Utvecklingssamtal-igen!

dsci000088.JPG

Isatou 14 ½.

Jag har skrivit och återgett åtskilliga utvecklingssamtal i min blogg tidigare. Några som varit trevliga, lugna och roliga, men även de som fått mig till både ilska och tårar, ibland på en och samma gång. De är ofta en del av tonårslivet, men man överlever även dem. (Även om det ibland inte känts som om man kommer att överleva dem! 😉 )

Idag var jag på utvecklingssamtal med Isa ´s lärare. Inte för att jag förväntat mig några hiskeliga scener eller dramatiska utbrott, men det blev ändå bättre resultat än jag vågat hoppas på.

Isa är väldigt duktig att kämpa i skolan, även med de ämnen hon har mindre lätt med. Det som är hennes styrka är hennes uthållighet, den är helt fantastisk!!

Jag har skrivit många gånger tidigare att min yngsta dotter har ett hjärta av renaste guld och det är en sanning som jag kan skriva under på, flera gånger om.

Det som var så roligt med detta utvecklingssamtal är att det var ett klart bevis på att flit lönar sig. Hon har inga IG-varningar, om hon fortsätter i samma anda som hon hittills gjort, däremot så har hon chans på några lite högre betyg, om hon fortsätter på samma vis.

Det är klart det är glädjande. Särskilt när hon, som sagt, har varit flitig och kämpat så hårt detta år.

Ã…ttonde klass sägs vara det tyngsta året för många skolungdomar och jag är glad att hon även i detta fall visar tecken på att klara av att kämpa och rida ut även denna storm.

Andra bloggar om: , , , , , , , ,

Social comments

Loading Facebook Comments ...

8 svar på ”Utvecklingssamtal-igen!

 1. Ja, högstadiet är nog verkligen jobbig för många… Härligt att läsa att hon orkar kämpa på!

  Önskar er också en härlig påsk!

  Kramar Liv

 2. Melinda: Japp! *Sträcker på mig stolt i samma takt som jag brukar kryma ihop efter mindre trevliga utvecklingssamtal…!* 😉

  Liv: Ja, det är toppen! Kram själv!

  Helena: Tusen tack! 🙂 Kram!

  vicke: Nja, Isa brås nog inte på mig om det gäller högstadietiden…! 🙁 Men förhoppningsvis i annat! 😉

  Nardin: I så fall ska du vara stolt, för det betyder att du också måste vara en härlig och snäll tjej med hjärtat på rätt ställe! 🙂

 3. Pingback: Tonårsmorsa » Fatou ´s Nyårskrönika del: 1

 4. Pingback: Tonårsmorsa » Fatou´s Nyårskrönika del: 1

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

 1. […] Mera utvecklingssamtal blev det i Mars. Jag bloggade om alkoholism. Och nykterhet. Vi diskuterade barns rätt till båda sina föräldrar på bloggen. Vi beskrev vårat liv med sex ord. Jag bevisade för Binta och Jai att mammor alltid har rätt!! Min kamera kom äntligen hem från Gambia. Thank ´s to Binta. NOT!! […]

 2. […] Mera utvecklingssamtal blev det i Mars. Jag bloggade om alkoholism. Och nykterhet. Vi diskuterade barns rätt till båda sina föräldrar på bloggen. Vi beskrev vårat liv med sex ord. Jag bevisade för Binta och Jai att mammor alltid har rätt!! Min kamera kom äntligen hem från Gambia. Thank´s to Binta. NOT!! […]