Mina beslöjade barn…

dscn1353.JPG

Jai (16) beslöjad. (Klickbara bilder i detta inlägg)

Slöjans vara eller icke vara har diskuterats i Sverige i så många omgångar att jag tappat räkningen. Jag kan bara lite kortfattat nämna att min personliga åsikt i denna fråga är att det ska vara upp till varje enskild individ och deras egen tolkning av sin religion om man ska bära slöja eller ej. Om detta ska dock inte denna blogg handla om, eftersom det dessutom är en fråga som jag anser måste avhandlas med mer ingående förklaringar och beskrivningar om min uppfattning, än vad min tanke är med just detta inlägg.

Vad detta inlägg ska handla om är i stället ett gäng tonårstjejers gapskratt åt sig själva med och utan slöja. Flera av mina barns kompisar har i olika omgångar använt slöja genom åren. En del har använt det en period, andra bär ännu slöja och andra har valt att inte bära slöja alls.

Härom dagen kom Jai hem med en kompis som bar slöja. Efter en stund tog hon av sig slöjan och Jai kom och frågade mig om jag inte tyckte kompisen var sötare utan slöja? Det tyckte jag faktiskt inte. Jag vet inte om det berodde på vanan eller något annat, men jag tyckte tjejens vackra anletsdrag framträdde mycket starkare när hon hade sjalen på.

Efter en stund kommer Jai (16) in till mig med sjalen på huvudet, hysteriskt skrattande med en liten svans av kompisar efter sig, alla skrattande: ”Kolla, mamma, vad fuuul jag är!”

Inte för att jag tycker det var fult, men inte var det supersnyggt heller, å andra sidan kanske det beror på att jag inte är van att se henne med sjal på huvudet?

Nåja, det fanns naturligtvis fler här hemma som ville prova att vara beslöjad:

dscn1355.JPG

Mabou (snart sex år)

Frågan är vem som blev snyggast? 😉

Andra bloggar om: , , , , , , , , , ,

Social comments

Loading Facebook Comments ...

3 svar på ”Mina beslöjade barn…

  1. Pingback: Bloggstafetten: Fördomar! » Tonårsmorsa

  2. Men slöjan är ju inte till för att göra en kvinna snygg eller ful….slöjan är ju en uppmaning från Allah till alla muslimska kvinnor. Om man nu tror på allah. jag tror på allah lika mycket som på tomten.

  3. anna: Nu handlade inte ens bloggen om detta, men eftersom du nämner det så stämmer det inte alls att man måste beslöja sig inom Islam, det är en ren tolkningsfråga, däremot, upplysningsvis så existerar slöjan även i bibeln: ”1 Mos 24:65

    och frågade tjänaren: ”Vem är den där mannen som kommer emot oss över fälten?” Tjänaren svarade: ”Det är min husbonde.” Då dolde hon sig i sin slöja.”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

  1. […] Att beslöjade kvinnor är mer […]