Vilken OTUR!! Jag kommer att missa ett kalas med 18 barn…

dsci00011.JPG

En viss person här hemma fyller sex år om två dagar. D.v.s. på Lördag. Jag vill naturligtvis inte hänga ut personen ifråga genom att säga vem det är, men det är alltså en av våra familjemedlemmar här hemma…

Till kalaset på Lördag så har personen ifråga bjudit in hela sin dagisavdelning. Innan bjudningen frågade jag honom: ”vilka ska du bjuda då?”

Mabou: Barnen på min avdelning. Men det är bara 18 stycken.

Jag: ARTON?? Måste du bjuda så många? Jag trodde bara du skulle bjuda dina närmsta kompisar…?

Mabou: Nej, så gör man inte…

Jag: Okej… Men du vet att det kostar ganska mycket när det är så många barn…

Mabou: Äsch, mamma! Det är bara att slänga fram en tårta!

Jag: Okej.

Fast jag inser redan här att det inte bara är att ”slänga fram en tårta”.

Idag skulle vi gå och handla till kalaset. Jag tänkte att vi skulle ta det lite lugnt, även om jag inser att det är lite mer jobb och grejer att handla än att ”slänga fram en tårta!” Det skulle vara chips, popcorn, läsk, plastmuggar, tårtor, ballonger, sugrör, tutor, servetter etc. Sist av allt gällde då godiset till de berömda små påsar man får med sig hem från fiskedammen.

Jag rev åt mig ett gäng påsar med godis och ett gäng godispåsar från lösvikten och betalade. Dryga tuselappen. Jo, tack, det är ju liiite dyrare än det blivit att ”slänga fram en tårta”. Nåja, de fyller ju bara år en gång om året… (VARSIN GÃ…NG PER Ã…R!! )

När jag kom hem tänkte jag att det är lika bra att dela upp godiset direkt i påsarna. Det blev varsin ballong, varsin minikexchoklad, varsin tuta att blåsa i, lite godissnören, mashmallows, winegum. Till arton påsar. Tittar sedan ner i de små påsarna, som nu helt plötsligt ser gigantiska ut, när jag kikar ner i påsarna och ser någonting mörkt som en skugga där på botten av påsarna. Godis för MASSOR av pengar och så ligger det som en liten mörk skugga längst ner i påsarna och jag inser att jag nästan behöver ett förstoringsglas för att skönja att det är godis.

Nej, de är inte välfyllda alls. Inga dignande godispåsar. Han som ska ha kalaset verkar i och för sig glad och nöjd ändå och det är väl det viktigaste?! (Eftersom min kamera av OBEGRIPLIG anledning befinner sig i Gambia just nu, så kan jag inte fota och visa er hur väldigt lite det ser ut i Karamellkungens godispåsar nu!)

En annan liten detalj om det här kalaset: det ska ju som sagt gå av stapeln på Lördag… men OUPS… är det inte då jag råkar jobba? Hehe… så tokigt det kan bli. Vilken oerhörd OTUR att jag jobbar precis när 18 barn ska storma min bostad och skrika, leka, stoja och festa lös…

Men OJ, vilken TUR att morbror och hans sambo och en av storesystrarna erbjudit sig att ta hand om kalaset…! 😉

Ja, det ska VERKLIGEN bli trist att missa den sammanlagda 54:e födelsedagen med mina fyra barn! I och för sig missar jag inte hela födelsedagen, men visst kalaset. Nåja, jag får hoppas jag överlever ändå…!

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , , , ,

Social comments

Loading Facebook Comments ...

6 svar på ”Vilken OTUR!! Jag kommer att missa ett kalas med 18 barn…

 1. Marie: Haha, man måste lära sig att vara snabb när man har många barn, annars blir man överkörd direkt. Så det hänger visst med in i bloggvärlden också! 😉

  Min son fick sin strax innan han fyllde fem, till julen och ja, han använde den också som sitt nya skinn. Det är inte för intet som det inte är något kvar av manteln! 😉 Kram!

 2. Du kan alltid fylla ut påsarna med lite nytto saker som tex en tandborste eller något liknande! Har själv gjort det någon gång, blev faktiskt väldigt uppskattat!
  Kram W

 3. Nä men så synd att du missar det ”roliga” fast det du kommer väl hem lagom till städningen förstås….. å du en mandarin är stor å bra å slänga ner i påsen men ändå lagom för en sexåring, som ett tips bara.
  Wivvi ´s tips med en tandborste måste jag sen komma ihåg faktiskt även om det inte är några fester här längre. Minsta är 11 i sommar och tycker att det är bara larvigt med kalas nu. Men de kommer väl barnbarn ……hahaha.

 4. Wivvi: Ja, fast jag tyckte redan jag ”fyllde ut” påsarna med tutorna och ballongerna. Kanske skulle ha blåst upp dem först? Hehe… Tuittade faktiskt på tandborstar, men typ 15 spänn styck gånger 18 ungar är typ nästan 300 spänn TILL…! Känner mig redan runierad… :-S

  Agge: Ja, städningen lär jag ju INTE missa… Yiiiha! 🙁 Nåja, det därmed mandarin tänkte jag ju också på. Men handen på hjärtat, minns du vad besviken man blev som barn, när man såg de där jäkla mandarinerna? I och för sig skulle nog förälddrarna bli gladare, men jag tror jag satsar på att bli populär bland barnen idag…! Och JA, det kommer barnbarn med…! Kram!

 5. Pingback: Hurra, Hurra, Hurra på Mabous födelsedag! » Tonårsmorsa

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

 1. […] ska ha kalas för 18 barn idag och jag misstänker att jag kommer att komma hem till ett kaos, när jag kommer hem från jobbet […]