Norsk film: Kautokeino-opproret.

070604_film_2.jpg

I Norska tidningen Aftenposten finner jag reklam för en film som snart (18/1) ska upp på Norska biografer. I filmen har Mikael Persbrandt en roll. Jag hoppas den så småningom även kommer upp i Sverige, för av de få Norska filmer jag har sett, så har jag varit väldigt nöjd. Klicka först HÄR och sedan på Trailer i listen ovan, så kan du se en snutt reklam från den kommande filmen. Sámpi har skriver också om filmen och där skriver man även att den Svenska rollistan är längre än bara Mikael Persbrandt…

Jag tror inte min nyfikenhet blev mindre av att filmen till vissa delar verkar påminna om den Norsk/Samiska filmen Veiviseren som jag såg i Norge för många år sedan och tyckte väldigt mycket om!

kauto8_803238m.jpg

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , , , , ,

Social comments

Loading Facebook Comments ...

12 svar på ”Norsk film: Kautokeino-opproret.

  1. Hoppas värkligen at filmen visas på bio här i landet oxå hade varrit skoj å se den på bio inte bara på dvd 🙂 Kram

  2. Flott at dere ønsker denne filmen velkommen i Sverige. Så den i går, og er fortsatt preget av den. Fantastisk laget, og til ettertanke. Noe av det bedre jeg har sett på lang tid. Jeg håper virkelig den settes opp på svenske kinoer.
    (Det er for øvrig flere andre norske filmer dere går glipp av! Synd, vi ser nemlig alle de svenske på norsk kino. Synd at det er så skjev utveksling mellom skandinaviske kulturskatter)

  3. Marthe i Oslo: Ja, jag instämmer helt med dig! Det visas alldelens för lite från Norge på svenska biografer och TV, medan det mesta som visas i sverige även visas i Norge. Norge har massor att bjuda på som svenskarna nu går miste om! Trist!

  4. Pingback: Bloggstafetten: Fördomar! » Tonårsmorsa

  5. Hejsan!
    Ville bara tipsa om att Sverige premiären av kautokeino filmen sker i Sorsele den 5 september! Begränsade platser, men vi kör två dagar för säkerhetsskull. hoppas den e så bra som trailern visar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

  1. […] Att Norrmän besitter mer kunskap om Sverige än tvärt om. […]