När könet ställs på sin spets.

Allt om Barn skriver idag om föräldrar som stämmer en IVF-klinik för att barnet var av fel kön. Risken var tydligen stor att en son skulle få blödarsjuka, därför ville de ha en dotter. Visst kan man ha full förståelse att man vill ha ett friskt barn, det är oftast det som är det allra viktigaste för alla föräldrar. För sin egen skull, men framför allt för barnets skull. Men det här fallet ställer ändå könsdiskussionen på sin spets, tycker jag.

Samtidigt kan man också säga att där ser vi vad små vi människor är för naturen, kanske är det en bra ”läxa” för oss människor att vi faktiskt inte kan (och kanske inte ens ska?) styra allt som sker. Vissa saker sköter naturen själv. På gott och ont.

Andra bloggar om: , , , , , ,

Social comments

Loading Facebook Comments ...

7 svar på ”När könet ställs på sin spets.

 1. Jag håller med dig, jag tror att vi blandar oss förmycket ibland.
  Saker och ting sker av en anledning! Oavsett vad vi tycker eller inte.
  Ha en bra kväll!
  Kram W

 2. Håller med dig!
  Jag håller ju också på med IVF och som du säger ( ”Vissa saker sköter naturen själv. På gott och ont.” ) efter tre missfall och 6 försök så undrar jag varför jag håller på fortfarande. Det är nog inte meningen att jag ska ha barn.

 3. Birsen:Nja, fast nu tar jag tillbaka lite…! Vissa saker tycker jag nog att vi ska hjälpa naturen på traven lite…! Om jag haft svårt att få barn, så skulle jag också göra som dig. Det finns ju en massa saker generellt som jag tror det är bra att hjälpa naturen på traven. Min farfar hade pacemaker, min förra svägerska gör också IVF behandling och det finns nog tusen andra skäl att ”hjälpa naturen på traven”!! Men sedan kan man ju undra var gränserna går också… Eller hur? Kram och jag håller tummarna massor för din IVF-behandling! Kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

No Trackbacks.