Alla killar i tonåren bär på dödliga Killbaciller.

jag-o-flickorna.jpg

Isa 3 år, Binta, 7 år, jag och Jai 5 år.

Fann en blogg om en tjej som snart fyller 20. D.v.s. tonårstiden är snart slut. I bloggen skriver hon om hur hon blir rädd över att bli vuxen och hellre vill ha tillbaka 90-talet och att mima till Spice Girls etc.

Jag läser hennes korta blogginlägg och får panik. JAAAA! Jag vill också att 90-talet ska komma tillbaka!! Jag vill att mina tre döttrar ska stå med hopprep framför spegeln och sjunga ”If you wanna be my lover…” och knixa med rumporna och titta på sina egna plutande läppar och utmanande ansiktsuttryck i speglarna.

I know, I know!! Jag avskydde det då! DÃ… när de var så unga och små och när de fortfarande ville sitta i mammas knä och bli pussade på och kramade på. Men om jag bara får 90-talet tillbaka, så ska jag acceptera allt det där nu och jag ska t.o.m. tycka att det är helt okej!

Jag hade full koll på när de började och slutade skolan, jag packade gympakläder och duschade dem. Jag flätade deras lockiga hår och smorde in dem i cocoabutter. Jag drog de ljusblå nattlinnena med änglar på, över deras små söta, nyflätade frisyrer. Jag motade små grannpojkar ut genom ytterdörren och jag läste sagor om prinsar och prinsessor och om vita hästar och om drakar som sprutade eld.

Det var inga ringande pojkvänner på nätterna, eller snack om att pojkar skulle pussas. De trodde på fullaste allvar att pojkar bar på farliga baciller (nåja, jag upprätthöll väl en och annan av dessa föreställningar lite extra länge 😉 ) och att man absolut inte skulle gå för nära pojkarna. Om man råkade bli satt brevid en kille på lektionen i klassrummet, så var flickorna övertygade om att de skulle överleva detta om de bara inte talade till killen ifråga eller nuddade honom.

Idag försöker jag maniskt och utan någon större framgång övertyga mina döttrar om att alla killar som är äldre än lillebror bär på en dödlig smitta som man får om man sitter för nära dem. Det lyckas inget bra. Det är därför jag nu sitter här, och i likhet med Katten, ber en stilla bön om att 90-talet ska återuppstå och att mina döttrar åter inser att pojkar faktiskt bär på killbaciller. (Livsfarliga, förstås!)

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , ,

Social comments

Loading Facebook Comments ...

3 svar på ”Alla killar i tonåren bär på dödliga Killbaciller.

 1. Hejsan
  Skälv önskar jag 70 talet kom tillbaka? Men å andra sidan är det inte så farligt nu heller. Du skall se att det går bra.
  Ha en mysig vecka

 2. Jag vill vara 13-14 igen. Oskyldig och omedveten om orättvisorna i vår värld, liksom omedveten om vilka möjligheter det finns för mig och den ångest som kan frambringas då jag inte når mina mål.

  ”I wanna live forever young”!

 3. Anita: Ja, det mesta löser sig nog! Kram och hoppas din vecka också blir fin!

  Marcus Friberg: Ja, det skulle onekligen ha sina positiva sidor…! Ã… andra sidan skulle det nog vara rätt trist att stå kvar och stampa på samma stället…! 😉 Kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

No Trackbacks.