Checklista till Afrikaresan!

 • bild-235.jpg
 • Passet klart!
 • Vaccinationerna klara!
 • Packningen påbörjad!
 • Bamsetuggummin till planet inköpta!
 • Tabletter för ”Afrikamage”. (Ett finare uttryck för diareé-tabletter)
 • Plåster inköpta!
 • Alvedon inköpt!
 • Solskyddsfaktor framplockad!
 • Presenter till släktingar köpta!
 • Jag har köpt present till min namne lilla Fatou. (Klicka på länken och LÄS, Guuud så stolt jag är över henne!!)
 • Förmanat Mabou!
 • Läppcerat inhandlat!

Fattar knappt vad jag ska göra av mig när Mabou (snart 6 år) ska till Gambia i två veckor!
Nu fattas det bara en hel del mer grejer och MASSVIS med mer förmaningar!! Visste inte att det kunde pirra så här mycket när det inte ens är en själv som ska åka!!

Andra bloggar om: , , , , , , , , ,

Social comments

Loading Facebook Comments ...

6 svar på ”Checklista till Afrikaresan!

 1. Hej, ett hett tips är att inför landningen begära att få 2 stora plastmuggar, såna där genomskinliga lite hårda… ta pappershanddukar och lägg en i varje mugg. Häll tevatten över pappershandduken i varje mugg, inte så det rinner men dom ska vara blöta. Sen om det gör ont i öronen vid landning så ska Mabou hålla en mugg på varje öra så släpper trycket.

  Detta gjorde flygvärdinnan till Robin när vi landade i Tunisien för det gjorde så ont i öronen att han skrek, så fort han höll dom är över öronen så släppte trycket.

  Vi skrattade lite och undrade om han såg ut som ett ufo, sen undrade vi om piloterna oxå satt så och vem styrde då planet osv….

  Det finns även ett vaccin mot turistmage som man får på recept, det hade jag när jag var i Calcutta och det kändes aningen tryggare. det är ett vaccin man dricker.

 2. Lisa: Låter som ett riktigt toppen tips!! Tusen tack! Ska informera hans pappa om det! (D.v.s. om han svarar nästa gång jag ringer, för jag har redan hållit en timmes förmaningstal i telefonen till honom idag…! Gaaah!)

  Förmanade Mabou igår kväll tills han höll på att somna, då hörde jag honom mumla: ”Mamma, kan du inte säga allt det där när jag snart ska åka, för annars kommer jag ändå att glömma allt det där…!”

  Känner mig som Mattis i Ronja Rövardotter nu…
  http://www.youtube.com/watch?v=1MCcWEzkSow

  😉

 3. Pingback: Börjar känna mig som Ronjas pappa Mattis… » Tonårsmorsa

 4. haha.. är det inte så att alla mammor har MER pirr i magen när deras ungar ska åka? Min mamma ringde mig och frågade när vi skulle hinna ses innan min avresa, och om jag var redo för att åka och hade packat allt? Och så sa hon att hon hoppas jag inte ligger vaken hela sista natten hemma.. Och detta var i lördags.. då jag alltså åkte från Göteborg i måndags(supedrtidig)morse, och ska vara borta (ända uppe i Strängnäs och Stockholm) i hela 8 dagar! Och jag är inte 6 år…

 5. ja det måste väl vara det va.. hihi..

  Gud va kul!! Då ses vi ju snart =) vad sägs om 16 tiden på lämpligt ställe i ert city! Hör av mig på fredag kväll, eller lördag förmiddag. Känns om att du och O har lite bättre koll på Uppsala city än jag har.. hehe..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.