Tonårsmorsa- Den FARLIGA bloggen!

img_4498fc491745c.gif

Som av en tillfällighet klickar jag på en blogg, vars blogg det kommit fem klick ifrån, in på min blogg, under dagen.

Hamnade då på DENNA blogg och höll på att förgås av skratt.

Någon som kallar sig ”Friherrinnan” har listat ”Farliga bloggningshemsidor”, som hon skriver. Det är fyra bloggar hon listar med varningstexten:

http://www.bloggportalen.se
Ungdomshemsida som tillåter ungdomar att “diskutera” politik som om de vore myndiga.

http://fatou.se/
Förordar sex innan äktenskapet, fria skilsmässor och diverse osunda värderingar.

http://www.vf.se/bloggstart/schulman
Vulgärt språk, vulgära ämnen, vulgära “män”.

http://tornberg.wordpress.com/
Självupptagen, egenkär och pretentiös. Titulerar sig falskeligen Ebba von Sparre.”

Hon skriver att jag förordar sex innan äktenskapet, fria skilsmässor och diverse osunda värderingar.

Vart jag skulle ha FÖRORDAT sex före äktenskapet, framgår inte. Däremot så kan jag ju lugnt säga att jag inte heller förordar att man ska ”hålla på sig”, bara för att, liksom… Fria skilsmässor förordar jag också. Tydligen. Ja, inte sjutton skulle jag ha velat ha en lagstiftning emot det. Jag trodde dessutom (kanske i min enfald?) att de flesta av oss som vill leva i en demokrati också vill ha fria skilsmässor. Vad diverse osunda värderingar står för har jag faktiskt ingen som helst aning om, eftersom det inte heller framgår i ovan nämnda blogg.

Det roligaste är ändå länken till Bloggportalen där hon skriver: ”Ungdomshemsida som tillåter ungdomar att “diskutera” politik som om de vore myndiga.” som om det vore en blogg i sig. Hon har inte ens kopplat att det är en samlingsportal för bloggar där ALLA bloggar kan registrera sig för att man ska få översikt av de bloggar som finns, som en ”google” för bloggar, där man även kan söka sig fram till olika bloggar, men det är alltså ingen blogg i sig på något vis. Man ”diskuterar” inte politik på bloggportalen, däremot så samlas bloggar som skriver om t.ex. politik i särskilda sammanhang om man vill se vad olika bloggar skriver om ett aktuellt ämne.

Blir lite full i skratt över min ”hårda dom” av Friherrinnan, samtidigt som jag inser att detta är första gången under mina bloggår som någon kallat min blogg för ”farlig”, därför känns det lite skrämmande att en kvinna som presenterar sig vara 63 år, inte stött på värre saker i bloggvälden än min och Bloggportalens bloggsidor. 😀

Nåja, ibland måste man bli lite road också…! Tack för det, Friherrinnan.

Sedan kan jag tillägga för dig ang. sex innan äktenskapet och fria skilsmässor, att skillnaden mellan dig och mig må vara natt och dag, men den största skillnaden i denna fråga är ändå att du må stå där och peka med hela handen över ungdomens moraliska förfall, men själv försöker jag att inte fördöma hur andra lever, eftersom alla har olika referensramar och erfarenheter.

Det kanske varit helt rätt för dig att vänta med sex tills du gift dig och att leva med samma man i alla år, i så fall kan jag gratulera dig till det, men det som varit rätt för dig är kanske inte rätt för alla andra. Skillnaden är att jag inte fördömer dig för att du vill leva så, medan du uppenbarligen fördömer mig och alla andra som inte lever på det sätt som känns rätt för dig! Slutligen vill jag bara tipsa dig om två av mina gamla bloggar som nästan skulle ha kunnat varit skrivna direkt till dig:

Det är banne mig inte lätt att leva efter andras moral. Del: 1.

Det är banne mig inte lätt att leva efter andras moral. Del: 2.

Slutligen gör det mig nu mer nyfiken att gå in och läsa de andra bloggarna som Friherrinnan varnar för…! 😉

Andra bloggar om: , , , , , , , , , ,

Social comments

Loading Facebook Comments ...

24 svar på ”Tonårsmorsa- Den FARLIGA bloggen!

 1. Fanny: Ja, det hoppas jag verkligen! (Men jag är inte så säker!) 😉

  Daniel Brahneborg: Skapa nu inga dödsfalli bloggvärlden; Daniel, eller kanske ska jag kalla dig FARLIGA Daniel, med de bloggtipsen? 😉

 2. Ojdå.. har du blivit så farlig för allmänheten, ja då får jag genast radera dig från mina favvisar.. ;o) sicken rolig kvinna! Hon kan inte ha läst många bloggar om du hamnade topp 4..

  kram

 3. Tro mig, du kan vara säker på att den bloggen är ironisk. Så du har gjort din utläggning om vad Bloggportalen är för typ av sida i onödan.

 4. Mrs Mulatt: Ja, men visst bidrog det till ett gott skratt i alla fall?!! 😀 Kram!

  Mikael: Jag hoppas det är då! Utläggningen om vad Bloggportalen är, var nu inte riktat till henne, utan till folk som läser min blogg som inte har egna bloggar, då jag inte förutsätter att alla kan ”bloggvärlden”. Däremot var de två sista länkarna till henne, men de bjuder jag på! 😉

 5. Mia: Där ser man! Men lite kul var det allt,även om jag är rätt tacksam att det inte är på riktigt! 🙂

  Henrik: Nej, jag tyckte det var rätt kul, däremot blev jag lite rädd att denna moraltant verkligen gick runt IRL och ”attackerade” unga personer i vårt samhälle…! 😉

  Anna: Jag är inte så säker på att det ger mig särskilt mycket publicitet, däremot tyckte jag det var lite roligt! Någon som inte hittat värre bloggar än min…! Hehe… 😉 Kram!

 6. Pingback: Tonårsmorsa vs. Friherrinnan. » Tonårsmorsa

 7. Pingback: Baronessan som skall styra upp bloggosfären | Alter Ego Resonerar

 8. Pingback: Fortsättningen… » Tonårsmorsa

 9. Jag är kristen, och jag varken förordar eller motsäger sex före äktenskapet. Gud gav oss förmånen och bördan att ha egen vilja, även att följa Hans bud, men Han ger oss Sin Lära. och därför får man göra som man tycker. Däremot tycker jag att man ska ha varit tillsammans ett bra tag. Man ska vara bergsäker på sin sak helt enkelt.

  Det är upp till var och en helt enkelt. Bara man är med på noterna är det helt OK.

 10. awn: Jag är inte kristen, men jag respekterar allas tro eller de som inte tror, men jag visste inte att jag förordade varken det ena eller det andra när det gäller sexualitet. Jag anser att varje vuxen individ får ta ansvar för sina egna handlingar och så länge båda är med på det hela, så är det deras ensak att ta beslut om sina egna liv.

  Jag tror inte på att döma eller fördöma andra människor för beslut de tar så länge det inte skadar andra människor.

  Tack för din åsikt! Kram! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

 1. […] bloggen jag skrev om den roliga person som sägs vara en fejk och som anser min blogg vara farlig, så fick jag ett mail av den personen: Bäste signatur […]

 2. […] när jag läste Tonårsmorsas inlägg att hon av en ‘moraltant’ skulle anses som en farlig bloggerska, så skakade jag på huvudet och tänkte, där är inte alla bestick på plats. Snacka om noll koll […]

 3. […] Tonårsmorsa-Den FARLIGA bloggen! […]