Överge mig inte!

hemma-048.jpg

I morse när jag skulle cykla till jobbet, så svek Gamla Bettan mig för ovanlighetens skull. Hon hade fått punka på bakdäcket! Jag drog henne ömt till områdets cykelpump och sedan pumpade jag däcket! Drog åt ventilen lite extra och hoppades in i det längsta att det bara var den som behövde justeras lite.

När jag kom ut från jobbet, så hade Gamla Bettan släppt ut all luft igen. Jag drog henne ömt till bensinmacken, pumpade henne igen och cyklade hem. I morgon bitti ska jag göra samma sak på väg till jobbet, men jag ska åka lite tidigare, så jag hinner lämna in Gamla Bettan hos min cykelreparatör; ”Cykel Nestor”. Han har så god hand med Gamla Bettan att jag nästan gråter vid bara tanken, så rörd blir jag.

Ja, en sak ska ni veta, jag har lyckats sluta röka, dra ner på min cola-konsumtion, jag slår nästan knut på mig själv i min vardagsstress, ni kan stånga mig blodig och tvinga mig till utvecklingssamtal av den negativa sorten, men försök ta ifrån mig Gamla Bettan och ni kommer se mig riktigt fly förbannad!!

Andra bloggar om: , , , , , ,

Social comments

Loading Facebook Comments ...

12 svar på ”Överge mig inte!

 1. Va bra att du slutat röka… när jag flög för första gången i augusti 2007 så sa jag att om jag klarar av att flyga då kan jag sluta röka…. tog och rökte dom sista ciggaretterna som vi had kvar den sista augusti och hållt mej helt rökfri sen dess… är mycket stolt… lycka till med gammla bettan…kram…

 2. anne: Ja, jag är jätteglad över att jag lyckats!! Massor av grattis till dig också! Visst är det härligt?!! Kram!

  Kloktok: Ja, han har fin hand om henne, så jag hoppas det! 😉 Kram!

 3. Vill också gratta till att det går bra med att sluta röka, det är strongt gjort. Jobbigt att sluta röka. Har själv varit rökare och kröp på alla fyra av abstinens när jag slutade, bokstavligt talat faktiskt. Fick som noja på att knyta mattor som katten trasat i kanterna. Karln min glömmer aldrig tiden jag slutade röka, så jag kan inte ha varit så rolig antar jag. Men det går över, det är klart man måste få bli frustrerad ibland. Bettan låter som en vän man inte vill släppa 😉 och snart är hon nog som ny igen.
  /Helena

 4. Va duktig du är som slutat röka. Här är en till som måste göra det. Speciellt nu när vi ska börja med IVF igen.
  Har försökt att sluta flera gånger men misslyckats.

  Ha en bra dag. Kram

 5. Hoppas att lilla Bettan blir på bra humör och behåller luften sedan, hon kanske bara vill jävlas lite med dig för att hon inte får vila ut ordentligt någon gång!
  Kram
  Vicke

 6. Helena: Tusen tack! Ja, det var svårt, men konstigt nog inte riktigt så svårt som jag trott! Hoppas din karl har förlåtit dig nu när du är rökfri i alla fall och tycker det var värt det i det långa loppet! 🙂 Kram!

  Birsen: Kankse du bör läsa min bloggar om när jag slutade? Här kommer lite länkar som jag hoppas kan hjälpa dig:
  http://fatou.se/2007/12/07/jag-dissar-dig-fett-till-min-fd-van/
  http://fatou.se/2007/12/14/nikotin-och-jag/
  http://fatou.se/2007/12/15/mera-sluta-roka/
  http://fatou.se/2008/01/27/drommen-om-en-cigg/

  Kram och lycka till!

  Kimmie : Ja och allt tar tusen gånger längre tid! 🙁 Kram och hoppas punkan blir fixad! 😉

  Vb: Haha, den synen skulle jag gärna vilja se! 😀

  vicke: Ja, antagligen, så jag inte ska glömma bort att uppskatta henne! Men nu är hon lagad och klar! 😉 Kram!

 7. Tack Så mycket. Men så länge som jag följt bloggen så har jag läst de sidorna. Vet att du har haft det tufft. Har själv slutat mellan varje IVF-behandling och ska slut aigen eftersom vi ska göra en snart och då ska jag INTE börja om. JAG LOVAR detta. 🙂

 8. Birsen: Toppen! Men ett tips är att peppa sig själv under en lång tid innan man väl bestämmer sig, själv peppade jag mig i ca: 1 ½ år. Det funkade för mig. Jag förberedde mig mentalt! Kram och lycka till både med rökandet och IVF!! (har faktiskt skrivit ett specialarbete på det ämnet där jag fick VG+ 😉 )

 9. Pingback: Tonårsmorsa » Dagens Plus och Dagens Minus

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

 1. […] Började en Måndagmorgon med punka på cykeln. […]