Fortsättningen…

Alter Ego har också teorier om Friherrinnan. Men det som just nu oroar mig är att Friherrinnan och jag har allt för lika åsikter i barnuppfostringsfrågan. Det känns verkligen skrämmande att jag håller med just henne på sju punkter av åtta…! Jag får verkligen hoppas att en av oss ändrar åsikter å det snaraste, så våra bloggningshemsidor inte blir för snarlika, då kanske våra bloggningsapparater blir tvillingar…! 😉

Tidigare bloggar i samma ämne:

Andra bloggar om: , , , , , , ,

Social comments

Loading Facebook Comments ...

10 svar på ”Fortsättningen…

 1. Haha det var kul, var inne och läste där nu!!
  Hon var riktigt rolig, hon kan ju inte vara sann.
  Hon måste bara vara en fejk. Fast vem vet, det finns ju lustiga människor överallt 🙂

 2. Kommenarsvar:
  Länkar kan ge dig rätt med. Det är absolut fritt att länka 🙂 Och det är inte Friherrinan jag menar.

  Men ang. trackbackar. Om man verkligen gör klart för en människa att man vill att den skall lämna en i fred, och trots det gång på gång blir trackbackad av den människan – då är det ju helt klart något annat. Då har man förvandlat trackbacken till ett sätt att stalka en annan på. Anledningen till trackbacks, är ju att man vill få den andras uppmärksamhet, annars hade man låtit bli! Jag menar att man måste ha rätt att välja vilka människor man vill ha kontakt med som bloggare också.

  Nu menar jag nu inte Knuffs Widget med länkar, som är något annat. Den söker ju själv efter länkar utan att någon aktivt trackbackar.

  Spero’s last blog post..Tankar om pedofiler och pedofili

 3. Nja, Spero, nu är du nu ute och cyklar i dina tankar. Man kan inte säga åt någon ’försvinn härifrån’ du får inte länka till mig. Bloggsystemet är så uppbyggt att man skall länka och trackbacka till andra om de skriver något med liknande innebörd.
  Ett exempel. Om Tonårsmorsa skriver om något speciellt om Gambiansk mat och jag läser det här. Tycker idén om utländska rätt var bra så jag vill skriva om Grekisk mat. Om jag då inte länkar till att jag fick idén hos Tonårsmorsa så gör jag fel enligt ’gängse norm’. Ändå värre om jag plötsligt samtidigt skulle komma på att skriva om Gambiansk mat och låtsas som det regnar.

  Likadant för att bilda ’kedja’ över nätet över de som skriver i samma ämne så hör det till god ton att länka och trackbacka åtminstone de som man tycker skriver bra, eller för den delen dåligt eller tvärt om vad man själv tycker för det är också relevant i diskussionen.

  Är det däremot någon speciell person man inte vill ha besök av, då får man nog se till att spärra den personen. Det som skrivs på nätet är fritt för alla att citera, eller länka till. Det styr inte ens eget gillande eller ogillande.

  Tonårsmorsa, jag kan se dig i rollen som friherrinna med stora fina middagar. Jag hoppas jag blir inbjuden till nästa stora festligheter och i sann anda så bjuder du ju in alla barn också, så bordsämnet verkligen blir barnuppfostran 😀

 4. Alter: Hur skulle man då kunna spärra någon i praktiken?

  Nu menar jag inte att det inte skulle vara okay att länka – vilket är en annan sak. Länkning är fritt! Jag talar om risken att bli stalkad av en person som inte respekterar att man inte vill ha någon att göra med dem via trackbacklänkar.

  Spero’s last blog post..Aspergers syndrom/ond demon

 5. Men och andra sidan. Om någon inte respekterar ens önskan om att få lov att bli lämnad i fred så kommer de givetvis att länka på bäst de vill. Vilket säger mer om dem än personen de inte låter bli, så då blir i och för sig alla diskussioner till tyckande. Så jag får väl nöja mig med att tycka att jag skall få lov att bli lämnad i fred av personer om jag uttryckligen ber om det.

  Spero’s last blog post..Aspergers syndrom/ond demon

 6. Är ni överrens om att man ska passa sig för att läsa din blogg angående barnuppfostran också? Visserligen kallar hon dig där för tonårsmamman (??? känns det som att hon inte tycker det är okej att ta ordet morsa i sin mun kanske.. jag skrattar så jag dör), men det är ju hos dig man hamnar.. hon ger sig inte!

 7. Marra : Ja, det är riktigt underhållande! 🙂

  vicke: Det där med ammningen. Jag anser att det är bra att amma så länge som möjligt MEN om man har svårt att amma eller det blir en stressfaktor, så kan det vara bättre att låta bli, både för mamman och barnets skull. det skapar i stället ångest och det tror jag inte är bra för ett litet barn. Två år tycker jag dessutom är väl länge, men ett år tycker jag absolut.

  Spero: Jag är med på vad du skriver, men anser att det finns nyanser…! Stalking tycker jag inte är ok varken IRL eller på nätet!

  Alter Ego: Ja, ja, ja, du bestämma, du vara chef… 😉

  Marie: WOW! Att jag inte tänkte på det. Ã… andra sidan skulle jag nog ha lite svårt att hålla den imagen…! 🙂

  Spero: Det går att spärra enskilda besökare genom IP-nummer som ju syns om man har en egen domän och i vissa andra bloggar.

  Mrs Mulatt: Ja, jag är säkert livsfarlig! 🙂 Känner mig verkligen farlig! Men, ja, jag är en TonårsMORSA och inget annat…! 😉

  Jag : *S* Ja, hon är kort, kortast i familjen med Mabou undantagen. Jag är näst kortast, vilket innebär att båda Binta ´s småsystrar växt om både mig och henne…! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

No Trackbacks.