Ge hit mina 200 spänn…

dsci0058.JPG

Mabou och Binta 2007 (Klickbar bild)

När Mabou fyllde (6) år i Lördags fick han bl.a. 200 kronor i födelsedagspresent. Dessa har jag i min plånbok då jag lovat honom att nu på Lördag ska vi gå på stan så han får handla för dem…

Igår hade var Binta (snart 19) hemma med några kompisar. De skulle sy in löshår, färga hår och höll på med en massa hårgrejer här som de håller på att prova ut inför studenten, för att se vad de passar bäst i. Själv skulle jag föredra om de satt och pluggade långt inpå nätterna inför studenten, men det är en helt annan historia…

Nåja, hårfärgen blev fel, så Binta och en av kompisarna cyklade ner på ICA för att handla ny hårfärg. Hemma lämnade de två kompisar som satt med håret fullt av färg. I det läget kom jag hem från jobbet.

Som vanligt var Mabou väldigt nyfiken på de nya tjejerna som satt själva i köket. Efter en stund hör jag honom säga till ena tjejen: ”Vad ful du är!”

Genast ropade jag på honom: ”Mabou, kom hit till mig, omedelbart!!” Genast replikerade han: ”Nej, jag kommer inte!”

Jag (i vassare ton) : MABOU!! KOM HIT!!

Mabou kommer in i vardagsrummet, samtidigt som Jai (16 ½) meddelar att han slagit till henne tidigare på dagen.

Jag: Mabou, vad är det för dumheter jag hör att du håller på med?

Mabou (med darrande underläpp): Men jag skojade bara.

Jag: Men får man slåss?

Mabou: Neeej, men det var för att hon skrek åt mig.

Jai: Nej, jag skrek för att du slog mig!

Jag: Men oavsett, så får man ALDRIG slåss!! Men varför sa du så där till Binta ´s kompis. Tycker du det var snällt?

Mabou (nu med tårfyllda ögon): Men jag skojade bara…

Jag: Men man får i alla fall inte säga så, folk kan faktiskt bli ledsna, tänk om någon kallade dig för ful.

Mabou: Ja, men det får dom…

Jag: Nej, för det är inte snällt!

Isa (14 ½): Om du inte är snäll, kommer mamma inte ge dig dina 20 kronor i veckopeng på Lördag!

Mabou (nu stor-gråtande): …Men det gör inget, ge bara hit mina 200 spänn…

Andra bloggar om: , , , , , , ,

Social comments

Loading Facebook Comments ...

5 svar på ”Ge hit mina 200 spänn…

 1. Haha, vad söt. Min bror brukade sova med sin veckopeng i sängen för att han var så lycklig för dem. Det var bara en krona, men ändå. Nästa dag var den förstås försvunnen i sängen och då brukade han alltid vara ledsen hela morgonen 🙂

 2. Lille Mabou då! 🙂 Lyssnade förresten på din vad heter det, åh, nu kommer jag inte på ordet, det kallas väl något speciellt när man läser upp en krönika i radio? Aja, du fattar vad jag menar nu i alla fall. Har lyssnat på båda och känner igen dem. Du har skrivit dem som inlägg till bloggen förr va? Rolig är du i alla fall, du berättar på ett personligt och humoristiskt sätt som jag gillar.

  Sen tänkte jag berätta att vi har jobbat och jobbar en del med Afrika på engelskalektionerna i skolan nu. För nån vecka sen skulle vi välja ett land att fördjupa oss lite i för att sedan berätta om det för klassen. Jag valde då Gambia och tjuvade lite insipration till min lilla skrivning från din blogg.

  Du är great!

  Kram på dig Fatou.

 3. Melinda: Du menar kanske mitt kåseri? Kul att du gillar de som sänts. De är helt nyskrivna för radion, men de handlar ju mestadels också om mitt liv och t.ex. parfymer och ”rockar fett” har jag skrivit om många gånger, i olika versioner, månadspengsdiskussionen har jag också haft i många olika perspektiv på bloggen, men som sagt, kåserierna för radion är helt nya i sin helhet!

  Kul att du blivit inspererad av mig att skriva om Gambia i skolan, av mig. Du får gärna använda det du vill från bloggen till ditt skolarbete, men det vore kul om du hänvisade till min blogg som källförteckning! 🙂 Kram och lycka till!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

No Trackbacks.