Paltzerian.

paltzerian2.jpg

I Piteå har jag min moster, en morbror och ett litet gäng kusiner. I Piteå finns det en viktig sak, förutom mina släktingar, som får mig att tänka på Pite-borna med riktig avund!! De har nämligen världens enda Paltzeria. Jag tycker det är orättvist att man har en Paltzeria i en stad där i stort sätt alla ändå kan laga palt och där det är en del av livet att ha palt till middag ibland.

På Paltzerian kan man välja mellan alla möjliga paltar, men om man (mot förmodan) inte skulle gilla palt, så finns det även annan mat att välja på. Paltens historia kan ni läsa om HÄR och längre ner på sidan finns härliga paltrecept, för oss som inte bor i Piteå! Inte undra på att Piteå dansar och Ler, med en Paltzeria om hörnet!

Andra bloggar om: , , , , , , ,

Social comments

Loading Facebook Comments ...

4 svar på ”Paltzerian.

  1. anki/barbakvinna: Ja, den har ju funnits i många år, så det är ingen nyhet direkt, utan tvärtom tror jag den går ganska bra. Däremot anser ju jag personligen att det borde finnas en här neråt ( i alla fall i Stockholm) så även vi nerflyttade norrlänningar får oss en bit palt ibland! 🙂

  2. Pingback: Tonårsmorsa » Jag laga-mat-strejkar!!

  3. Pingback: Tonårsmorsa » Helgen i bilder

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

  1. […] lärt mig av mitt misstag och ska i stället ställa till med stor matlagning, nämligen Palt, som jag älskar och som barnen… hrmmm… typ inte älskar… Ã…åååh, vad jag […]

  2. […] har haft en toppen helg här hemma. Jag har ju min mamma på besök och hon har skämt bort oss med palt, som vi älskar. Mabou har haft sitt kalas på Nickis. Vi har firat Binta ´s 20-års dag som […]