En rejäl känga i rumpan på en massa politiker.

Igår skrev både DN och SvD om Marge Aab Svensson som avgått från politiska uppdrag för att hon uttalat sig rasistiskt. Jag skrev en blogg om detta: ”Varför kan rasister aldrig stå för att de är just rasister?” Först så kom det en liten hop kommentarer, som jag försökte besvara till en början. Tänkte mig fortsätta med det, som jag brukar göra med de kommentarer jag får. Jag försökte, utifrån det jag läste i DN och SvD försöka skapa mig en egen bild av det som skett, utifrån min privata person, som medborgare, som hittills aldrig suttit på sofflocket vid ett val. Jag försökte hålla min blogg till ämnet, utan att för den delen smutskasta politiska partier, då jag inte tycker det handlar om det. Jag anser att varje individ måste stå för det man själv säger eller gör.

Nu när jag kom hem från jobbet och skulle fortsätta svara på kommentarer, så tappade jag lusten totalt! När jag läser igenom kommentarerna, så inser jag att de allra flesta är människor som är väl insatta i de olika personer eller som känner dessa personer politiskt eller privat, vilket innebär att de flesta kommentarer går ut på att antingen smutskasta eller försvara Moderaterna eller andra som kommenterat i mitt inlägg!

Det var inte syftet med min blogg och för mig framstår kommentarerna som ett hopkok av konspirationsteorier och smutskastande på varandras politiska partitillhörigheter.

I min ungdom var jag engagerad i politiken på min fritid. Genom åren har jag varit med om många s.k. ”politiska skandaler”. Ibland har det varit mot Socialdemokraterna, ibland mot Vänsterpartiet, ibland mot Folkpartiet, ibland mot Moderaterna, ibland mot Ny Demokrati etc. Jag tror att vi redan här kan konstatera att alla partier som representeras i Sverige har sina ”svarta får” som representerar dem.

Trots att jag klart uttrycker i inlägget att jag inte är Moderat och att:

”utan jag menar precis vad jag säger, dessa korkade människor, de som använder dessa korkade uttryck! Tvärt om tycker jag det är lite heder åt Moderaterna som faktiskt plockar ut henne (och då är jag väldigt långt ifrån den Moderata politiken!!)”

Men i stället verkar det på kommentarerna som att hela det Moderata partiet och även Socialdemokraterna gör allt för att intigrera, smutskasta och konspirera. Då ställer jag frågan: är det DET som är det överhängande i politiken? Om det skulle vara så, som vissa kommentarer menar eller antyder att detta är en konspiration mot Marge Aab Svensson, då känner jag att det kanske är dags för våra politiker att avgå hela bunten, eller att släppa allt detta skvaller och ägna sig åt det vi medborgare trodde vi valt våra politiker till: nämligen att syssla med POLITIK!! Det är inget dagis ni har förtroendet att leka på!

Inte undra på att många medborgare talar om politikerförakt!

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Social comments

Loading Facebook Comments ...

6 svar på ”En rejäl känga i rumpan på en massa politiker.

  1. Nallemamma: Jag hade faktiskt inte varit in, fast nu har jag det. Kanske någon klickade bland mina sidor och gick in till dig via någon kommentarslänk? Nåja, det där med att inte lite på politiker, det är just det jag känner är faran när man ser hur de håller på och leker i sin egen sandlåda och kastar sand på varandra, i stället för att ägna sig åt den politik som är viktig för sverige och medborgarna i detta land! Kram!

  2. Hm, jag är övertygad att rasism inte har något med politisk tillhörighet att göra… det är ju en form av okunskap och rädsla.

    Sedan har vi ju i vårt avlånga land ett gäng pajsare till politiker (spelar ingen roll vilket block de tillhör). Det är bara att se tillbaka till sin gymnasietid, vilka angagerade sig politiskt? Det var ju inte alltid de smartaste…

    Nä! ”Vad skall det bli av alla barn som inte kan tala sanning? Alla kan ju inte bli politiker”
    Sagt av en cyniker på 60-talet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

No Trackbacks.