Kan man ha resfeber fast man inte ska resa?


Jag var precis fyllda 21 år. Jag tog med mig mina två barn (Binta vid tillfället nästan 3 år och Jai vid tillfället 9 månader) till Afrika, för att bo där på obestämd tid.

Jag försökte lära mig kulturen (Klickbar länk) bättre än jag visste, för att förstå mig på den, jag lärde mig att tvätta för hand (Klickbar länk) trots att knogarna sårade och blödde och varade i värmen. (Särskilt av jeansen, handdukarna och tygblöjorna.) Jag levde jämfört med lokalbefolkningen, relativt primitivt, jämfört med oss här i Sverige, extremt primitivt!

Jag hade i och för sig vaccinerat oss för det nödvändigaste och för det vi kunde, men ändå inte tillräckligt. Jai (nu 16) fick inte ta Gulafebern-vaccinationen förrän vi redan varit där några månader. Dessutom gick våra vaccinationer ut mot gulsot medan vi var där, så både jag, Binta och Jai blev ju jättesjuka.

Innan vi reste så var jag spänd. Hade lite resfeber innan resan… Ã…kte dessutom på obestämd tid…

Om 9 dagar reser min son. Han är nästan sex år. Han har alla vaccinationer man behöver. Han är inte för ung för att ta någon vaccination. Han ska endast på semester i två veckor. Han ska bo, inte bara skapligt, utan i det närmaste lyxigt och då talar vi om våran standard här i Sverige. Han ska resa med sin pappa, som alltså kommer därifrån. Kan språket flytande. Hittar i landet. Känner till landets faror och trevligheter.

Vad tror ni händer? Jag har resfeber som aldrig förr (och då är jag ganska berest), det är nästan 1 ½ vecka kvar tills de ska åka och framför allt: jag ska inte ens resa…!

Andra bloggar om: , , , , , , ,

Social comments

Loading Facebook Comments ...

5 svar på ”Kan man ha resfeber fast man inte ska resa?

 1. Inkopierade kommentarer från bloggen på Aftonbladet:

  Kommentarer

  #1 Kommentar från Rose-Marie (svar):

  Ooooo känner igen det där…jag hade resfeber när sönerna skulle resa 😉

  Tygblöjor jag…min mor berättar alltid om hur hon fått tvätta för hand när vi var små på 50 talet….

  Kanonfina bilder!!!!!

  Kram

  Skrivet 19 januari 2008, klockan 23:21

  Svar från Tonårsmorsa:

  I know all about it!! Snacka om att man får full respekt för de kvinnor som hade barn innan engångsblöjornas och tvättmaskinernas tid! Inte nog med at det var tungt och sved och gjorde ont, det var fruktansvärt äckligt också! 😛

  Skrivet 19 januari 2008, klockan 23:32

  #2 Kommentar från Linda Mpili (svar):

  Vad roligt!! Jag hade inte heller alla vaccinationer men klarade mig. Det går nog bra det där!

  Skrivet 19 januari 2008, klockan 23:23

  Svar från Tonårsmorsa:

  Det kommer nog att gå toppen! Det kommer att gå toppen! Det ska gå toppen…! (Försöker skapa ett lugnande mantra här…) 🙂 Skönt att din resa gick så bra som den gjorde! Och GRATTIS igen till giftermålet! (Men det tar en stund att lägga ditt nya efternamn på minnet!) Kram!

  Skrivet 19 januari 2008, klockan 23:34

  #3 Kommentar från M1 (svar):

  Det är klart att du har! Du är ju mamma!
  Kram m1

  Skrivet 19 januari 2008, klockan 23:26

  Svar från Tonårsmorsa:

  Ja, huuu så jobbigt, jämnfört med att resa själv! Frågan är om jag kommer palla det här? *haha*

  Skrivet 19 januari 2008, klockan 23:35

  #4 Kommentar från Malin (svar):

  När min son skulle åka med sin pappa till Thailand hade jag mer resfeber än honom
  Moderskänslor antar jag =)

  Skrivet 19 januari 2008, klockan 23:28

  Svar från Tonårsmorsa:

  Jag har redan det! Min son talar glatt om det, men glömmer lite då och då Själv ömsom nästan gråter jag av glädje (jag är ju en extrem Gambia-älskare) för att i nästa stund vara så orolig att det kryper i hela kroppen! Hur gick det i Thailand?

  Skrivet 19 januari 2008, klockan 23:37

  #5 Kommentar från Agge (svar):

  Stackare där packa ner deji en väska å följ med….

  Skrivet 19 januari 2008, klockan 23:31

  Svar från Tonårsmorsa:

  Baby!! I wish, I wish, I wish!! Men till hösten åker nog jag och Isa…! Då du! 😉

  Skrivet 19 januari 2008, klockan 23:38

  #6 Kommentar från Ru* (svar):

  Jamen det är klart att du har! Han är ju en förlängning av dig ju! =0)

  Skrivet 19 januari 2008, klockan 23:37

  Svar från Tonårsmorsa:

  Japp, men de har ju inte ens åkt ännu!! Haha… Det är ju över en vecka kvar och jag räknar ner, går igenom flera gånger om dagen i huvudet vad jag ska packa, dubbelkollar att nya passet ser korrekt ut (vilket det inte gör, jämfört med våra andra, jag vet inte om de nya ser annorlunda ut, eller om det är nåt fel på detta, så jag lär måsta ringa i veckan…!) , funderar på hans vaccinationer, funderar ut på vad vi ska köpa i present till hans släktingar där. etc.

  Skrivet 19 januari 2008, klockan 23:42

  #7 Kommentar från Linda Mpili (svar):

  Tack! 🙂 ja det kommer gå bra.

  Skrivet 20 januari 2008, klockan 00:00

  Svar från Tonårsmorsa:

  😉

  Skrivet 20 januari 2008, klockan 00:40

  #8 Kommentar från Rosa (svar):

  Vilken upplevelse att få besöka ett land på det sättet. Så roligt.

  Skrivet 20 januari 2008, klockan 11:52

  Svar från Tonårsmorsa:

  Ja, jag är verkligen glad för hans skull och han är också jätteglad! Fast han vet ju inte riktigt vad som väntar, för det är hans första resa! 🙂 Kram!

  Skrivet 20 januari 2008, klockan 11:56

  #9 Kommentar från Katrin (svar):

  Blev så förvånad att sidan var nere. Tur du har kvar den här bloggen för det skulle va trist att inte läsa dej nu medan det tekniska trilskas med dej. Hoppas det löser sej i allafall.

  Skrivet 20 januari 2008, klockan 11:52

  Svar från Tonårsmorsa:

  Tack! Ja, det känns lite illa när allt bara lägger av. Men nu har ni mig här igen, på den gamla bloggen, duger utmärkt att blogga tillfälligt på! 🙂 Kram!

  Skrivet 20 januari 2008, klockan 13:44

  #10 Kommentar från Annelie (svar):

  tror nog att det är mammakänslorna som spökar med dej. ja det är klart det är lite läskigt att åka så långt. Hoppas allt går bra.

  Skrivet 20 januari 2008, klockan 15:09

  Svar från Tonårsmorsa:

  Ja, fast det borde rimligen ha varit mer läskigt när jag själv var så ung och åkte till ett relativt främmande land, ensam med två små barn… Kanske är det åldern som gör en så här? haha… 😉

  Skrivet 20 januari 2008, klockan 15:30

 2. Pingback: Checklista till Afrikaresan! » Tonårsmorsa

 3. Pingback: Börjar känna mig som Ronjas pappa Mattis… » Tonårsmorsa

 4. Pingback: Mer resfeber för nästa barn… » Tonårsmorsa

 5. Pingback: Tonårsmorsa » Om man ändå fick följa med…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

 1. […] Fattar knappt vad jag ska göra av mig när Mabou (snart 6 år) ska till Gambia i två veckor! Nu fattas det bara en hel del mer grejer och MASSVIS med mer förmaningar!! Visste inte att det kunde pirra så här mycket när det inte ens är en själv som ska åka!! […]

 2. […] Kan man ha resfeber fast man inte ska resa? […]

 3. […] hon måste åka dit för, men nu får jag samma resfeber en gång till (jag som haft resfeber för Mabou i två veckor […]

 4. […] som när Mabou (6) och Binta (19) skulle åka till Gambia tidigare detta år, så har jag en himla massa resfeber nu för att Isatou (15) ska åka till Gambia i morgon. Isa verkar relativt lugn, förutom att hon […]