Barnen hemma igen, men kameran kvar…

sl370111.JPG

Förra veckan kom Mabou (snart 6 år) hem från Gambia, men eftersom han inte varit särskilt talför om sin resa (förutom att bekräfta att allt varit bra) så var det extra roligt att Binta (snart 19 år) och hennes fästman kom hem i morse.

Dessutom skulle ju de ha bilder och videoklipp från resan som jag var väldigt nyfiken på att se. Innan hon reste så bönade hon om att få låna min kamera. Nu finns det en befintlig historia bakom varför det inte var en självklarhet att hon fick låna den.

För något år sedan så fick jag en ny kamera i födelsedagspresent av min pappa och bror. En jättetrevlig sak jag kunde ta digitalbilder med. Innan jag ens hann knäppa en endaste liten bild så var min kamera borta. På ett eller annat sätt kom det fram att Binta lånat den och förlagt den någonstans. Ett år senare fick jag en ny kamera i födelsedagspresent som alltså inte Binta fått lov till att låna. Den kameran gick sönder (Som INGEN visste HUR den gått sönder här hemma!) och jag bytte ut den mot en ny. Den nya kameran har jag varit väldigt restriktiv med att låna ut, då jag inte velat bli av med den.

Nåja, nu skulle Binta resa till Gambia och hon bönade och bad om att få låna den nya kameran. Hon lovade DYRT och HELIGT att kameran skulle få högsta prioritet och att hon skulle ha den med sig hem igen! Hennes fästman fick låna sin mammas nya kamera. Jag sa i alla fall ja, eftersom jag ville se mycket bilder av deras resa.

I morse kom de alltså hem. Hon kom in till mig på morgnen: ”Heeej, mamma! Nu är vi hemma!! Fast inte din kamera!” Roligt att vakna upp till det. Eller inte. Hör sedan fästmannens röst i bakgunden: ”Tur det inte var min mammas, för då hade jag inte vågat gå hem!”

Well, historien var den att hon filmat på väg till flygplatsen och sedan lagt min kamera på sätet i bilen medan hon packade ur bilden. Sedan hade hon glömt den kvar där på sätet. Men Binta hävdade att det inte gjorde något, för hennes kusin skulle se den när hon återvände till bilen och så skulle en farbror som kommer tillbaka till Sverige nästa vecka igen, ta med sig den. Eftersom jag inte nöjde mig med detta, så tvingade jag henne att ringa till Gambia och kolla så att kameran verkligen var kvar.

Vilket den var. Men inte på något säte. Nej, den var kvar i en påse, som hon gett sin kusin med presenter som hon bett kusinen dela ut, för att hon inte hunnit, till folk på flygplatsen. Hmmm… Med andra ord, KUNDE min kamera ha blivit utdelad på flygplatsen till okända människor…!

Hon som var SÃ…Ã…Ã… SÄÄÄKER på att den låg på sätet, hade alltså inte särskilt mycket koll…

Lite förvånad när jag kollar på bilderna i fästmannens mammas kamera, är jag ändå att de bara är till 50% på Binta, för en gångs skull, när jag är van att hon är med på de flesta bilder! (Klickbar länk!) Men vi får se hur det är med min kamera, kanske är hon med på nästan alla bilder på den? 😉

Nåja, jag är inte förvånad över att kameran är kvar i Gambia, eftersom den nu är i säkert förvar och är på väg tillbaka till mig, så kan jag t.om. säga att det var lite bra att det hela hände, eftersom jag nu kan säga med eftertryck till Binta: ”Fråga mig ALDRIG mer om att låna min kamera nu…!!”

sl370164.JPG

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , , , ,

Social comments

Loading Facebook Comments ...

7 svar på ”Barnen hemma igen, men kameran kvar…

 1. ooooohhh vilken underbar strand!sa avundsjuk jag blir! 🙂 sjalv sitter jag har i min lagenhet i aten, och kollar ut pa all sno, ussch vad livet kan vara orattvist!;)

  Kram

 2. Pingback: Vilken OTUR!! Jag kommer att missa ett kalas med 18 barn… » Tonårsmorsa

 3. Pingback: Min kamera! » Tonårsmorsa

 4. Pingback: Släkten är värst (eller bäst)! » Tonårsmorsa

 5. Pingback: Tonårsmorsa » Kameran IGEN!!

 6. Pingback: Tonårsmorsa » För att stilla Bintas ego…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

 1. […] som ska ha kalaset verkar i och för sig glad och nöjd ändå och det är väl det viktigaste?! (Eftersom min kamera av OBEGRIPLIG anledning befinner sig i Gambia just nu, så kan jag inte fota och visa er hur väldigt lite det ser ut i Karamellkungens […]

 2. […] Min kamera (Klickbar länk) har landat i Sverige! I morgon får “fröken finemang” åka till […]

 3. […] tror knappt det är sant!) och det bästa med hennes födelsedag är att hennes fästman gett henne en digitalkamera i förskott! GOD BLESS THAT […]

 4. […] Barnen hemma igen, men kameran kvar… […]

 5. […] minns när hon kom hem från Gambia med exet för drygt ett år sedan. Visserligen var det en del foton som inte var på henne, men […]