Önskebloggen 3. (Videoklipp från Gambia)

krokooo.JPG

En krokodil i Katchikally med mycket alger på. (Klickbar bild)

I bloggen ”Önskemål?” där ni fick önska vad jag ska blogga om, önskade Monica Gambia-relaterade inlägg. Nu har jag lagt upp några klipp från när Mabou (6) och Binta (19) var i Gambia förra månaden (Februari 2008):

Katchikally är en berömd krokodilpool och museum i Gambia. Man har haft en väldigt stor och gammal krokodil där som man döpt till Charlie. Charlie är nog det mest berömda i Gambia, för i stort sett alla turister som besökt landet har även besökt Charlie. Han lät sig bli klappad av turister och som barn gav sig t.o.m. Binta på Charlie med en pinne, utan att han verkade bli berörd. Det går många sägner om Charlie och att han har en massa budskap till folk. De senaste åren har jag dock hört ryktas om att Charlie har dött, men att man inte gärna sprider budskapet, eftersom han drar många turister.

sl370374.JPG

Binta vid entrén till Katchikally 2008. (Klickbar bild)

Nu tror jag ändå att de kvarvarande krokodilerna drar turister också, eftersom det är en stor turist attraktion i Gambia att besöka Kachikally.

De besökte också djurparken Abuko där det även funnits lejon, men Binta fick veta att veckan innan de kom så hade det enda lejonet de haft kvar, rymt och attackerat människor och därför hade man avlivat det. Men de fick chansen att träffa och mata apor, hyenor och en massa andra djur. (Se klickbara länkar till videoklipp ovan).

Tidigare Önskebloggar:

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , ,

Social comments

Loading Facebook Comments ...

7 svar på ”Önskebloggen 3. (Videoklipp från Gambia)

  1. Vilka härliga filmer, häftigt med krokodilerna. Skulle vilja åka till Ghana då min lillkilles pappa kommer därifrån. Tyvärr är ekonomin inte den bästa för tillfället, men så fort den blir bättre så ska vi åka.

  2. black_ocean: Roligt att du gillade dem! Hoppas ni kommer iväg till Ghana så småningom. Både Gambia och Ghana ligger ju i Västafrika, så det finns säkert en massa likheter länderna emellan. Kram! 🙂

  3. Annette Keita: Nej, jag tror den är en sägnen. Jag har varit in på din sida nu och jag tror jag röstat rätt. Röstade på bidrag sex! 😉 Kram o lycka till!

  4. Pingback: Tonårsmorsa » Isa ska resa till Gambia

  5. Hej , Jag heter Sara och jag är 11 år. Min pappa kom från Gambia och min mamma är från Sverige. Pappa dog när jag var 2 år. Jag har träffat Charlie, och jag har klappat honom på huvudet. Jag ska åka till Gambia igen i december . Jag har varit där 5 gånger och första gången var jag bara 5 månader. Det var min första resa 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

  1. […] jag känner mig inte lika uppskruvad av att Isa ska resa, som när Binta och Mabou reste till Gambia i början av året. Jag tror jag hade mer resfeber än vad de hade. Även om Mabou (6) tvekade in i det sista, så […]