Retro är fel för mig!

jai-binta-o-isa.jpg

Jai 4, Binta 6, Isatou 2. (Klickar bild)

Jag vet att det är inne. Jag vet att det är politisikt korrekt. Jag vet att det anses feministiskt. Jo, jag KAN tycka att det är fint-på andra eller andras barn.

Men hur ute jag än är nu, så VILL jag inte köpa dessa retro-kläder! Jag gillar spets och rosa och bling-bling till tjejer och jag gillar lite tuffare och coolare, ljusblått, döskalle etc. till killar. (Även om Binta och Jai när de var små, sällan hade det, men man kan faktiskt ändra smak!)

Jag skrev om detta nyligen HÄR! Trots att jag vet att jag talar helt emot dagens mode och vad som är inne och allt det där…

Jag vill vara en utmärkande kvinna, med de kvinnliga attiraljer som tydligen inte är modernt just nu och kunde jag välja mina barns kläder (det är väl egentligen bara Mabou ´s kläder jag har något att säga till om nu för tiden!) så skulle det bli det där som anses antifeministiskt och allt det där… Och ändå vill jag påstå att jag är lycklig och feminist och att det är gulligt med rosa på tjejer och att de ändå kan erövra världen!! (Fast de haft rosa rosetter i håret och matchande volangklänningar som barn!)

Ni får gärna sätta på era barn vad ni vill så fortsätter jag tycka om det jag tycker om! Så det så!

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , , ,

Social comments

Loading Facebook Comments ...

7 svar på ”Retro är fel för mig!

 1. Det är inte kläderna det hänger på om man/kvinna tar sin plats och sitt ansvar, delar förmåner och får dela med andra.

  Feminism handlar väl om större saker än så, men många tycks fastna i stringtrosor och spetsband.

  När de egentligen skulle behöva lära sig att ryta, löneförhandla och kräva att karlfan hjälps åt med disken.

  Jag vill inte vara jämntjock, jag vill vara jämlik, skrev jag en gång i en annan kommentar.

  Med det menar jag att man måste inte vara samma likadan. Man får vara som man är – men man ska ha (har?) samma rättigheter – oavsett trosmodell eller kalsongfärg.

  Nu ska jag sluta tjata, lyckades bli riktigt upptrissad här! 🙂

  Kram, K

  Kei’s last blog post..Världens bästa

 2. Jag tycker att det e ok att sätta rosa på tjejer o blått på killar. Varför ska allt va så himla avancerat!!? Varför ska andra blanda sig om vad man sätter på sina barn. Då skulle vi inte ge våra barn kött i heller. Det e inte kläder, matval mm som ger våra barn de rätta värderingarna här i livet!! Jag e kvinna och jag tycker om bling-bling!! Jag vill kunna se skillnad på killar och tjejer.
  Jag kommer antagligen bli helt nerlusad av en massa kommentarer nu! Men det tar jag!
  Det va inte meningen att det skulle bli en så lång kommentar. Förlåt tonårsmorsan!

  Ha en trevlig söndag!!
  Kramar W

 3. Hej.
  Ja jag försvann!!!
  De hänt mycket i mitt privat liv!
  Som gjort att allt min hemsida och blogg har legat nere i 2 månader.
  Roligt att va tillbaka på din sida igen!

  Men nu är man till baka Vild och skild! efter 15år ;))

  Kram
  Annette

  Annette’s last blog post..Måndag den 4/2-08

 4. Hanneles paradis: Ja, fast framför allt måste man ha RÄTT att känna så, även om det finns andra som tycker något helt annat. Jag tror man silar mygg och sväljer Kameler när man ger sig på färgerna i stället för det som verkligen är orättvisa och ojämställdhet! Kram!

  Kei: Ja, läs min kommentar ovan till Hannele! Jag instämmer! Risken är om man fokuserar på de ytliga sakerna, så kommer ingen som talar om de verkliga problemen att tas på allvar! Hller med om att jämställdhet inte har att göra med att vi ska SE UT likadana…

  Du är aldrig tjatig!! 🙂

  helene ~ kamelägare: Ingen aning, eftersom mina barn alltid tjatar om att när de googlar eller nåt så dyker ALLTID min blogg upp… var rädd där att jag höll på att ta över hela Internet…! Haha… Welcome back! 😉

  vicke: Nej, det är ju en sak, fast det som anses som ”kill” eller ”tjejfärger” måste ju få användas även om man råkar ha det kön som färgen sägs tillhöra… Oups, det där blev invecklat… Hänger du med? Kram! 😉

  wivvi: Långa kommentarer tackar jag för, de är lika välkomna som korta, om inte mer välkomna, för då säger man ju liksom lite mer… Till inlägget; jag instämmer! Det får inte bli pinsamt att gilla rosa för att man är tjej… det är ju trots allt inte färgerna som ”förtrycker” det kvinnliga könet. Som kvinna måste vi kräva lika stor respekt oavsett om vi gillar rosa, retro eller att leka med bilar…

  Annette: Oj, det låter alldelens galet. Undrade vart du tagit vägen! Är du okej nu? Ledsen för att du verkar gått igenom en massa tungt! 🙁 Kram! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

No Trackbacks.