Afrikanskt mode.

sen-1015l.jpg

Jag älskar att spana in Afrikanskt mode. Särskilt mode från Västafrika, typ Senegal och Nigeria. De har helt fantastiska kreationer och tyger. På DENNA sida fann jag mode för både kvinnor och män, för bröllop och vardag. Hittade även några personliga favoriter: HÄR, HÄR och HÄR! Den fyrdelade bröllopsstassen för män går inte heller av för hackor: KOLLA HÄR! Eller DESSA för både kvinnor och män!

jag-med-gambianska-klader-2.jpg

Jag, typ 1996… (Bilderna Klickbara)

Mer om Afrikanskt mode kan du finna HÄR!

jag-i-afrikanska-klader.jpg

Jag, kanske 1997?

jag-1992-2.jpg

Jag, 1992.

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , ,

Social comments

Loading Facebook Comments ...

17 svar på ”Afrikanskt mode.

 1. Du klär otroligt bra i afrikanska kläder. Jag bär själv en del 🙂 Kan verkligen inte sluta klicka upp bilden på dig i lila kläder, mycket vacker!

 2. Tina: Tack! Fast de är alltså ganska gamla, så ingen tror att jag ser så där ung ut längre. (Inte så smal heller, för den delen) Man kan kanske inte leva på gamla meriter hur länge som helst…! 😉

  nardin: Tack! Ja, jag älskar ju verkligen Afrikanska kläder. Så vackra, så bekväma, så kvinnliga! Apropå den bilden du talar om (du menar väl den med cerisa kläder, för den lila är ju inte jag?!) så ska jag säga att de flätorna är de flesta jag haft på migg huvud. Normalt tar det kanske 8-14 timmar att göra snygga, långa flätor, men dessa var vi två stycken som flätade i 3 ½ dag. Hon som flätade mig är jättesnabb, men ändå tog det sådan tid, flätorna var väldigt smala, vilket kanske inte framgår på bilden, men efteråt sa tjejen; ”Aldrig mer!!”

 3. Hej !!

  De har ju väldigt vackra färger de här dräkterna. På kvinnor tycker jag de är väldigt fina men har lite svårare att se en man med dem. För mig ser det lite mer ut som en pyjamas dessvärre. Men vackra är de verkligen !! Jag tycker mycket om de afrikanska kvinnor som man brukar se under en palm när man är ute och reser. De sitter där och ska fläta håret på alla små tjejer.

  Ha en bra dag // Tess

 4. Tess: Tror det är en vanesak också. Jag tyckte inte heller att det var snyggt på mnän förut, mest att det såg ut som ”klänningar”, nu tycker jag det är jätteläckert! Men det är många män som har svårt att använda dem, speciellt i de yngre generationerna, vilket jag själv tycker är väldigt synd! 🙂 Kram!

 5. snyggt och bekvämt. så himla härligt med folk som vågar bära sina traditionella kläder oavsett om det är religiösa, indiska eller afrikanska eller vad det är!!! kram

 6. sarah: Ja, det tycker jag också! Dessa kläder är dessutom oerhört bekväma, perfekta i värme och även i svalare klimat, faktiskt! Själv använder jag dem trots att det ju inte är traditionella kläder för mig, fast på ett sätt känns det nog som att de blivit det! 🙂 Men jag gillar också när folk vågar bryta av mot andra! Kram!

 7. Pingback: Mabou ´s Modevisning. » Tonårsmorsa

 8. Pingback: Mabou´s Modevisning. » Tonårsmorsa

 9. Pingback: Bloggstafetten: Fördomar! » Tonårsmorsa

 10. Pingback: Nytt Afrika-mode 2008. » Tonårsmorsa

 11. Snälla, ge mig ett tips var jag kan köpa afrikanska klänningar. Har haft flera stycken och är nästan beroende. Nu är mina klänningar helt slut. Vart kan jag vända mig för att köpa nya?? Snälla hjälp mig. Har letet i hela Sverige, men inte fått nåt napp //Inger

 12. Hej! Vet du vad dessa sjalar/tyg heter som afrikanska kvinnor lindar om sig? Skulle verkligen uppskatta ett svar. / Anna

 13. Vi borde verkligen anamma just färgerna här i sverige, varför ska vi alltid köra vitt/grått/svart. Borde dra på med lite roliga färger som de har förstått i indien, så vardagen blir lite mer spännande!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

 1. […] fint kompliment till bloggen jag skrev för någon vecka sedan där jag visade Afrikanska kläder som är moderna för kvinnor och män. (Klickbart) Här är alltså Mabou ´s egen faschion-show! (Alla bilder är klickbara för […]

 2. […] fint kompliment till bloggen jag skrev för någon vecka sedan där jag visade Afrikanska kläder som är moderna för kvinnor och män. (Klickbart) Här är alltså Mabou´s egen faschion-show! (Alla bilder är klickbara för […]

 3. […] Att afrikanska kvinnor är […]

 4. […] *Afrikanskt mode […]