Tillbakablickar…

Heja Abbe har utmanat mig. Utmaningen går ut på att man ska berätta vad man gjorde för fem, tio, femton och tjugo år sedan. Ska försöka färska upp minnet och resultatet ser ni här:

skanna0001-3.jpg

Jag, 1986.

För tjugo år sedan (1988) fyllde jag arton år i slutet av året och hade ett par år innan flyttat från Norrland till Uppsala. Jag blev gravid med min äldsta dotter Binta på försommaren, men innan dess så hade jag nyligen börjat jobba som lärarassistent och lärarvikarie på låg- och mellanstadiet. Jag bodde med min mamma, som var den som flyttade hemifrån under min graviditet, för ett arbete som behandlingsarbetare i Oslo. Jag hade nyligen lärt känna ett gäng tjejer som en av dem är en av mina närmsta vänner än idag. Jag var ung, naiv och levde livet…! 😀

jag-1992.jpg

Jag, 1992

För femton år sedan (1993) föddes min yngsta dotter Isatou (fyller 15 i år) och Binta var 4 år och Jainaba var 2 år. Vid denna tid för 15 år sedan, var jag alltså gravid med Isatou och jag jobbade på Arlanda och hade ganska nyligen kommit hem från ett halvårsvistelse i Gambia med mina två äldsta döttrar. Jag var extremt mager men det är nog den period i mitt liv som jag mådde som allra bäst mentalt. Jag var överlycklig och berusad av själva livet. Binta och Jai hade nyligen börjat inskolas på dagis och även om Binta ständigt rymde från dagis, så trivdes de båda bra där.

jag-o-flickorna.jpg

Jag och flickorna någon gång runt 1998, gissar jag.

För tio år sedan (1998) var Mabou inte född, men mina Binta var 9 år, Jainaba var 7 år och Isatou var 5 år. Jag levde i en relation som höll i sammanlagt 9 år. Jag pluggade på Komvux och trivdes jättebra med det och lyckades få bra betyg i de flesta ämnen. Det var kämpigt med flickorna, men det funkade med en massa planering och humor i vardagen.

alla-barnen1.jpg

Barnen Julen 2002

För fem år sedan (2003), var Mabou ett år, Binta 14 år, Jainaba 12 år och Isatou var 10 år. Jag borde ha varit mammaledig, men hade tyvärr inte möjlighet till det, eftersom jag drev ett blomster företag och endast var hemma några få veckor. Men jag jobbade inte så ofta i stället, utan bara ett par nätter i veckan. Jag levde med Mabou ´s pappa och just då, för fem år sedan, var även Mabou ´s farmor i Sverige på besök hos oss och det var väldigt kul, för hon kan inte Svenska eller Engelska, utan bara Mandinka, ett språk jag inte behärskar. Men det gick jättebra för vi använde teckenspråk och de få ord på Wollof (ett annat av Gambia ´s språk) som hon och jag behärskar. Roligt hade vi och hon lärde sig svenska ord i takt med Mabou, bokstavligen, eftersom hon lärde sig barnspråket. Om han skulle säga ”hoppa” så sa han ”åpa” och det sa hon också…! 😉

Jag utmanar i min tur följande bloggare:

Love or Hate, Evas Krypin i Cyberspace och Vicke!

Andra bloggar om: , , , , , , , , ,

Social comments

Loading Facebook Comments ...

7 svar på ”Tillbakablickar…

  1. Abbes pappa: Japp! Jag är (en av de få i bloggvärlden?) barnsligt förtjust i utmaningar (de allra flesta i alla fall) och det är sällan jag lyckas stå emot att göra en utmaning! 🙂 Kram!

  2. Nej du, nu gör jag inga fler undantag på länge. Jag har ju gjort en för dig och så denna med böcker, det får räcka.
    Kram
    Vicke

  3. Pingback: 20, 15, 10 och 5 år sen.. « *~LoveOrHate~*

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

  1. […] Media och tv:n är som gamar efter olycka. 20, 15, 10 och 5 år sen.. mars 21, 2008 Tonårsmorsan har en utmaning som verkligen fick mej att tänka till. Jag ska skriva ner vad jag gjorde för 20, […]