Inte bloggfri, men barnfri!

Jag är barnfri denna helg. Jag brukar se till att vara det en helg i månaden, men den här gången är det länge sedan sist. Jag tror det är fem månader sedan ungefär. Jag har inte ens gjort ett försök sedan innan jul och mina två sista försök innan jul misslyckades med att Binta (som inte ens bor hemma) kom hem. Nja, det är ju inte riktigt samma sak, men eftersom mina barnfria helger framför allt går ut på att jag vill vara ensam och njuta av lugnet, så kändes det inte riktigt som att vara barnfri när Binta var hemma.

Den här gången kände jag därför STORT behov av ensamhet när jag ordnade med den barnfria helgen. Jag blev barnfri redan i Torsdags. Jag kom hem. Slappade en stund efter en hyperstressad dag på jobbet. Sedan satte jag igång. Plockade leksaker, kläder, putsade speglar, torkade av köksluckor, fyllde diskmaskinen, städade spisen, torkade kakel, kalkade ur vattenkokaren, städade ur micron, plockade av köksbordet, vardagsrumsbordet och torkade dem båda. Skrubbade av köksbänken, vattnade blommor, plockade mer kläder, plockade mer leksaker, städade hela nyrenoverade badrummet nere, matade fiskarna, vattnade blommor, plockade ur diskstället, plockade mer leksaker, hängde upp rena handdukar, bäddade i nya sängkläder etc. Jai kom hem en snabbis för att plocka ihop sina saker inför helgen, så jag lejde bort dammsugning och skurning för en liten penning (och ja, det var det värt!) sedan tog jag en lååång, skön dusch, noppade ögonbrynen med min nya noppare, gjorde peeling och tog hand om mig själv en stund. Underbart!!

I går på lunchen köpte jag doftljus och doftolja. Efter jobbet gick jag ut och käkade med en kollega. En god köttbit och pratade bort ett par timmar. Trevligt med god mat och gott sällskap. Sedan shoppade jag lite grann igen, trots att klockan var mycket.

Resten av helgen ska jag göra en massa nytta och ändå ta det lugnt!

En bloggfri helg. NEEEJ, NEEEJ, vad säger jag? Jag menar förstås en helg fri att blogga så mycket jag vill!

Watch out!

Andra bloggar om: , , , , , , , ,

Social comments

Loading Facebook Comments ...

6 svar på ”Inte bloggfri, men barnfri!

 1. Hej och tack för besöket hos mig!
  Ã…h vad det låter härligt med en barnfri helg!!!!!! Kan man
  skicka bort barnen…..och mannen….nä förresten han kan få var
  hemma en dag….hihi!

 2. Det där med att ha stunder för sig själv betyder så oerhört mycket. Det borde alla ha. Hur gott och mysigt som helst att bara njuta av lugnet och tystheten. Iallafall en dag men inte längre.
  Njut av din barnfria helg!
  Kram

 3. Birsen: Ja, jag tror de är helt underskattade. Jag måste säga att jag känner själv hur jag blir en bättre mamma efter en barnfri helg. Man inbillar sig att det inte gör någon skillnad, men det gör det faktiskt! Kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

No Trackbacks.