Vi kan flyga jorden runt utan vingar…

Jag läser idag i UNT (Uppsala Nya Tidning) om att utsatta kvinnor hindras till ett nytt liv. Det förvånar mig enormt, när jag läser artikeln att vi idag, år 2008 har svårt att hjälpa utsatta kvinnor med ett boende på ny ort. Problemen man tar upp är flera, men det som förvånar mig är att man fram till nu, med den medvetenhet vi besitter idag om just utsatta kvinnor, har svårt att hjälpa till att finna boende på annan ort för dem.

Jag förstår verkligen inte varför det ska vara så svårt att samordna, kommuner emellan ett utbyte av tjänster, eller ett utbyte av personer som har behov av att byta ort.

Vi kan skicka folk till månen, vi kan avlyssna telefoner på långa avstånd, vi kan plocka fram raderade gamla sms ur mobiler, vi kan klona får, vi kan flyga jorden runt ( trots att vi inte har egna vingar) och vi kan bygga robotar som dammsuger våra hem, men vi kan inte hjälpa utsatta människor att byta stad.

Men nu ska man i alla fall kartlägga problematiken. Vi får hoppas att kartan talar om hur man ska ordna det rent praktiskt också…!

Vendettanbettan har nog mer att säga i denna fråga!

Andra bloggar om: , , , , , ,

Social comments

Loading Facebook Comments ...

6 svar på ”Vi kan flyga jorden runt utan vingar…

 1. Ja du, jag har en del erfarenheter i genren som befäster det UNT skriver om.Tack för infon, inte en dag för sent med en översyn.Ska börja fila på ett mail till regeringen, Socialutskottet att det är inte bara ett stort problem på kommunal nivå, när man väl lyckas flytta till en annan ort börjar en av många andra problem.Som att Landstinget där man vistar och verkar i, inte vill betala mellanskillnaden när man har kvarskrivning.
  Här ska lusläsas, vad översynen syftas till!

  Vb’s last blog post..Dopads blogg har fått

 2. Vet du vad! (På tal om nåt helt annat då förstås.. men ändå!) Idag när vi var och handlade så hittade jag Portello i läskhyllan! Men feg som jag var så köpte jag ju ingen såklart… Men jag har börjat förebereda mig mentalt nu. Så snart.. snart.. då jäklar ska jag våga testa den! 😀

  Cel’Dara’s last blog post..I miss slentrian

 3. Louise: Ja, det skulle det verkligen!! 🙂

  vicke: Precis och det är där skon klämmer, men så snart man inser det, så måste det göras något konkret åt problemen. Man kan inte bara konstatera att det är ett problem och sedan valsa vidare som om inget hänt!! Detta kan ju knappast vara ett nytt problem! Kram! 😉

  Vb: Låter toppen att du kollar vidare på detta, för det är såna som du, med dina erfarenheter som inser mer än någon annan vad som krävs…!

  Cel’Dara: Haha… du ser! ÄNTLIGEN har portellon börjat göra sitt segertåg över sydligare breddgrader…! 😉 Hoppas du vågar nästa gång! 🙂 Kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

No Trackbacks.