Hur många elefanter får plats på en cykel?

hemma-048.jpg

Idag har jag gjort det igen. Jag har många gånger skrivit om mina cykelturer på Gamla Bettan. (Klickbar länk) Idag efter jobbet, hämtade jag först upp Mabou från dagis. Först och främst hade jag lovat honom att vi skulle åka och handla mat till hans groda (Klickbar länk) frysta, röda mygglarver. Sagt och gjort. Vi åkte till ett nyöppnat zoo, inte så långt i från oss. Vi köpte även ett litet hus till våra fiskar som de kan simma in i.

Därefter skulle vi åka till Gränby Centrum och handla lite mat, men jag kan säga att vi inte handlade mat till att börja med. För att göra en lång historia något kortare, så cyklade jag hem med följande: Mabou bak på barnsadeln, fisk- och grodgrejerna, 3 fullproppade matkassar (så fullproppade att två gick sönder på vägen hem), en mindre påse med nya badrumsgrejer, en påse med en ny jacka till Mabou, en påse med två nya toppar till mig själv, ett paket hushållspapper och en BAL toalettpapper.

Inget ont om min favvo Katitzi, (Klickbar länk) men jag kan inte fatta att brorsan kallar oss för familjen Taikon? (Mer Klickbart)

Jag trampade som en galning, balen med toapappret var inklämt mellan Mabou ´s mage och min rygg, så i tillägg fanns det inte så mycket plats för mig att sitta på. Men det gör inte så mycket, eftersom det ändå var motvind och jag i alla fall måste stå och cykla för att ta mig upp för alla backar med all den packningen.

Mabou hojtar ibland medkännande: ”Är det tungt mamma? Är det jobbigt att trampa?”

Jag: Ja!

När det sedan går nedför, hojtar han glatt: ”Men nu, mamma, är det väl inte så jobbigt?”

Kommer hem svettig som ett as, konkar in alla trasiga kassar tillsammans med Mabou som dock är mest intresserad av att bära den TUNGA kassen med nya vårjacka…!

…but a woman ´s got to do, what a woman ´s got to do!

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , ,

Social comments

Loading Facebook Comments ...

7 svar på ”Hur många elefanter får plats på en cykel?

  1. Olivia: Ja, kvinnor och cyklar är en toppen kombination! Särskilt om man inte har körkort! 😉

    Kimmie: Ja, det är sant. Ã… andra sidan är det en bit att cykla där jag brukar storhandla, så att göra den cykelfärden flera gånger är nog inget jag skulle föredra! 🙂 Kram!

  2. Pingback: Tonårsmorsa » Jag har övergivit Gamla Bettan

  3. Pingback: Coola Cyklister och coola Cykelhjälmar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

  1. […] gånger skrivit om min älskade hoj, Gamla Bettan. Hur hon tar mig runt i Uppsala i ur och skur. Till och från jobbet, till och från fritids, till och från olika affärer, till och från mina vänner, till och från […]

  2. […] cyklar alltid. Varje dag är min Gamla Bettan i rullning och hon används flitigt framför allt som transportör av mig och matvaror. Men faktum är att jag använder Gamla Bettan även som möbeltransportör, ambulans och en massa […]