Skönt att vara ledig… eller inte!

Idag kom jag hem till ett rörigt hem. Det står väskor och saker utspritt i stort sett överallt! Flickorna har lov. När de tar lov så verkar de även ta lov från att ta undan efter sig, att hålla efter i hemmat. Kort sagt, när skolan annonserar lov så annonserar mina döttrar lov från hela livet. Det ska vakas på nätterna, framför filmer som slutar sent, oavsett om de är bra eller dåliga. Det ska umgås med kompisar, pojkvänner och jag vet inte vad…!

De är ute för länge, de är uppe för länge, de sover för länge, de sitter vid datorn för länge och de… ja, listan kan göras lång på vad de gör för länge… Den kan göras ännu längre på vad de INTE gör: De plockar inte undan efter sig, de städar inte, de släcker inte lamporna eller akvariet, de stänger inte av TV ´n, de varken tömmer eller fyller upp diskmaskinen, de lägger inte kläderna i tvättkorgen…

Som sagt, listan kan göras lång… Själv ser jag fram emot lite ledigt, eller rättare sagt SÃ…G fram emot… Nu inser jag att det blir till att jobba här hemma med att städa och göra fint inför helgen… Helt plötsligt känns inte den stundande ledigheten lika lockande längre…!3_2_8v.gif

Undrar vad som händer om jag också väljer att bara ”ta lov” från allt? Vågar man prova, eller kommer jag att vada i ett hav av otvättade kläder då?

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , ,

Social comments

Loading Facebook Comments ...

2 svar på ”Skönt att vara ledig… eller inte!

  1. Och nu förstår jag varför föräldrar jämt klagar på detta. Skrev ett blogginlägg för nån dag sen om just detta. Men ärligt sagt, skulle inte klara av att ha folk som stökar runt och inte städar efter sig. Jag menar, jag städar jämt efter mig.. Men när vi kommer till mitt rum är det oftast stökigt, för att det är MITT rum och det symboliserar nåt speciellt att ha stökigt. Men utanför mitt rum, städar jag jämt 😀 Kram.

  2. katja: Ja, det är verkligen rörigt JÄMNT, förutom när barnen inte är hemma! Jagär faktiskt inte alls någon pedant.(Jag har varit det i perioder, men oftast INTE) Men det ärskillnad på lite stök och bombnedslag,jag mår inte bra av att leva i bombnedslag, men det förstår INTE mina barn! 😉 Kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

No Trackbacks.