Sötnosarna på Mabous dagis.

dscn1913.JPGdscn1912.JPG

Mabou, med sina nya kläder. (Klickbara bilder)

Igår på lunchen cyklade jag ner på stan och köpte några set med nya kläder till Mabou. Han blev jätteglad, särskilt åt det turkosa setet. I morse ville han naturligtvis ha dem när vi åkte till dagis. Jag har skrivit om tjejerna på Mabou ´s avdelning på dagis tidigare (klickbar länk) och det är verkligen helt underbara små flickor!!

För några veckor sedan så kom jag och min brorsa och Kornelia och hämtade Mabou på dagis och då ropade en av tjejerna efter honom: ”Hej då, Mabou! Jag älskar dig!”

Mabou svarade inte, men muttrade en bra stund efteråt över att tjejerna på dagis är så jobbiga.

I morse när jag lämnade, stod en av tjejerna vid kapprummet och när hon såg oss sa hon: ”Nej, men heeej! Vad treeeevligt att se eeer!” Jag svarade att det var treeevligt att se henne också! När Mabou tog av sig sin jacka sa hon: ”Nej, men ooooj, vad fina kläääder du har, Mabou!” Mabou blev lite blyg och tittade ner på sina kläder, som han själv var väldigt stolt över.

På eftermiddagen när jag kom för att hämta honom, var han ute och lekte med de andra avdelningarna och han såg mig komma cyklande på långt håll. ”Mammaaaaaa!” Ropade han glatt och sprang över gården, mot grinden. Vi gick in på dagis, hämtade cykelhjälmen, när han kom på att mössan låg kvar inne på gården. Så han sprang in genom grinden för att hämta den. Då ropar en av tjejerna från en annan avdelning: ”Mabou! Kan jag inte få en kram, innan du går?!”

Mabou tittade på mig, blygt, sedan blängde han på flickan utan att svara. Jag sa: ”Men Mabou, är du lite snål om kramarna? Ska du inte krama din kompis innan du går?”

Mabou: Nej, jag tycker faktiskt att det räcker om jag kramar dig ibland, jag kan väl inte krama ALLA tjejer, eller?

Med eller utan kramar, men jag tycker att tjejerna på Mabous dagis är helt underbara. Skulle jag vara en liten dagispojke, skulle jag nog ta chansen och fria direkt. Eller vad tror ni om ett arrangerat äktenskap? Haha… Jag kan ju gå i maskopi med dagisflickorna, sedan arrangerar jag ett framtida äktenskap när de är vuxna, så får ju jag också vara med på ett hörn i planeringen. Dessutom tror jag inte Mabou kommer ha något emot det om en 15-20 år sådär. En liten söt tjej som älskade honom ända sedan dagistiden. Kan det bli bättre?

Well, det är nog bättre jag överlåter det där till Mabou själv, men håll med om att ide ´n lockar något! 😉

Andra bloggar om: , , , , , , ,

Social comments

Loading Facebook Comments ...

5 svar på ”Sötnosarna på Mabous dagis.

 1. Haha, stackars Mabou… Och stackars tjejerna. Men något måste han väl göra så de behåller intresset? 😉 Han kanske är flörtig när du inte är med? Tänk vad pinsamt när mamma ser liksom! Jag minns en gång när jag gick på dagis och en pojke bad sin pappa krama mig. Pappan kramade mig och jag fattade ingenting. Den pojken var jag väldigt förälskad i, och jag tror han gillade mig också. Fast lite skumt det där med pappan, tycker jag fortfarande. Kram!

 2. P.S. När du skrev ”tjejerna” tänkte jag först att det var några unga ”fröknar” på Mabous dagis. Undrar varför egentligen. En tjej är ju en tjej. Fast ”flickor” kanske låter yngre… Hur som helst tyckte jag det lät lite skumt innan jag fattade 🙂

 3. Melinda: *S* Ja, kanske är han en riktig Don Juan på dagis när jag inte är med? Fast i så fall måste jag säga att han är VÄLDIGT bra på att dölja det, för han blir arg på riktigt när jag eller hans systrar frågar om han tycker om någon av flickorna på dagis mer än som kompis. Han gråter och skriker och säger att han inte gillar tjejer…! Haha… Jag vet inte om det är för att systrarna haft dålig inverkan på honom?
  http://fatou.se/2007/10/01/taskig-kvinnosyn/
  😉

  Ja, det är nog så att jag mest tänker på lite större tjejer också, när jag hör ordet tjejer…! Lustigt! 🙂

 4. För några veckor sen var det en liten 5årig pojke som började prata med mig, hans lillasyster hade slagit sig och satt i mitt knä och tittade på mina bröst och sa att jag har mjölk i dom. Storebror fortsatte med att berätta att när man var stor då kunde man gifta sig och skaffa barn. Och han och en tjej på dagis var faktiskt kära i varandra och när dom blev lika gamla som jag eller deras pappa så skulle dom gifta sig, skaffa barn och få mjölk i brösten. Tyckte det var så sött. Jag är för arrangerade äktenskap på dagis!

 5. Yrsa: Ja, barn är verkligen helt underbara!! Särskilt de som är kära i varann…! 😉 Kanske vi ska starta ett eget parti som är för arrangerade äktenskap på dagis? 😉 Kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

No Trackbacks.