Världens bästa Isa!

dscn2010.JPG

DENNA (Klickbar länk) gamla goding tillägnar jag världens bästa Aicha (även om stavningen är olika)!

Namnet Aisha kommer för övrigt från Arabiska och betyder Alive; she who lives

(Fritt översatt: ”Liv”). HÄR kan du läsa om vem Aisha i Koranen var. Isatou eller ”Isa” är en Afrikansk version på Arabiskans Aisha/Aicha.

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , ,

Social comments

Loading Facebook Comments ...

2 svar på ”Världens bästa Isa!

  1. Aisha var den sexåriga flicka som den då över 50 år gamle Muhammad tog som brud. Han började ha sex med henne då hon var blott nio år gammal-han hade massor av kvinnor, men Aisha, barnet, var hans favorit.

  2. anna: Som jag precis skrev i en annan kommentar till dig, jag citerar: ”Om barnäktenskap kan du dels läsa att heliga Birgitta endast var 13 år gammal när hon giftes bort här: http://sv.wikipedia.org/wiki/Heliga_Birgitta

    Vidare om barnäktenskap både inom Kristendomen och Islam kan du läsa här: “Än mer omdiskuterat är äktenskapet med favorithustrun Aisha:
    “Aisha … utsågs till hans hustru när hon var bara sex år. Bröllopet stod när hon var nio och Muhammed 50. Efter tidens sed var detta inte särskilt uppseendeväckande. I Iran är det utifrån profetens exempel fortfarande nio år som gäller som giftasålder för flickor”, (Wibeck, s. 220)

    Kristendomens bibel anger aldrig en lämplig giftasålder. Men man kan notera, att i romarriket var många flickor gifta redan i 12-årsåldern, och äktenskap med tioåringar var inte ovanliga (Rodney Stark, The Rise of Christianity. A Sociologist Reconsiders History, s. 105 ff).” Dessa två stycken är hämtade från SVD här:
    http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/artikel_416867.svd

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

No Trackbacks.