Skrynkelmage och Ballongmage.

bebbeihand.bmp

Allt om Barn har i dag en artikel om mammor som på en sajt som heter The Shape of a Mother, visar upp sina magar efter en graviditet. Nu snackar vi inte platta stjärnstatusmagar. Nu snackar vi riktiga mammamagar, i den mindre vackra klassen. Allt om Barn har ett bildspel man kan klicka sig igenom och när man gjort det så känner man sig helt plötsligt inte fullt så hemsk.

Att kroppen förändras efter en graviditet är i stort sett ofrånkomligt. På en del är skillnaden knappt märkbar, medan andra genomgår större förändringar, såsom bredare höfter, skrynkligare mage, större mage etc. Men oavsett hur hårt naturen går åt oss, så kan det ju vara skönt att veta att man i alla fall inte är helt ensam om att få en förändrad kropp efter barnafödande.

Andra bloggar om: , , , , , , , , , ,

Social comments

Loading Facebook Comments ...

13 svar på ”Skrynkelmage och Ballongmage.

 1. Ja,det ska gudarna veta att kroppen förändras………på både gott och ont!!

  Det där med att köpa en docka för att man har bebis längtan………..det låter väldigt sjukt!!!

  Ha en bra dag!

 2. Neverstop: Ja, visst förändras vi. Det mest lustiga med det, är hur lite man egentligen bryr sig om det, i jämnförelse med att ha fått barn, även om det inte är så roligt alla gånger att kika på den där förändrade kroppen…!

  Njae, dockor är nog inget som kommer att slå för mig i alla fall…! 😉 Kram!

 3. Stackars kvinnor, tyvärr kan jag inte alls hålla med om att det skulle vara vackert, det naturen gjort med deras kroppar.. Är det inte dags att vakna och se verkligheten – det är inte ”meningen” att våra kvinnokroppar ska trasas sönder vid en förlossning, och att vi ska se ut såhär efter en förlossning.

 4. Stackars kvinnor, tyvärr kan jag inte alls hålla med om att det skulle vara vackert, det naturen gjort med deras kroppar.. Är det inte dags att vakna och se verkligheten – det är inte ”meningen” att våra kvinnokroppar ska trasas sönder vid en förlossning, och att vi ska se ut såhär efter en förlossning.

 5. Håller med dig Ã…sa! Barn är underbara – ja. Att ens mage kan se ut som en 95-årings skrynkliga hängmage efter en graviditet, fast typ 5 storlekar större – är INTE underbart. Hur kan en del vuxna kvinnor tycka det?!? DET om något är väl naivt! Vi är annars så måna om att få vara och känna oss kvinnliga som den kvinna vi är, och i den bilden finns inga skrynkliga degmagar och platta hängbröst, dags att erkänna va. Det är sån tabu idag att uttala sig negativt om sin kropp oavsett undet vilken omständighet (graviditet i synnerhet!) utan att bli beskylld för att vara ytlig, osäker och utseendefixerad. Jag är så trött på sånt tjafs! Det finns erkända läkare som bekräftar att under en graviditet så släpper delar av muskelfästena i magen som gör den slappare och hängigare. Jag har en nätt kropp och innan min graviditet var jag åtminstone någorlunda fast i kroppen och hade förvisso lite putmage, Men nu – nu ser jag fortfarande 2 år efter senaste förlossningen gravid ut! Jag HATAR det!! Även om jag tränar, för det gör jag – så hjälper inte det p.g.a släppta muskelfästen, och det har inget med fett att göra. Huden är skrynklig och ful. Jag skall snart åtgärda detta hos en erkänd plastikkirurg och få tillbaka mitt RIKTIGA jag. Min familj bryr sig inte, såklart. Men JAG bryr mig om min kropp och välbefinnande, dte är ju en del i hela välbefinnande-bilden. Jag köper inget tjafs om ”vad ger du för signaler till dina barn, blablabla…” Don ´t worry – de är bara 2 och 4 år, och har ingen aaaning, varken nu eller senare i livet om hur jag upplever min egen mage och vad jag gör med den. Kan nämnas att jag går inte omkring och gnäller om detta för någon, inte ens för min familj eller vänner. Jag lever ett högst normalt medelsvenne-liv och ser bra ut i övrigt, struttar inte omkring som en V Beckham, men jag börjar bli trött på att inte kunna knäppa jeansen utan att det gör så jä-a ont!
  Så alla ni andra avundsjuka kvinnor och tjejer som inte vill, vågar eller kan få tillbaka er riktiga kropp, utan måste istället förebrå oss andra som vill, vågar och kan- ni kommer att ångra er och ändra inställning. Jag garanterar!
  Tada!

 6. Härligt med någon likasinnad:) Jag känner bara generellt att många kvinnor går så ofantligt upp i sina barn att allt annat blir ovidkommande. Släpp fram barnens pappa och låt honom ta ansvar (inte bara ”hjälpa till”) och ägna dig åt andra saker – ex träna, vidareutbildning eller annat som gynnar dig.
  Ingen eller få tycker att en kvinna som ”bara” är mamma och inte bryr sig om något annat är attraktiv.
  Fram för glada, nöjda mammor som unnar andra och sig själva att må bra!

 7. Härligt med någon likasinnad:) Jag känner bara generellt att många kvinnor går så ofantligt upp i sina barn att allt annat blir ovidkommande. Släpp fram barnens pappa och låt honom ta ansvar (inte bara ”hjälpa till”) och ägna dig åt andra saker – ex träna, vidareutbildning eller annat som gynnar dig.
  Ingen eller få tycker att en kvinna som ”bara” är mamma och inte bryr sig om något annat är attraktiv.
  Fram för glada, nöjda mammor som unnar andra och sig själva att må bra!

 8. Ã…sa: Nu tror jag ju inte att någon tycker det är särskilt vackert! Jag tycker definitivt inte det. Däremot tänker jag på alternativet, att inte ha fått barnen, då känns inte min putande mage som någon större katastrof. Du skriver vidare att det inte är ”meningen” att våra kroppar ska trasas sönder så här efter förlossning, men då undrar jag; vad är alternativet? Att vi inte skaffar barn alls? I så fall kommer jag i alla fall att acceptera att min mage sticker ut mer än de som ännu inte fått barn!

  Anna: Jag tror inte alls att några kvinnor tycker det är vackert med en sådan mage du beskriver, det jag tror att en hel del kvinnor tycker (jag i alla fall) är att det är bättre än alternativet som då är att inte få något barn alls. Det kanske finns andra alternativ också, något mitt emellan som kanske skulle vara ett ännu bättre alternativ.

  Jag förstår helt och fullt vad du och Ã…sa skriver, lika bra förstår jag de kvinnor som faktiskt känner att den skrynkliga magen inte är jordens undergång. Sedan tror jag faktiskt inte att ett utseende hänger till så stor del på hur magen ser ut. Man kan känna välbefinnande och känna sig vacker eller snygg, trots att man har en mage som hänger/är skrynklig.

  Till sist vill jag bara säga att det är helt okej att inte trivas i sin kropp som den blivit efter barnafödande, men på samma sätt kan man faktiskt känna sig rätt okej, trots att man inte ser ut som man gjorde innan man fick barn, utan att det för den sakens skull innebär att man är avundsjuk.

  Lycka till och tack för era synpunkter! Kram på er båda!

 9. skulle absolut inte vilja ha en kvinna som lägger mer ( eller mycket) tid på gym och mag träning i stället för barnen. tror att denna mag fixering helt och hållet är en kvinnlig fixering som vi män inte tänker eller bryr oss speciellt mycket om.
  fokusera mer på oss och barnen och skit i magen……

 10. Är själv 50 år fyllda och har fött tre barn i ganska så mogen ålder – och blev ärligt talat rejält chockad när jag såg bilderna! Det behöver ju inte gå så här, alla som fött barn ser inte ut så här! Det är modigt av kvinnorna att ställa upp – men jag undrar nog hur en ung tjej som ser det här reagerar. Det skulle nog ligga nära till hands att skippa tanken på barn…

 11. Elvira: Nej, det kan jag verkligen hålla med om! Blev själv ganska chockad över att se dem, för jag tror att de var ”bland de värre”. Hur som helst så tänkte jag också på unga tjejer som ser dessa bilder, men samtidigt tycker jag det är väldigt modigt av dem som låtit sig fotograferas att göra det. Tack för din åsikt! Kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

No Trackbacks.