Läsa krönikor i radion!

dscn0972.JPG

Me, myself & I

Idag har jag varit på ett spännande möte hos Sveriges Radio Uppland. De har visst sökt nya krönikörer / kåsörer där ett tag och kanalchefen har försökt kontakta mig ett tag, för att kolla om jag var intresserad. Så när vi till slut äntligen fick tag på varandra, så lyckades vi bestämma ett möte med varann och med programchefen Maud Johansson idag.

Jag ska få testa att köra ett par krönikor, för att se om mina texter även fungerar i radio och det är ju skitkul!!

Jag vet, det är inte politiskt korrekt att vilja ha uppmärksamhet för det man gör, särskilt inte i Sverige med dessa jantelagar och särskilt inte att gå ut med det så här i bloggen, men jag måste ändå erkänna att jag är en sucker för uppmärksamhet när det gäller mitt skrivande i alla dess former! Det innebär dock inte att jag tycker det är värt att skriva vad som helst för att få den uppmärksamheten. Tvärt om! Jag är väldigt noga med att kunna stå för vad jag skriver. När jag kikar tillbaka på mina gamla inlägg, så visst har jag ändrat lite uppfattning om vissa saker med åren, men jag har ändå inte funnit någon blogg jag skrivit, som jag inte känner att jag kan stå för.

Som bloggare ska man vara särskilt försiktig med att säga att man vill synas, för det anses lite kaxigt. Nu struntar jag i det, eftersom jag alltid sagt att jag är glad över den respons jag får av det jag skriver på bloggen. Både av andra bloggare, av andra bloggläsare och av media. Det jag skriver för mig själv, det har jag här hemma i mina dagböcker. För mig själv. Det har också hänt att jag tackat nej (framför allt till olika radioprogram) som jag blivit erbjuden att vara med i, av den anledning att man velat att jag skulle ta upp saker som jag själv inte velat. Men, som sagt, det här gången känns det bara jätteroligt att få vara med och testa lite radio (som ju är ett nytt forum för mig att delta i)!

Det jag väljer att skriva i mina bloggar tycker jag det är toppen att få respons på, i form av mail, kommentarer och gästboksinlägg. Det vill jag tacka er alla för allra ödmjukast! Jag passar också på att tacka alla er som läser min blogg, som har varit en hel del fler den sista tiden: (Antal sidvisningar:)

Lördag 26/1: 1807

Söndag 27/1: 1834

Måndag: 28/1: 1755

Tisdag: 29/1: 1495

Onsdag: 30/1: 1376

Torsdag: 31/1: 1371

Fredag: 1/2: 1079

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , , , , ,

Social comments

Loading Facebook Comments ...

28 svar på ”Läsa krönikor i radion!

 1. Kei: Min härligaste, bästa, roligaste Kei; TUSEN TACK!! Genom min hela bloggtid så har mina favoritbloggare skiftat lika ofta som mitt humör, förutom när det gäller dig; du har varit min beständiga favvobloggerska genom de bloggår vi passerat!! (Och nu låter jag som en gammal kärring som är minst 114 bast, men ibland känns det som det när jag ser tillbaka på vår bloggtid!!) Blogg-Love! 😀

 2. Kloktok: Men det bästa är att vara glad för de man har, för jag var så stolt när jag hade 25 läsare och 35 läsare… Det är hemligheten med tacksamhet, att vara tacksam och glad för de som finns…! 😉 Kram!

 3. Jag svarade dig i mina kommentarer också. Väldigt knöligt att svara både i min och din blogg 😉

  Sen ber jag att få tacka för inbjudan 😉 – jag kommer gärna under min barnlediga vecka i sommar.

  Eller så kan du ju ta med dig dina illbattingar och komma hit och hjälpa mig att måla och packa och tapetsera och spackla och dona och böka och fixa och greja.

  Mabou kan få kela med Bianca (kaninen) och han får klottra hur mycket han vill på väggarna i: hallen uppe (brunorange), gästrummet (grönt), Lil’B:s rum (blåaktigt) innan jag målar där.

  Isa kan gå loss i köket (baka, unge, baka!) eller med sina händiga händer var hon vill (hela övervåningen är din, gumman, låt bara Mabou klottra klart först).

  Jai kan få ligga i vår supersköna soffa (om inte du redan ligger där, jag vet nog att du gillar soffor!) och surfa och chatta med sina kompisar hur mycket hon vill. Ta med några, vettja!

  Binta lär väl inte hänga med, men om hon gjorde det skulle jag ge henne värsta bästa karriärtipsen och så skulle hon få gå loss bland mina handväskor. (alla vet ju att det viktigaste att ta med sig när man flyttar hemifrån, är en bra handväska… allt annat kommer mamma med ;))

  Och så du då, bästa morsan. Om du orkar kan du få laga lite mat. Annars är det du som får slöa ikapp med min hund, och om du orkar promenera skogen runt och ha många, långa samtal med mig. (när vi inte målar då, alltså)

  På kvällen kommer vår privathelikopter och hämtar oss och flyger oss till vår söderhavsö… oj, nu blev jag visst lite föör fantasifull. 🙂

  Kei’s last blog post..Räkning

 4. Kei: skrattar så jag dööör! Vilken koll du har på både mig och barnen. Du kan din Tonårsmorsa, skulle man kunna säga! 😀 En enda sak har du missat bara! Vid en sådan träff skulle Binta vara FÖRST med att boka upp sig (om hon inte redan var uppbokat på annat!) För övrigt så har du verkligen vrålkoll! *Imponerad som f-n* Det där sista påminner mig om din gästblogg hos mig! (Har för mig att det också innehöll helikoptrar och grejer…!) För övrigt låter det som jag har en toppenvecka att se fram emot i sommar, oavsett vem som kommer till vem! 😉

  wivvi : Ja, jag tycker det känsn jätteroligt, faktiskt! Kram!

 5. Ha! Vad tror du om mig? Beklagar missen med Bintas engagemang i vår sommarsemester. Kul dock, att du fattade referensen till min gästblogg hos dig 😀

  Om jag får tipsa dig om teman till dina krönikor i radio, vilket jag såklart får eftersom jag är din egen favvo-stalker, då skulle jag be dig att berätta följande:

  Mitt liv utan bil.
  Om hur du storhandlar per cykel. Hjälper Binta flytta (tänker framförallt på sängepisoden). Hur du i ur och skur cyklar mellan jobbet och dagis och affären och hemmet.

  Den heliga städ-torsdagen.
  Om hur du har TÄNKT med städ-torsdagen. Och hur det brukar bli. Minns när nån av tjejerna knappt använt rengöringsmedlet till städningen av toan, på hur länge var det?

  Min familj och datorn.
  Om när du hittar msn-konversationer. Ert gamla dator-schema. Hur det funkade med surfandet på torsdagarna. Gräl om vem som ska få sitta hur länge och varför. Jag minns när Jai och Binta nästan slogs om datorn och det var ett evigt grälande och skrikande.

  Mabou funderar.
  Mabou är ju bästaste bäst-ungen. Så klok och smart. Och fyndig. Så kunde du bara förmedla det på ett vettigt sätt, skulle det vara den bästa krönikan. Tror dock att det skulle vara nåt som passade bättre i bloggen än i radio.

  Kei’s last blog post..Vardagslyx

 6. Kei: TUUUSEN TACK!! det där var PRECIS vad jag behövde!! En liten refresching av mitt bloggförråd, så jag har lite att spinna vidare på. Jag vill ju att materialet ska vara nytt, men samtidigt finns det ju mycket gammalt att spinna vidare på! Du var klart rätt person att bli tipsad av! TACK!

  vicke: *S* Ja, jag ska meddela, men jag hoppas det bli nån länk på nätet, för det där med att ratta in radio är ingenting jag har så bra koll på…! Hehe…

 7. Vill bara att du ska veta vad Snubben svarade på frågan om han o jag ska göra sälle till dig i sommar:

  ”Ja VAFF!! Vi drar!
  Kärringen behöver ju helt klart lite sällskap, nu när ungarna flyttar ut en efter en (hur är maten där egentligen, kan man ju undra…).”

  😀

  Som sagt, vi vet ju att du varken kan dö i ro (eller leva, för den delen) om du inte får träffa oss. Så för att du inte ska spöka för mig när du vikit hädan, har jag nu sett till att det i alla fall är teoretiskt möjligt att förverkliga din (och min) dröm.

  🙂

  Kei’s last blog post..Vardagslyx

 8. Kei: Hahaha… klart vi ska ses i sommar!! Om inte annat så att jag, som sagt, slipper spöka för dig, men även för att Snubben ska få käka upp (!!) att han kallat mig för kärring! (Det ska fan i mig stå honom dyrt!!) 😀 😀 😀

 9. Vb: Ja, det känns jättekul!! Hmmm… radiouppland överallt? Om jag säger så här: jag och radio har kanske inte varit bästisar sista åren, även om vi just nu håller på att skapa ett nära vänskapsband! 🙂 Hur som helst, så ska jag meddela på bloggen vad som händer och vart man eventuellt kan lyssna! 🙂 Kram!

 10. Kei : Nej! Just det!! *Snörper trumpet på munnen, så hela ansiktet blir en enda jätterynka…*

  Förresten: Läste inte jag någonstans för typ en halvtimme sen, att du skulle gå och lägga dig, för att orden inte riktigt hängde med, eller nå ´t…?! 😉

 11. Jahallåja! Det här är Snu… Övervakaren.
  Jag övervakar… allt typ.
  Snubben är inlåst från och med nu tills …långt senare.
  Men vi gillar honom för det. Vi leker ”gömma tvålen” i duschen, och är lyckliga över det. Allahopa faktiskt.

  Skulle ba’hälsa att han ser fram emot sommaren, då han släpps fri och jada jada jada…

  Hejdå!
  Snu… Övervakaren.

  Snurre’s last blog post..Till världens bästigaste Kei…

 12. Vad jätteskoj! Hoppas det går över förväntan, men det gör det säkert!
  Önskar dig en bra dag och jag fortsätter som vanligt att titta in hit mellan varven.
  /Helena

 13. Snurre: Hmmm… jag tror snarare det är du som behöver bli övervakad av mig… för att inga nya små grodor ska slinka ut ur din mun och kalla andra unga, vackra, pigga och alerta tjejer för tanter…! 😉 Ses i sommar! 😀

  Helena: Ja, det ska bli roligt, oavsett, för det är något nytt att pröva på och allt nytt ser jag som en utmaning! Önskar dig en bra dag! Kram! 🙂

 14. Nånstans… kan det ha varit hos Snubben, kanske ?? 😉

  Nu har jag vaknat i alla fall. Men likförb**nat så har flummet inte lämnat rummet.

  Det kanske är nåt kroniskt?

  Tanter, kärringar.. Vad många FULA ord du har i din blogg!

  /en som också ser framemot sommaren

  Kei’s last blog post..Blogspot funkar, stavningen inte

 15. Abbes pappa: Varmt tack!! Det känns verkligen roligt, måste jag säga! 🙂

  menuette: Tusen TACK, jag är så glad själv!! Känner mig jättepeppad att skriva mer nu! Kram!

 16. Pingback: Ett, tu, tre… » Tonårsmorsa

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

 1. […] morgon kommer min första krönika läsas upp i radio. Jag har fått löfte om att den sedan ska läggas ut på nätet, så jag kan länka till det i en […]