Faderskapstest.

Allt om Barn skriver idag om billiga Amerikanska faderskapstest. Men här i Sverige tycks intresset vara svalt. Magnus Nordenskjöld, professor i klinisk genetik vid Karolinska Universitetssjukhuset i Solna anser vidare att om man som man känner tveksamhet till om barnet är ens eget så finns det andra vägar att gå, att t.ex. prata med sin hustru.

Nu tror ju jag att en kvinna som bestämt sig för att hålla detta dolt för sin man, inte kommer att prata med sin man om det för att man kommunicerar, däremot så tror jag att det finns andra skäl till att vilja ha en mer ”kontrollerad form” när man tar ett faderskapstest och att det kan vara bra för alla inblandade parter att testet görs av en utomstående person.

Hur som helst så tycker jag att om man som kvinna väljer att inte berätta att någon annan kan vara pappan, än ens pojkvän/man, utan låter honom tro att han är pappa, fast det finns andra ”kandidater”, så har man inte sett ur perspektivet ”barnens bästa” och dessutom så är det väldigt illa för de inblandade männen också. Även Aftonbladet skrev om detta ämne för ett tag sedan.

Andra bloggar om: , , , , , ,

Social comments

Loading Facebook Comments ...

3 svar på ”Faderskapstest.

  1. Mycket klokt skrivet. Men Magnus är en PK person som troligtvis trampar ihäl vem som helst för att komma dit han vill. Jag är glad över att merparten ser i genom det falskspel som media ofta presenterar. Thank ´s god för bloggandet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

No Trackbacks.