Ingen Bollibompa i Afrika?

januari08-006.jpg

Mabou snart 6 år, klickbar bild.

Det lutar åt att Mabou ska åka till Gambia med sin pappa, så här glad är han för det! (Se bilden) Det har varit mycket fejande och grejande och planering sista tiden, för att han ska komma iväg. Idag ska vi hämta hans pass och ta vaccinationer på honom.

Han är glad över alltihop. Mest glad är han för att han ska få träffa sin farmor. Han har mycket funderingar om den här resan däremot och frågar en massa saker. Jag försöker förklara så gott jag kan.

Igår när Mabou kom hem från dagis sa han:

Men hur lång tid tar det att flyga då?

Jag: Ja, det tar jättemånga timmar. Lika länge som du är på dagis en hel dag.

Mabou: Ojdå, men då kanske jag missar Bollibompa…

Jag: Ja, fast det finns inte Bollibompa i Gambia.

Mabou: Va? Finns det inte Bollibompa? Men DÅ vill inte jag åka till Gambia…

Andra bloggar om: , , , , , , , , ,

Social comments

Loading Facebook Comments ...

14 svar på ”Ingen Bollibompa i Afrika?

 1. Det ska bli spännande och se om det funkar att vara på din sida, har inte varit här på ett tag, bara läst genom feeds. Din sida hänger sig alltid för mig men jag hoppas det går vägen nu.

  Hur länge är det tänkt att Mabou och pappa ska vara i Gambia? Jag tror att han kommer att gilla läget ändå, fast inte bollibompa finns där *S* Men var vore livet utan bollibompa, kanske han kan uppträda som bollibompadraken för sina släktingar 😉

  Jag var på väg till Indien i slutet på förra året med båda barnen, Cecilia tvärvägrade. Det sa bara stopp i hjärnan för henne, är inte pappa med så åker inte jag, sa hon.
  Robin ville gärna åka med men bara för o sova en natt och åka rikcha, sen ville han hem igen.
  Jag snurrade runt i tanken om att åka bara med Robin och vi pratade om det mycket och länge, vi kom fram till att vi ska ju åka hela familjen om 4 ½ år ungefär.
  Då kom vi fram till att det var bara min enorma längtan som gjorde sig påmind och jag insåg att det är bättre och spara dom här pengarna tills vi åker hela familjen.

  Men jag är allt avis på Mabou som får ge sig iväg, stora killen åka på egen hand så långt och utan mamma, HUR ska mamma klara sig??? *S*

  Kramis
  Lisa

 2. Lisa: *S* Ja, jag undrar också hur jag ska kunna klara mig?! Haha… Jag ligger sömnlös på nätterna redan nu och då har de inte ens åkt ännu…! De ska vara där i två veckor, så det blir ju inte så länge, men tillräckligt länge för att mamma ska hinna bli ett nervvrak…! 😀 Jag ska försöka åka med Isa till hösten, hoppas ni också kommer iväg hela familjen till Indien! Det skulle vara toppen! Kram!

 3. *skrattar*
  Vad härliga barn är i deras funderingar och otroliga kommentarer!
  Hoppas han får det underbart, måste vara spännande för honom…
  så där så han inte vet vilket ben han ska skutta med =)

  Ha en trevlig kväll //Nina

 4. vicke: *S* Ja, det verkar vara precis vad Mabou anser…! 😉

  Nina: Ja, han är jättespänd, men jag undrar om inte jag är ännu mer spänd? Han vet ju trots allt inte till vilken underbar värdsdel han ska, medan jag faktiskt vet. Och önskar. Och längtar. Och saknar…! 😉 Kram!

  Marra: *S* Ja, han har sina ljusa stunder…! 😉

  vicke : Tack, vännen! Önskar dig detsamma! Kram! 🙂

 5. Ã…h han kommer få det så bra. Minns första gången jag åkte dit. Vilken chock. Vilka vågor. Ã…h. Bara nio dagar kvar för mig sedan lämnar jag kylan i Sverige för farmors mat och en massa sol!

 6. Pingback: Börjar känna mig som Ronjas pappa Mattis… » Tonårsmorsa

 7. Pingback: Tonårsmorsa » Isa ska resa till Gambia

 8. Pingback: Tonårsmorsa » Min dröm är nästan på väg att gå i uppfyllelse…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

 1. […] reste till Gambia i början av året. Jag tror jag hade mer resfeber än vad de hade. Även om Mabou (6) tvekade in i det sista, så hade de en helt fantastisk semester och besökande av släkt och […]

 2. […] dess har vi i familjen varit tvungna att resa till Gambia i omgångar genom åren, då det är väldigt dyrt för en hel familj att resa så långt samtidigt. Själv har […]