dölja det.

Om temperaturer på humör kunde mätas, så skulle både jag och alla familjemedlemmarna här hemma vara fullständigt skållade eller friterade!! Tydligen klarar de inte ens av att vistas i samma hus för tillfället eller ens prata med varandra i telefon utan att använda ord som tyvärr är för grova för min blogg och därför måste cesureras.

Lyckligtvis brukar deras osämja inte hålla i sig några längre perioder och lyckligtvis så har ju den ena av dem ett eget boende, så det går att hålla dem isär med viss ansträngning.

Nåja, själv lutar jag mig något tillbaka, låter tiden sänka temperaturen här hemma samtidigt som jag är medveten om att det senast kommer att upphöra vid skolstarten!

Ring-klocka ring, får för mig en ny innebörd: Ring-skolklocka-ring! Ring in den nya terminen, så barnen sluter fred…

Andra bloggar om: , , , , , , , , , ,

Social comments

Loading Facebook Comments ...

2 svar på ”Hög temperatur på humöret!

  1. Alpha forever. Men också Johnny Clegg. Och Wawesh http://www.wawesh.com och Pepsen Persson och Bobban Marley och Peter Tosh (Mama Africa) och…. Jo, Bobban Dylan och Tuku (Oliver Mtukudzi) och ala andra goa musiker som vågar göra skillnad.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

No Trackbacks.