Social comments

Loading Facebook Comments ...

17 svar på ”Barndomsminne.

 1. Portello? Har jag aldrig hört talas om eller ens sett nån gång..? Finns den alltså att köpa i Sverige och vad smakar den egentligen?
  Jag har ju på nåt konstigt sätt fördruckit mig på Cola nu. Så jag behöver ha nåt annat nu då summan av lasterna måste fortsätta vara konstant.. Haha! 😉

  Cel’Dara’s last blog post..Soundtrack of my week

 2. Visst är den underbar. Du måste vara uppväxt i Norrland *ler* Tror knappt att någon söder om dalälven har upptäckt Portello. Men GOD är den 🙂

  Brukar försöka tanka upp med ett lass med Portello när jag är och hälsar på mamma, men ungarna tycker lika mycket om den som jag så dom tar slut fort.

 3. Cel’Dara: Va? Har du aldrig hört talas om den? *Skakar på huvudet av förvåning* Jag vet inte hur jag ska förklara smaken, men eftersmaken är något av karamell, eller nåt… GOTT är det i alla fall. // Colaberoende som försöker trappa ner… ! 😉

  Nattens Quinna: Jaså? Det är så det ligger till? Det är a Norrland-thing?! Det är därför ungarna inte ens fattade vad det var för läsk!! Jo, jag är en stolt norrlänning som älskade portello som barn och njuter lika mycket nu av smaken! 😉 Kram!

 4. Vad är det egentligen med norrlänningar och konstig läsk? 😀
  Jag var i Skellefteå en sommar för nåra år sen och då drack alla Trocadero istället för Cola. När vi var på en pizzeria och jag beställde en Cola till min pizza svarade pizza-killen: Nej, vi har ingen Cola. Men vi har ju Troca!” Helt ofattbart! Jag gillar inte Troca och har aldrig gjort.. det smakar lixom bara.. konstigt.
  Han tittade väldigt konstigt på mig när jag vänligt men bestämt sa: ”Nej tack, då tar jag hellre vatten.”

  Cel’Dara’s last blog post..Soundtrack of my week

 5. Vb: *S* Ja, men bara nästan…! 😉

  Cel’Dara: Trocadero ska inte blandas ihop med Portello, eftersom portello är mycket godare (men troca är ju också okej!) Hur som helst, klart du måste testa! 😉

  Vb: Är isterband småländskt? Men det käkade vi i Norrland när jag var liten…!

 6. Haha! Nej, nåra blekingekorvar har vi inte så vitt jag vet! 😀
  Jag tänker så det knakar här för att komma på nåt typiskt blekingst.
  Men jag kommer bara på en del maträtter som vi äter här hemma som kanske är lite annorlunda enligt somliga (?).
  1. Pommes med brun köttfärssås. Mmm… 🙂
  2. Stekt fläsk med potatis och grädde (Ja just det! Mosa potatisen och häll över (ovispad) grädde och sen lite salt på det. Gott, gott! 😀

  Cel’Dara’s last blog post..I miss slentrian

 7. Huga,
  inte underligt att ni pratar så knepigt i Blekinge, sväljer r:en lika glupskt som den där så kallade menyn,

  Stackars er, barnplågeri kallar jag det,

  *skrattar på väg till badet*

  Vb’s last blog post..Mosaik/ SS

 8. Tonårsmorsa: Hörrududu! *flinar stort* Ska vi snacka konstig mat på bordet så är ju min lilla meny ingenting i jämförelse med att ni norrlänningar faktiskt äter SURSTRÖMMING! *ryser*

  Cel’Dara’s last blog post..I miss slentrian

 9. Är det ”tantvarning” när börja drömma om bardommens olika smaker? Själv minns jag drömmande Pressbyråns godispåsar för 2:- eller 5:-. Och jag som inte är så gammal *ler*. Porabello mot Trocadero så vinner Trocadero,för jag groggade en gång med Portabello. Det gick inte så bra.Om det nu berodde på Portabellon eller tillbehöret ska jag låta vara osagt. Ha en bra dag!

 10. Vb: 🙂

  Cel’Dara: *Visslar och låtsas som jag inte läst denna kommentar!* Vad sjutton är surströmming? 😉

  EwaViola: Tantvarning? Shit, då är vi ju tanter allihop som kommenterat detta inlägg! 😉 Kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

No Trackbacks.