Gräsmorsa?

storasyster-lilllebror-2.jpg

En gräsänka och en gräsänkling vet vi ju alla vad det är. Men vad finns det för ord när barnen åker bort? För en vecka sedan skickade jag iväg min yngsta (Mabou, snart 6 år) till Afrika med sin pappa. Natten som gick skickade jag iväg min äldsta dotter (Binta, snart 19) med hennes fästman till samma land (Gambia).

De senaste två veckorna har jag haft sådan resfeber å mina barns vägnar, så jag knappt kunnat tänka på något annat! Ibland har det nästan känts som om det är jag själv som skulle åka. Innan de reste i natt, så var de ganska nervösa, själv kunde jag inte gå och lägga mig förrän strax innan de blev hämtade för att köras till flygplatsen!

Binta följde ändå med mig och Isa på bio igår, trots att hon t.o.m. redan sett filmen. Misstänker att det var för att skingra tankarna något!

Hur som helst, nu lär jag sitta som på nålar tills de kommer hem igen. (Mabou kommer om en vecka och Binta och fästmannen om två veckor). Men tur det finns telefonförbindelse. Jag ska försöka vänta in att ringa tills planet landat, åtminstone!

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , ,

Social comments

Loading Facebook Comments ...

6 svar på ”Gräsmorsa?

  1. Hej!! Kom på att du en gång skrev om en affär med Gambisk mat
    på kungsholmen (?) i Stockholm…Hur hittar man den? och vad heter den?

  2. Pingback: Sluta Klaga!! » Tonårsmorsa

  3. MEG: Hjälp, jag kommer faktiskt inte ihåg vad den heter, eller på vilken gata den ligger, men hon som har den heter, precis som mig; Fatou och affären ligger på ett hörn. Det finns en afrosalong i närheten (där Mabou brukar klippa håret) om du finner den, så kan de förklara var den ligger. Skulle tro att de flesta små butiker där på Kungsholmen kan säga vart den ligger om du går in och frågar. Ska försöka luska ut adressen…

  4. Affären ligger/låg på Kungsholmsgatan 9, hörde någonstans (obs! ej säker) att den inte längre finns?!? Men, om du vill göra ett försök så är det bara att gå över Klarabergsviadukten (fortsätt på gatan längs med Ã…hlens) över bron och därifån är det jättelätt att hitta dit

  5. Nina och MEG: Ja, toppen Nina! Tack! Det stämmer! Med den beskrivningen så kan jag fortsätta: När du kommit över bron, fortsätter du en stund, det är liksom en sväng där, först har du en tobaksbutik och någon mobilaffär till höger. Lite längre fram i ny sväng, så finns det en affär med en MC i fönstret på höger sida, tvärs över gatan där, på hörnet av huset, DÄR ligger affären jag talar om. Har ingen aning om den lagts ner, har inte varit där på ett tag, men sist jag var där, så stod den kvar! 🙂

  6. Pingback: Måste vi prata om Gambia hela tiden? » Tonårsmorsa

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

  1. […] hade mitt första samtal med Binta sedan hon landade i Gambia igår. (Jag skrev ju att jag skulle försöka vänta tills planet landat, innan jag ringde […]

  2. […] är nu här hemma igen, efter sin långa resa till Gambia med sin pappa. Binta och hennes fästman kommer om en […]