Varför kan rasister aldrig stå för att de är just rasister?

racist.jpg

Alla människor har fördomar på ett eller annat sätt, det är jag fullt medveten om. Även du och jag. Alla människor drar ibland människor i en ”särskild grupp” över en kam. Även du och jag. Men att ha vissa fördomar, göra sig medvetna om dem och att faktiskt försöka bryta sina egna fördomsfulla mönster, är en himla skillnad mot att vara en rasist.

Men det lustiga är att trots att jag är fullt medveten om att det finns fullt med rasister omkring oss, så är det aldrig några som vågar stå för det. Hur ofta får man inte höra: ”Inte för att jag är rasist, men…” Det är just dessa uttalanden som gör mig mörkrädd. De som avslutas med ”MEN…” och sedan kommer en lång rasistisk harang ändå…

Det är inte ofta man får höra folk säga: ”Jag är rasist, jag tycker helt enkelt att Svenskar / Araber /Afrikaner etc. är sämre än den grupp jag själv tillhör!” (Förutom som anonyma kommentarer i bloggen då…! ) Lik förbaskat så finns det en massa människor som tycker och tänker och uttrycker sig väldigt rasistiskt!

I både DN och SvD skriver man idag om den Moderata politikern Marge Aab Svensson, som tvingas avgå efter att ha uttalat sig rasistiskt! Det finns tre tjänstemän som vid tre olika tillfällen hört henne uttala sig rasistiskt. Men själv säger hon (SvD) :

”Vi hade sex av åtta anställda i verksamheten som var män och jag tyckte att de borde ha anställt en kvinna. Svensk eller invandrare, det spelar absolut ingen roll. Men jag kritiserade anställningen och den person som anställdes, per telefon till en annan person. Han uppfattade ett ord som rasistiskt, men det är ett missförstånd. Jag har absolut inte menat eller sagt något rasistiskt. Men jag nekar inte till att jag har varit väldigt kritisk till den personen, säger Marge Aab Svensson.”

Jag tycker det är väldigt underligt om folk ”uppfattar” ett uttalande som rasistiskt, när det inte är det! Så vad kan Marge ha sagt då, som inte var rasistiskt? Kanske ”vad trist att det blev ännu en man anställd, vi skulle nog ha behövt en kvinnlig medarbetare!” Knappast, för det kan vi alla räkna ut att ingen skulle ha kunnat uppfatta rasistiskt.

I DN kan man läsa:

Ingen av de personer som DN.se talat med vill säga exakt vad Marge Aab Svensson ska ha sagt. Enligt uppgifter till tidningen Mitt i Vallentuna har hon pratat om medarbetaren i ordalag som ”jävla blatte, jävla svartskalle”. ”

Om det stämmer så, jag vad underligt att det skulle kunna uppfattas som rasistiskt Eller inte…! Helt seriöst, vad har personens hårfärg att göra med tjänsten, eller varför säger man JÄVLA blatte, eller JÄVLA svartskalle, om man ändå inte menar något ont med det? Kanske vi ska börja välkomna alla våra medarbetare med icke-svenskt ursprung, på våra arbetsplatser med: ”Välkommen din jävla svartskalle!” Det är väl okej? Det ska ju ändå inte uppfattas som negativt…!

Grrr… Jag ironiserar för att jag blir fruktansvärt irriterad på sådana här korkade människor (och då menar jag INTE alla Moderater, eller alla politiker), utan jag menar precis vad jag säger, dessa korkade människor, de som använder dessa korkade uttryck! Tvärt om tycker jag det är lite heder åt Moderaterna som faktiskt plockar ut henne (och då är jag väldigt långt ifrån den Moderata politiken!!)

Däremot kommer Marge Aab Svensson att sitta kvar i kommunfullmäktige:

”Där är jag ju folkvald, det har ingenting att göra med att jag saknar förtroende hos en del av mina partikamrater, säger hon till SvD.se

Jag hoppas vi medborgare är smarta nog att plocka bort henne vid nästa val.

Och du, Marge Aab Svensson, om dina ”missförstådda uttryck” ligger i närheten av de ord som nämnts ovan, så ja, då anser jag dig vara rasist!

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Social comments

Loading Facebook Comments ...

36 svar på ”Varför kan rasister aldrig stå för att de är just rasister?

 1. Jens Laser: Of cause! För EGENTLIGEN sa hon väl bara: “vad trist att det blev ännu en man anställd, vi skulle nog ha behövt en kvinnlig medarbetare!” Sedan tyckte hon det var SÃ… PINSAMT så hon bestämde sig för att avgå direkt! Right?

 2. Om jag var politiker så skulle jag klassas som rasist. Jag tycker att den arabiska kulturen är en sämre kultur än den svenska. Om den var lika bra som våran skulle de inte behöva fly därifrån i samma utsträckning, kvinnorna skulle vara mer jämställda o.s.v. Jag tror att 99% av alla svenskar håller med om detta. Ingen vågar säga så. Men rasist? En rasist dömer folk på biologisk ursprung. De flesta som blir beskyllda för att vara rasister dömer folk av etniskt ursprung. Det är två helt olika saker.

  Självklart är det fel att behandla enskilda människor sämre för att de tillhör en viss etnisk grupp, men det är en HELT annan sak än att säga att ”jag gillar inte den arabiska kulturen och vill därför inte att vi skall ta hit arabiska invandrare till Sverige eftersom det påverkar våran kultur på ett negativt sätt.”. Att följa citatet leder givetvis till att enskilda människor blir utsatta för negativ särbehandling. Men är det automatiskt moraliskt fel? Att värna om sitt eget välstånd framför främlingars?

  Det är inte så svart-vitt som pk-klubben vill ha det.

 3. Jens Laser: -Vilket sanslöst snömos!!! Lägg ner Ditt patetiska resonemang om en konspirationsteori. Det har funnits en överenskommelse mellan s+m i Vallentuna om att s inte skall offentliggöra detta rasistiska uttalande förrän m har fått henne att skriva under sin avsägelse beträffande sina uppdrag i kommunstyrelsen och fritidsnämnden. Det rasistiska uttalandet skedde redan under hösten 2007.

 4. Judge Dregg: Först och främst, jag tycker att skillanden mellan etniskt och biologiskt ursprung är hårfin för mig, det är att leka med ord. Samtidigt så är det klart att man inte kan älska alla kulturer generellt sett. Men samtidigt så tänker jag så här att alla kulturer har bra och dåliga sidor.

  Det finns saker i alla andra kulturer som är både mer positiva och negativa än det vi har i den svenska kulturen. Om man inte lär sig av andra kulturer kan man heller inte välja ut det bästa sättet att leva, enligt mig. Att umgås med olika kulturer berikar och det ger oss en större insikt i våra egna svagheter och styrkor.

  Själv tror jag inte det är ett dugg skadligt för vår kultur att leva tillsammans med andra kulturer, i stället ger det oss mer valfrihet i hur vi själva väljer att leva. Särskilt när nya generationer föds.

  Det talas en hel del om det kvinnoförnedrande synsättet i bl.a. arabiska kulturer, samtidigt som när jag möter folk från arabvärlden som bott här ett tag, så ser jag i stället hur man tagit till sig mycket av det förhållningssätt vi har i sverige, det är väldigt sällan jag talat med faktiska kvinnoförtryckande män och när jag gjort det, så kan man ju inte stanna vid det, man måste ju gräva djupare: ”Hur tänker du då? Skulle kvinnan vara mindre värd än en man?” etc. När man förstår grunderna så är det lättare att förstå helheten och ibland visar det sig att det inte är helt uppåt väggarna, utan att vi själva tolkat in annat för att det är främmande och annorlunda.

  Sedan är jag fullt medveten om att det finns kvinnoförtryck. Men det gör det även här i sverige. Det finns en massa män som förtrycker kvinnor världen över!

  Framför allt är det så att jag faktiskt ALDRIG träffat någon svensk som tagit negativt intryck av den arabiska kulturen (som du använder som exempel) för att börja förtrycka kvinnor, därför kan jag verkligen inte se hur en ”kvinnoförtryckande kultur” skulle kunna ha en negativ inverkan på svenskar eller folk från andra länder heller, för den delen!

  Du skriver om Politiskt Korrekt-klubben där allt är svart eller vitt. Jag tror det där är ett helt felaktigt uttryck i sammanhanget, eller i alla fall i mitt fall, känns det väldigt malplacerat, det är ju ändå så att när det drog andra vindar genom sverige, när det faktiskt var politiskt korrekt att tycka att våra invandrare inte var helt okej (jag tänker nu på Bert och Ian ´s sergertåg genom sverige med Ny Demokrati bl.a.) så ansåg jag även då att det inte var okej för en politiker att uttrycka sig på det sätt som Marge Aab Svensson nu uttryckt sig!

  Utan att vara naiv, så tror jag många målar fan på väggen i onödan, för det är mycket lättare att leva i en värld där man ser mänskligheten som en enhet och medborgarna i världen som en världsmedborgarklunga, med olikheter på alla sätt och vis och se hur vi ska närma oss varandra utan att vara så förbaskat rädda för det vi inte känner till. Vi har också en hel del att lära, även om tyvärr allt för många människor är allt för inskränkta för att inse det.

  Öppenhet och respekt är bra ledord, samtidigt som man absolut ska ta tillvara på det i vår kultur som man faktiskt är nöjd med, vilket är en hel del.

  Men tillbaka till den ursprungliga innebörden i mitt inlägg ovan: Ja, det är rasistiskt att kalla någon för ”Jävla svartskalle” eller ”Jävla blatte”, hur mycket man än vill få de orden att låta som de inte var illa menat…!

 5. Sabina Wallenstam: Känner inte till detta, men alla partier har haft sina ”politikerskandaler” och att det skulle ligga konspirationer bakom dem alla, betvivlar jag skarpt…! Framför allt tror jag inte att man avgår så lättvindigt om man verkligen inte sagt något som är fel!

  Soulsister : Ja, jag finner inget som helst kreativt i dessa människor, tyvärr!

  Sarah: Tack! 🙂

 6. Detta är en ren nedsmutsningskampanj från vallentunas kommunordförande Örjan Lid. Så som jag känner Marge Aab är hon aktiv i Kvinnojouren ohc har hjälpt många invandrare i Vallentua. Att hon skulle ha sagt något som ”Jävla Blatte” eller ”jävla Svartskalle” är helt osannolikt. Hon är dessutom själv innvandrare. Det är uppenbart att det är andra orsaker än dessa rykten som har gjort att hon har blivit tvingad att avgå. Det enklaste man kan göra för att förstöra en persons rykte är att sprida rykten om rasistiska uttalanden eftersom att det är omöjligt att försvara sig mot dem. Dessutom är det så i detta fall att det finns inga bevis eller bandade samtal men ändå vinklas det i alla medier som att hon är
  är skyldig vilket är skrämmande. Det skulle uppskattas om Sveriges journalistkår kunde kontrollera sina källor bättre och inte sprida osanningar som förstör människors liv.

 7. Marges försvarare: Om det är en nedsmutsningskampanj eller ej, vågar jag inte uttala mig om, däremot säger jag så här att det finns även invandrare som är rasister, det är inget privilegium för oss svenskar att vara… Det finns både invandrare som är rasistiska mot svenskar, men även mot andra invandrare!

  Klart det inte finns några bandade samtal om det handlar om tre tjänstemän som hört detta och sagt det. Dessutom verkar ju inte Marge Aab Svensson vilja berätta vad ordagrant hon sagt och det försvårar ju tolkningen av media. Vad säger man som INTE är rasistiskt om en invandrare, men som ändå kan tolkas så, DET skulle jag bra gärna vilja veta!!

  Kvinnojouren och deras arbete i all sin ära, men det är ju inte heller ett bevis på att man INTE är rasist. ÄVEN om det ingått i uppdraget att hjälpa invandrarkvinnor. Men är det ändå så att hon uttryckt sig rasistiskt mot något som gått emot hennes vilja?

  Sedan undrar jag slutligen varför man skulle uttrycka sig på något sätt som KAN UPPFATTAS som rasistiskt, när man egenligen bara anser att det behövts en kvinna i stället för en man på den omtalade tjänsten?

  Nej, jag köper inte detta… Dåliga ursäkter och efterhandskonstruktioner, tycker jag det låter som…

 8. Till Judge Dregg: ”Det är inte så svart-vitt som pk-klubben vill ha det.”
  Nej ditt dregg det är det inte,men det är inte så svart och vitt som främlingsfientliga vill ha det heller. Det vore intressant att få veta hur mycket en person som dig själv egentligen vet om ”arabisk” kultur och deras kvinnosyn. Antaglien inte så mycket efter som du uttalar dig så som du gör.

 9. ”Det är skillnad på folk och folk” brukade ”gamla moderater” säga och då menade de inte män och kvinnor 🙂 Så låter rasism när den är salongsfäig?

 10. Jag måste ju säga det att du använder ett riktigt bra ord i din blogg. Nämligen mörkrädd. För det är nämligen vad du gör mig! Till Judge Dregg säger du: ”Först och främst, jag tycker att skillanden mellan etniskt och biologiskt ursprung är hårfin för mig, det är att leka med ord”. Hittar du på en egen innebörder av orden som journalisterna eller vet du bara inte vad de betyder? Blir ganska irriterad som adopterad om du tror att jag har något med min födelselands kultur att göra. Tog mig samtidigt friheten att ta fram några viktiga ord i NE som du inte verkar ha koll på:

  rasis ´t subst. ~en ~er
  ORDLED: ras-ist-en
  • person som är hemfallen åt rasism särsk. om person som anser att den vita rasen (i synnerhet den s.k. nordiska rasen) är överlägsen andra: ~erna demonstrerade för ”vitt ariskt motstånd”

  rasism, i strikt (europeisk) bemärkelse en ideologi som grundas på kombinationen av följande fem förutsättningar: 1) uppfattningen att det är rimligt att indela människosläktet i ett antal distinkta raser utifrån fenotypiska skillnader (yttre kännemärken); 2) antagandet att det finns ett samband mellan å ena sidan sådana fenotypiska skillnader och å andra sidan nedärvda mentala och intellektuella anlag… Läs mer »
  Källa: Nationalencyklopedin

  Det jag dock kan invända mig mot hos andra som skrivit inlägg är att det finns ingen speciell ”arabisk kultur”, lika lite som det finns en ”europeisk kultur”. Det finns dock likheter bland de arabiska kulturerna. Den främsta om man skall jämföra med oss är att de ligger efter i civilisationens utveckling. Därför ÄR de ”kulturerna” mer kvinnoförnedrande. Skall man jämföra vår civilisation med deras får vi gå tillbaka till början av 1800-talet för vår del. Då var det ganska stort fötryck mot kvinnor här med. Sen vill jag tillägga så det inte blir missförståd. Jag pratar INTE om teknologisk utveckling utan kulturell och jag anser mig veta vad jag pratar om då min sambo är invandrad muslim och utbildad i området på universitets nivå.

  Sist men inte minst måste jag tycka till om politiker och tjänstemän. Då jag själv arbetat som konsult i offentligsektor. Så har jag kommit i kontakt med vädigt många tjänstemän som jobbar med politiker. 99% av dessa tjänstemän är sosse-sympatisörer och då endast sosse-sympatisörer har åkt dit för valfusk i Sverige blir jag föga förvånad om dessa tjänstemän har ”kryddat” sina historier för att svartmåla modeaterna. sosse-sympatisörer verkar ju ha lite sämre moral när det kommer till demokrati. Men för mig är det skitsamma. Jag tycker politiker är dumma i huvudet, så hon kanske förtjänar det.

 11. johan: Nej, där är oftast de som skramlar mest, som har minst kött på benen, så känner jag i denna debatt.

  Eva: Ja, visst känner man så, å andra sidan måste jag erkänna att jag inte tror att rasism har en politisk färg, då jag tycker mig kunna skymta dem i alla politiska partier och färger. Tyvärr.

  Petter: Hinner inte svara på hela din kommentar nu (försöker hinna i kväll), men vill ändå säga att när det gäller min kommentar där jag skriver “Först och främst, jag tycker att skillanden mellan etniskt och biologiskt ursprung är hårfin för mig, det är att leka med ord”. Där har jag uttryckt mig slarvigt, vad jag skulle ha tikllagt var i detta fall, eller i detta sammanhang. Jag menar nämligen att det är helt oväsentligt om man kallar någon för ”jävla svartskalle” för att han har ett etniskt eller ett biologiskt ursprung från annat land.

  Försöker hinna bemöta resten av din kommentar ikväll…

 12. Först och främst blir jag rädd när jag läser Sabina Wallenstams tvärsäkra kommentarer.
  Bara för att det står i tidningen behöver det inta vara sant. Kan det tänkas att dessa personer inte gilla Marge, som tagit possition innom Moderaterna lite för fort. Det finns alltid männinskor som vill skada andra. Våga ifrågasätta det som du läser. Tror du på fullaste allvar att Marge sagt orden Jävla Svartskallle om en anställd innom fritidsförvaltningen. Varför skulle hon göra det. Jag vet vad som ligger bakom det hela och det har ingenting med rasism att göra.
  Vad som ligger bakom är en en åsikts skillnad med kommunalrådet Örjan Lid. Örjan vill ge Vallentuna en religös profil samt få tillstånd en Koptisk katedral. Örjan är själv djupt troende och såg Marge som ett hot i frågan. Man kan tycka att dettta känns långsökt, men hon blir inte det första offret i den religösa kampen. Tänk på att Örjan Lid är Lars Bredbergs chef. Lars gör vad Örjan säger. Man säger att tre personer hört Marge uttala sig rasistiskt.

  Vad som förvånar mig och gör mig är att man inte får veta vad som sagts. ”Mitt i” hävdar att det sagts något i stil med Jävla Svartskalle eller Jävla Blatte. Man kan ju tycka att om tre personer hört detta, då borde ju någon komma ihåg vad som sagts.

 13. Ã…h. Rädsla, rädsla. Det är vad det handlar om i grund och botten. Rädsla. Ingenting annat.

  Biologi, etnicitet, kultur – allt kan detaljgranskas för att motivera uttryck för rädsla.

  Kei’s last blog post..Tips från coachen:

 14. Till tonårsmorsa.

  ”Vad säger man som INTE är rasistiskt om en invandrare, men som ändå kan tolkas så, DET skulle jag bra gärna vilja veta!!”

  Svar: Allt kan tolkas som rasistiskt. I sverige kan man inte tycka illa om en person
  utan att bli kallad för rasist om personen i fråga skulle vara invandrare.

  Hon säger att hon har uttalat sig mycket kritiskt om personen i ett telefonsamtal med Bredberg. Låt oss säga att hon skulle ha sagt att personen var ett ”svin”. Då Bredberg som hon talar med känner till personen och dennes bakgrund och dessutom kanske inte gillar Marge då det är honom som hon kritiserar på grund av hans felaktiga anställning. Tror du då inte att det kan finnas en rimlig möjlighet till att han skulle kunnant toka uttalandet som rasistiskt????
  Dessutom är det väldigt intressant vilka dessa tre personer är som har hört henne göra dessa uttalanden då det endast är ett telefonsamtal som alla anklagelser grundar sig på….. Satt alla i Bredbergs under telefonsamtalet???

 15. Till ”Marges försvarare”

  Det du skriver stämmer mycket väl.

  Man skall veta om att det var en belastning för Bredberg hur rekryteringen av den omtalade ”Javla Svartskallen” gick till. Personen ifråga blev anställd genom så kallad svågerpolitik och inte via en regelrätt rekrytering. Den komunla anläggningen som han anställts på har under en längre tid brottats med problemet att väldigt få tjejer kommer på besök. Det sägs att det är en grabbig attetyd. Detta har kommenterats på fritidsnämnden och finns i protokoll. Att man sedan utökar den 7 personer stora personalstyrkan med ytterligare en person av manligt kön, så fördelningen är 6 männ och 2 kvinnor måste ha gjort Marge upprörd. Bredberg har säkert förstått problemet, men valt att tolka det hela som ett rasistiskt påhopp av Marge.

  Örjan Lid har sedan fått nys om detta och använder det i en avancerad smutskastningskampanj mot Marge, som i grunden bara ville väl……………

  Tidningarna väljer att publicera det enkla och orkar inte titta bakom klliserna vad som verkligen har hänt. Hade man valt att göra detta hade man hittat ett betydligt större ”scoop” än det som man valt att trycka. Rasist säljer tillräckligt bra, varför lägga mer tid på detta…….

  En fundering som man bör ställa sig är varför det bara är Örjan Lid som driver detta. Han skjuter lite väl mycket över målet. Som det ser ut nu så verkar det mer som han gör allt för att sänka en person totalt. (En person som dessutom är invandrare. Det börjar lukta RASISM……)

 16. Till: Margareta den tjocka och den feta

  Jag är borgare! Kanske borgligare än många andra. Jag står för demokrati och rättvisa.
  Smutskastning och orent spel förstör och skapar ett sammhälle som jag tror att till och med du kommer att ogilla……

 17. Pingback: En rejäl känga i rumpan på en massa politiker. » Tonårsmorsa

 18. Kei: Ja, jag vet allt det där!! Du har alldelens rätt, ändå gör det mig förbaskad för att det är ännu ett av tusen hål man uppfinner för att slingra sig undan…! 😛 Ibland har jag tålamod för kurragömma, men inte alltid…! 😉 Kram!

  Marges försvarare: Jag har faktiskt ALDRIG hört någon uppfatta ”svin” som något rasistiskt!! I artiklarna står det inte heller att någon GLÖMT BORT vad Marge skulle ha sagt, utan det står i stället att de inte velat uttala sig! Det är ju en väsentlig skillnad. För övrigt hänvisar jag till detta inlägg:
  http://fatou.se/2008/02/07/en-rejal-kanga-i-rumpan-pa-en-massa-politiker/

 19. jah tycker faktiis inte att vi araber är svagare än gruppen du tillhör, alltså vi araber är bättre än er.
  är det vårt problem om ni skämms att berätta att ni är rasister, hahaha! då är det era problem inte våra, så anklaga inte oss araver eller afrikaner eller vad du nu skrev för allt det är bara skit snack gumman

 20. hannah: Vem har sagt att araber är en svager grupp? Jag förstår inte vem du riktar din kommentar till?

  Dessutom anser jag att detta du skrev i din kommentar: ”alltså vi araber är bättre än er.” är lika rasistiskt som många av de övriga kommentarerna ovan!

  Själv anser jag att rasism luktar lika illa var den än kommer ifrån!

 21. Ska man gå runt och säga ”Jag är rasist” tycker du? Det gör väl detsamma? Varför vill du veta vilka som är rasister? VIll du placera dom i en grupp som du kan ha rätt att förakta? Är du speglad av din egen verklighet? Herregud människa.

 22. Patrik: Nej, men av någon underlig anledning så börjar nästan alla med rasistiska åsikter sin talan med: ”Jag är inte rasist, men…” Varför ska man ens nämna det om man faktiskt har rasistiska åsikter? Man behöver inte skrika ut att man är rasist för min del, men jag tycker att det vore mer respekterat att stå för det man faktiskt är!

  britt-marie: Ja, det där ser illa ut, men jag har en känsla av att bloggen är en fejk? Jag kan ha fel, förstås, men jag fick direkt en känsla av att man kanske använt någon annans bild och namn. Tyvärr. Men det lär ju visa sig…! 😉

 23. Arbisk vs Svensk kultur.

  För det första vill jag påpeka att jag är ”halvarab”. Jag har som litet barn bott i Libanon och Tunisien. Som vuxen har jag även varit i Saudi Arabien och Förenade Arademiraten och jobbat (ca 5år.)

  Men den större delan av mitt liv har jag bott i Sverige, med svensk mamma och en arabisk pappa. Det är ENORM skillnad mellan Arabisk kultur och Svensk kultur. Min pappa flydde för att komma ifrån den kulturen. Gissa hur ”glad” han blir över att se hur denna kultur nu breder ut sig här.

  I arabiska länder är det status att INTE jobba för det visar att man är av fin familj. I Sverige är det staus att vara BRA på sitt jobb. I Arabiska länder är det helt OK att spotta på dem som står under eftersom det visar att man har makt och status. I Sverige är det direkt förkastltligt att bete sig så. I arabiska länder är det status att vara en bra affärsman som kan lura nån att betala för mycket för en skitprodukt, i Sverige betraktas en sånt som en lurendrejjare. I Arabisa länder förväntas man slå ner blicken när chefen kommer. osv osv osv.

  Att inte den arabiska kulturen påverkar den svenska är rent snömos. Jag är uppvuxen med att se hur svenska ungdomar tar efter denna stil. Jag har jävligt svårt att dölja min avsky inför svennar som skall ”spela ghetto”, kallar tjejjer för horor och tycker att det är allmänt ballt att vara kaxig och hävda sig på andras bekostnad.

  Jag har i arabvärlden sett vad verklig rasism är. Jag har sett hur svarta blir spottade i ansiktet och slagna om de tilltalar en Arab på fel sätt. När jag var 6 år och bodde i Beirut fick inte min svarta lekkamrat äta med min familj när farmor var i närheten för hon hon sa att det är smutsigt att äta med en apa. ”Leka kan du göra, som du gör med en hund”, sa hon.

  Att du inte ser skillnad på rasism och etnisk särskiljning är rent ut sagt skrämmande. Etniskt hat och rasism kan ibland komma från samma källa, men lika ofta gör det de inte. Så de är rent av farligt att blanda ihop dem eftersom det ger nazister och andra dårar legitimitet att komma in i debatten.

  Jag är så oerhört less på såna människor som är uppväxta i skyddade verkstäder med båögda ideer om världen och är uppfostrade att tycka att alla kulturer är lika bra. Sveriges välförd har byggts av den svenska kulturen. Misären i arabvärlden har byggts av den arabiska kulturen….

  Jag har levt ute i verkligheten, själv upplevt etniska krig och VERKLIG förföljse. Jag blir rent ut sagt förbannad när du sitter på din höga häst och spelar moraltant när du uppenbarligen inte vet ett jota om verkligheten.

 24. Hej identitetstjuven som kallar sig Judge Dregg.

  Jag har kallat mig Judge Dregg på nätet i 15 år och blir fetless på såna som du som inte kan låta bli att sno andras unika nicknames. Hitta på något eget roligt. Folk har ringt mig om detta blogginlägg och undrat vafaen jag pratar om….

  När du använder dig av detta nick tror folk automatiskt att det är jag. Skaffa ett eget nickanme!

  Idiot!

 25. Det är ett virtuellt IP som sätts av en anonymitetsserver för att maskera verkliga ipadresser, så detta IP’et säger ingenting om geografisk placering förutom att vi antagligen har samma internetdistrubitör. Han/hon, jag och en halv miljon till…..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

 1. […] från politiska uppdrag för att hon uttalat sig rasistiskt. Jag skrev en blogg om detta: “Varför kan rasister aldrig stå för att de är just rasister?” Först så kom det en liten hop kommentarer, som jag försökte besvara till en början. […]