Att känna kändisar.

c563e8f4-0a15-4220-8708-9b046cbc7503.jpg

Doreen som är med i Bollibompa, är en trevlig tjej. Hon blir intervjuad i Allt om Barn och jag blir varm i hjärtat när jag läser intervjun, därför att jag upplever att hon talar från sitt hjärta och inte är så konstlad. Dessutom upplevde vi nog, med tanke på det som står i intervjun, vår första föräldratid ganska lika. Det där med att man måste göra allt ”bättre” än andra föräldrar, för att bevisa att man klarar det. Känslan av att bli så väl kollad, bara för att man var en ung mamma…!

Doreen och jag hade samma umgänge i tonåren. (Fast på den tiden hette hon Kim och jag Carina! Klicka på länken och läs näst sista stycket i den bloggen, för att läsa mer om mitt namnbyte! 🙂 ) Jag vill inte påstå att vi var nära vänner, men det hände att vi träffades och vi hade, som sagt, samma umgänge. Doreen är några år yngre än mig, men hon fick sitt första barn i samma veva som jag fick mitt andra barn (Jai 16). Jai och Doreens dotter hamnade på samma avdelning på dagis och blev sååå tighta. De var en grupp på tre tjejer som var riktiga bästisar (sista dagistiden var det även en fjärde tjej som ingick i deras tjejgrupp). De gjorde ALLT tillsammans dessa tjejer. Idag umgås de fortfarande, fast i omgångar. Ibland är de jättetighta och ses nästan varje dag, sedan kan det gå flera månader när de knappt hörs av. Ungefär som det är för de flesta tonårstjejer.

När jag klickar på Allt Om Barn idag, blir jag lite full i skratt. Inte bara för att jag ser Doreen på förstasida, utan också för att lite längre ner på sidan ser jag Tilde de Paula, som också är en gammal bekant till mig. (Måste här påpeka att hennes krönika; ”Stackars den som aldrig får ha snopp”, påminner om mitt gamla blogginlägg; ”Alla hade en snopp!” ) Vi var inte heller närmsta vänner, men hade samma umgänge och träffades en del och umgicks när vi var yngre. Tänk vad liten världen är ändå…!

Det roligaste med att känna/känns till folk som blivit mer eller mindre kända, tycker jag är att man aldrig behöver grubbla över eller fundera över vad det blev av dem. Tvärt om! Ibland när man nära nog glömmer deras existens, så poppar de upp i någon tidning eller i något tv-program och sedan är man uppdaterad av hur det gått för dem. De som jag stått nära, har jag förstås läst mer om, än de jag inte känt lika väl.

Jag vet inte hur det kommer sig att jag känner ganska många som är kända. Men det som är bäst av allt är att på det vis jag känner/känner till dem, så är de alla trevliga människor. Men visst, lite mer spännande hade det ju varit om de här personerna varit riktiga knäppskallar som man inte ens klarat av att umgås med. 😀

Med andra ord, dessa personer tycker jag är (eller har i alla fall varit) trevliga människor:

Sen kommer jag inte på fler som jag personligen känner. Sedan kan man ju diskutera vad en ”känd person” är, men jag menar nog en person som många känner igen i pressen. Sedan kom jag att tänka på hur pinsamt det skulle vara om någon av dessa personer inte skulle känna igen mig… Haha… 😀 Fast det tror jag faktiskt att de alla skulle göra!

Hur är det med er andra, vilka kända personer känner ni?

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , ,

Social comments

Loading Facebook Comments ...

6 svar på ”Att känna kändisar.

 1. A: Vi hade gemensamma bekanta. Han var hemma hos mig några gånger, vi var ute tillsammans några gånger. (tillsammans med andra också, alltså, det var inget SÃ…NT mellan oss…! Haha) Det var 1992-94, tror jag, alltså innan han slog igenom.

  Oj, kom på fler som jag känner nu, måste uppdatera bloggen…! 😀

 2. Pingback: Jag vill inte avkönas!!

 3. Känner nog ingen kändis, iallafall inte som jag kommer på nu.

  Däremot stöter man ju på dom av och till.

  Inte så mkt nu men förut när jobbet låg på söder så..

 4. menuette: Ja, det är kul att se kändisar IRL och se om de skiljer sig åt, mot hur man föreställt sig dem. Både Carola och Anne-Lie Rydé var MYCKET kortare än jag trott! 🙂

 5. Pingback: Kritik för att vara politiskt korrekt. » Tonårsmorsa

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

 1. […] Idag bloggade jag om Tilde de Paula och om att hon skrivit en krönika som påminde om en gammal blogg jag skrivit för något år sedan. PRECIS när jag ska stänga ner datorn för kvällen, ser jag att Tilde skrivit en ny krönika. När jag läser krönikan blir jag helt kall och varm om vartannat. Det handlar om PRECIS det ämnet jag planerat att blogga om närmsta dagarna…! […]

 2. […] tror det är oviktigt för Tilde i detta fall huruvuda hon är politiskt korrekt eller ej, eftersom vi under vår ungdomstid umgicks en del och att diskussionen om ordet “neger” var väldigt aktuell i vår bekantskapskrets […]