Sluta Klaga!!

dscn1002.JPG

Jag och Binta (snart 19) Klickbar bild.

Jag hade mitt första samtal med Binta sedan hon landade i Gambia igår. (Jag skrev ju att jag skulle försöka vänta tills planet landat, innan jag ringde och jag höll ord, för när jag ringde hade planet i alla fall landat, däremot hade de inte kommit ut riktigt ännu, så Mabou hade sprungit förbi vakterna för att möta henne och fästmannen, så jag la på och ringde upp en timme senare!)

Jag: Men hur är det då? Ser det ut som du trodde?

Binta: Asså, mamma… de e skiiitvarmt här. På den där bussen som körde oss från flygplanet till själva flygplatsen, höll jag på att svimma…

Jag: Meeeh, vadå varmt? Vad trodde du, när du skulle till Afrika? Att det skulle vara nån istid där, eller…?

Binta: Aaa, men asså, de e ju värsta överdrivet varmt ju…

Ja, tänk att vädret alltid ska överdriva…

//Over and Out från en Tonårsmorsa som inte är ett dugg jäkla avundsjuk, utan som visst tycker att de kan sitta där i Gambia, hela familjebunten och svettas och pinas och hoppas svetten stinker så de får skämmas!! (Och om de inte står ut med svetten och stanken så kan de banne mig komma hem igen och skicka dit mig i stället och jag SVÄR, jag kommer inte klaga på värmen ett enda ögonblick!! Så det så!) Själv funderar jag på vilken tid jag ska cykla till jobbet nu på morgonen, så jag inte behöver cykla så snabbt att jag halkar på isfläckarna på vägen och om jag måste ta halsduken så jag slipper frysa häcken (eller okej, halsen då…) av mig!

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , ,

Social comments

Loading Facebook Comments ...

8 svar på ”Sluta Klaga!!

 1. Vad underbart det lät med värme. Blir lite avundsjuk på dem. Fryser så för tillfället och inte blir man varmare av att sitta still framför en dator heller. Önskar dig en bra dag!

 2. Hahahah, jag SA ju att den där cykeln är ett underbart ämne att berätta om 🙂 Ser framemot att få se den på bild också (se det som en förfrågan).

  Sen håller jag med. Vädret ska alltid överdriva. Dramaqueen, liksom. Showoff!

  Töntigt, tycker jag. (och utmanar genast vädret: fixa femton plusgrader i Sverige då, om du KAN!!!)

  Humpf.

  Kei’s last blog post..Blogspot funkar, stavningen inte

 3. Jag är också såå avundsjuk på dina barn som befinner sig därnere. Kom precis hem från en treveckors i Asien men jag vill till Gambia och ingen annanstans!Kollar för fullt på sista minuten resor.. Ã…kte Binta och hennes pojkvän med Ving eller via England el Holland? Vad fick de betala per biljett i såna fall? Sista minuten eller fullt pris?

 4. Helena: Avundsjuk? JAAAA, MASSOR!! 😉

  lisa: Känns som jag nyss svarat dig på denna… Jo, titta vad jag hittar. Sist du frågade svarade jag. Svaret finns här:
  http://fatou.se/2008/01/28/mer-resfeber-for-nasta-barn/#comments
  I kommentar 9. 😉

  Kei: Hahaha, jag är med på den utamningen. Fixa lite sol och värme din förbaskade Drama Queen-väder!! 😀

  Nina: De åkte med Ving, tror de betalade runt 4000 var, eller nåt…! Det var sista muinuten! Hoppas du hittar nåt bra pris på en resa! 😉 Kram!

 5. Ã…h vad roligt. Heter hon Binta? Jag har en kompis som kommer från Gambia, hon heter Bintou. Det är ju väldigt lika varandra de namnen 🙂

 6. vicke: Ja, tänk den som ändå fick…! 🙂

  Annie: Ja, det heter hon. Binta betyder på Arabiska: ”Hennes dotter” och Bintou betyder ”Hans dotter”. Men det räknas som samma namn i Gambia. Det är ungefär som ”Ann” Och ”Anne” här…! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

No Trackbacks.