Släpp bloggarna fri – det är vår!

Terri Eriksson skriver i Aftonbladet idag att hon är trött på alla bloggande bebismammor.

Jag läser nästan dagligen om att olika personer är trött på olika typer av bloggar, mycket i ropet har ju modebloggarna varit! Det är klart jag kan tycka, som många andra vuxna att det är så pass ytligt som modebloggar som är de mest besökta av våra ungdomar, men samtidigt ser jag en kreativitet i många av de bloggarna och framför allt ser jag att intresset finns och är oerhört stort för just dessa bloggar.

Själv tillhör jag inte någon av ovan nämnda kategorier, däremot är jag rätt trött på att det så ofta kritiseras om olika kategorier som man själv inte är intresserad av, eller helt enkelt tröttnat på. Att blogga fyller en funktion hos den som skriver och uppenbarligen även hos den som läser dem.

Jag tycker det är fantastiskt att så många olika människor väljer att skriva och dela med sig av sina kunskaper, sina liv och sina erfarenheter till andra människor! Tänk vad kul det är att läsa om olika människors upplevelser av livet, om deras specialämnen, deras erfarenheter om föräldraskapet, om deras reseupplevelser, favoritreceptet, politiska uppfattningar och andra saker som folk bloggar om.

Det bästa av allt är ändå att varje person själva väljer vad man vill läsa. Det finns en massa bloggar som jag inte ägnat ett ögonkast åt. Det finns massor av bloggar som jag läst några inlägg ur och sedan inser att den inte alls intresserar mig. Det innebär ju knappast att min åsikt gör att de inte borde finnas! Ibland kan det vara väldigt vällästa bloggar med många besökare som jag inte finner intressant, men som innebär att det är en blogg som intresserar en massa andra människor.

Dessutom känner jag att just bebisbloggarna fyller andra syften också. Som småbarnsförälder (särskilt för ensamstående) blir man ganska ensam i vardagslivet, särskilt på kvällar när barnen ska sova och man sitter själv på soffan. Även om man umgås med vänner så är det mest prat med barnen hela dagarna, vilket kan göra att man blir ganska ”full av puré” i hela huvudet. Då tror jag att det är toppen att öva på att uttrycka sig skriftligt och att skriva och läsa bloggar för att hänga med i allt som händer i världen och kunna lyfta blicken en bit ovanför alla blöj-sopor och pudrade rumpor och mosad barnmat.

Jag skulle nästan önska att jag själv haft dator och Internet när mina döttrar var små, för att göra något lite mer utvecklande än att se på TV-serier när barnen nattats och man städat undan efter dem.

Terri Eriksson ger sken av att vilja sätta stopp för alla bebisbloggar (som hennes rubrik säger), men jag säger i stället; låt bloggandet ske fritt för alla som känner att de har något att dela med sig av och är man inte intresserad av en viss kategori bloggar, så hoppa över dem och leta upp en som kan intressera dig (eller strunta i att läsa bloggar om du inte alls är intresserad).

Släpp bloggarna fri-det är vår!

Andra bloggar om: , , , , , , , , , ,

Social comments

Loading Facebook Comments ...

6 svar på ”Släpp bloggarna fri – det är vår!

  1. Thomas: Ja, det kanske hon gör, å andra sidan skriver nog de flesta av oss mycket skräp ibland. Saken är kanske snarare den att det verkar dumt att kasta sten i glashus…! 😉 Kram!

  2. jadu herregud. finns det någon sort regel på vad en blgog ska innehålla eller? är det inte fritt skrivande. att det ”nästan” är upp till bloggägaren att bestämma innehållet på SIN blogg.. jisses jag förvånas när jag ser att folk vill ”stoppa” vissa bloggar. why? klikc avidare till nästqa blogg bara…så såvrt kan ju inte en knapptryckning vara.

    kanon inlägg.. håller med dej till fullo…

    Machuna’s last blog post..Suckar..

  3. Machuna: Personligen så är det just det jag älskar med bloggandet, dels att det finns bloggar som kan intressera ALLA, men också för att det är personliga texter. De följer inte alla ”skrivregler” som kan göra texter ganska opersonliga, utan de är just personliga texter.

    Kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

No Trackbacks.