Jag- en lustpropp!

hemlig-jai.jpg

Det fanns en tid när jag själv var en tonåring, även om det känns som hundra år sedan, så var det inte det! Jag ska erkänna att jag inte var världens lättaste tonåring själv. Eller om man säger så här: jag är nog betydligt trevligare och roligare att umgås med nu!

Jag stänger inte längre in mig på mitt rum och surar för att jag inte får min vilja igenom. Jag bäddar inte docka i min säng längre och smiter ut genom fönstret på kvällarna och jag brukar definitivt inte skolka från mitt jobb. Förtydligande, om något av mina barn eller deras kompisar skulle råka läsa detta: Naturligtvis var det inte MAMMA som gjorde detta utan det var en väldigt nära kompis som hade mycket dumheter för sig och eftersom jag inte vill hänga ut min kompis, så låtsas jag som om det var jag som gjorde allt detta. Jag gör som er, fast tvärt om: när jag säger att ni luktar rök, så säger ni att det är en kompis som röker, när jag ska berätta om min tonårstid så låtsas jag att det är jag, för att inte hänga ut mina kompisar! Deal?

Nåja, under min tonårstid så myntade min mamma ett uttryck som lyder ”lustpropp”. För er som inte vet vad en lustpropp är, kan jag berätta att det är en person (oftast en förälder) som sätter stopp för ens lustar. D.v.s. om ens tonåring planerar att gå ut och roa sig på kvällen och föräldern säger nej, så är föräldern en lustpropp!

Min mamma var en väldigt stor lustpropp när jag var tonåring. Hon satte stopp för en massa lustar när jag var tonåring. Tyckte jag då. Idag är jag rätt tacksam för att hon var det, vem vet hur det skulle ha gått för mig i livet annars?

Själv är jag rätt nöjd när jag får agera lustpropp här hemma. Jag känner att jag verkligen gör något som kan vara till gagn för mina tonårsdöttrar senare i livet. Däremot så anser ”någon” här hemma att jag är en riktig lustpropp just nu, eftersom jag har gett henne utegångsförbud idag, för att ”någon” struntade i soporna i fyra dagar trots att ”någon” fick diverse antal påminnelser.

Det är okej. Jag accepterar att vara en lustpropp!

Andra bloggar om: , , , , , , , ,

Social comments

Loading Facebook Comments ...

8 svar på ”Jag- en lustpropp!

  1. (svarar här oxå ifall du glömmer läsa på min blogg! ;-))
    En pysnyckel är så enkelt som en kapsylöppnare! Min kompis finurliga lilla systerdotter kom på det här ordet när hon var sisådär 4 år. Det ser ju nästan ut som en nyckel, och så pyser det ju när man öppnar. Fiffigt va? 🙂
    Kram

    Cel’Dara’s last blog post..Ordknarkare som jag är…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

No Trackbacks.